۹۶ درصد تهرانیها اصول تغذیه پیشگیری از سرطان را رعایت نمی کنند

نتایج یک پژوهش با مطالعه پرستاری سالمندی نشان داد که عادات غذایی مرتبط با پیشگیری از سرطان ۳.۶۱ درصد شهروندان تهرانی در حد مطلوب است.
به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس نتایج این تحقیق بیش از یک سوم شهروندان تهرانی مورد مطالعه (۲/۳۸ درصد) شاخص توده بدنی در حد افزایش وزن و به بالا دارند و رفتارهای تغذیه ای هیچ یک از شهروندان تهرانی از نظر عادات غذایی مرتبط با پیشگیری از سرطان در حد مطلوب نیست.

سرطان یکی از سه معضل سلامت جامعه و سومین علت مرگ و میر در ایران محسوب می شود که الگوهای غذایی افراد نقش مهمی در پیشگیری از بروز سرطان دارد. از این رو پژوهش حاضر با هدف تعیین عادات غذایی مرتبط با پیشگیری از سرطان در شهروندان تهرانی انجام گرفت.

بر پایه این گزارش، این پژوهش یک مطالعه مقطعی است. حجم نمونه از دو هزار و ۵۰۰ شهروند تهرانی به صورت نمونه گیری طبقه ای خوشه ای تصادفی تشکیل شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش اطلاعات دموگرافیک و سؤالات عادات غذایی، است که اعتبار آن از طریق اعتبار محتوا و اعتماد آن به روش ضریب آلفا کرونباخ تعیین شد. اطلاعات در یک نوبت و حضوری جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار spss و با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی انجام گرفت.

بر اساس نتیجه گیری حاصل از این پژوهش که عادات غذایی هیچ یک از شهروندان تهرانی تحت مطالعه در مورد پیشگیری از سرطان در سطح مطلوب نبود، از این رو نظر مسئولان مرتبط با سلامت مردم نظیر موسسات درگیر با امر سرطان، رسانه های خبری، آموزش و پرورش، آموزش عالی، وزارت کار را به امر خطیر اطلاع رسانی و افزایش آگاهی مردم در زمینه عادات غذایی پیشگیری از سرطان جلب می شود.