به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از فاكس‌نيوز، برخي از اين اكتشافات احتمالي كه امكان دسترسي به آنها در سال جديد ميلادي بسيار ممكن و نزديك است، به قرار زير است.
كشف بوزون هيگز
Resigzed Image Click this bar to view the full image.
امكان كشف ذرات بوزون هيگز در سال 2011 بسيار قوي است. نظريه وجود اين ذرات بنيادين كه گفته مي‌شود جرم تمامي مواد از آن ناشي مي‌شود، از سال 1964 / 1343 مطرح شد، اما امكان رديابي اين ذرات تاكنون وجود نداشت. به گفته كريستوفر رمبسر، فيزيك‌دان هسته‌اي در سرن، آزمايشگاه هسته‌اي اروپا كه ميزبان بزرگ‌ترين برخورددهنده ذرات جهان است، اگر طبيعت با دانشمندان ياري كند، مي‌توان اين ذره را در سال 2011 كشف كرد. وي مي‌گويد در حالي‌كه برخورددهنده بزرگ هادرون (ال.اچ.سي) هم‌چنان به فعاليت خود ادامه مي‌دهد، هر آن‌چه براي رديابي و مشاهده اين ذره مورد نياز است در دسترس فيزيك‌دانان قرار مي‌گيرد.
پيشنهاد جايزه 10 ميليون دلاري ايكس‌پرايز براي كشف اسرار مغز
در سال 2011 احتمال بالايي براي ارائه جايزه بزرگ 10 ميليون دلاري بنياد XPrize براي ساخت فناوري‌هاي عصبي ويژه مغز انسان وجود دارد. اولين بخش احتمالي براي چنين جايزه‌اي مي‌تواند جايزه بزرگ عصب‌شناسي آموزش باشد كه به بررسي روند يادگيري در مغز و ارائه شيوه‌هايي براي بهبود يادگيري در مغز دانش‌آموزان اختصاص خواهد گرفت. جايزه بزرگ معلولان نيز مي‌تواند به افزايش و ارتقاي روند بهبود عملكرد بدن بيماران دچار آسيب‌هاي نخاعي تعلق گيرد. اختصاص دادن چنين جوايزي حتي مي‌تواند به مهار تله‌پاتي مجازي پرداخته و به اين شكل، روشي براي تعامل مستقيم انسان و رايانه‌ها فراهم آورد و در عادي‌ترين شرايط، راه‌هاي كنترل يا درمان بسياري از بيماري‌هاي مرتبط با مغز از جمله آلزايمر را در اختيار پزشكان قرار دهد.
استفاده از ماهواره‌ها براي دسترسي رايگان به اينترنت
Resigzed Image Click this bar to view the full image.
كوشتا گراماتيس، اينترنت را بخشي از حقوق طبيعي ميلياردها انساني مي‌داند كه هنوز توانايي دسترسي به يكي از قدرتمندترين ابزارهاي ارتباطاتي قرن 21 را ندارند و از اين رو، وي حركتي را براي خريداري يك ماهواره و ارسال آن به مداري جديد از زمين آغاز كرده تا بتواند دسترسي رايگان يك يا چند كشور در حال توسعه را به اينترنت رايگان امكان‌پذير سازد. سازمان غيرتجاري گراماتيس با نام «يك حق انساني» در تلاش است با جمع‌آوري سرمايه 150هزار دلاري از طريق كمك‌هاي مالي بتواند اجراي برنامه دقيق پروژه را آغاز كند.

اعلام وجود قلمرو چهارم حيات
Resigzed Image Click this bar to view the full image.
محققان در اكتبر / مهر سال گذشته از كشف دومين ويروس بزرگ جهان خبر دادند كه CroV نام داشته و جانداران تك‌سلولي دريايي را به خود آلوده مي‌كند. بزرگي اين ويروس بر اساس ابعاد ژنوم آن محاسبه شده، زيرا اين ويروس از ژنومي متشكل از 730هزار جفت ژنتيكي برخوردار است كه دو برابر ابعاد ژنوم يك ويروس معمولي است. رتبه اول بزرگي در ميان ويروس‌ها به Mimivirus اختصاص دارد كه ژنوم آن از يك ميليون و 200 هزار جفت ژنتيكي تشكيل شده است.
به نظر مي‌آيد در آينده احتمال كشف ويروس‌هاي بزرگ رو به افزايش بگذارد، زيرا اين دو ويروس بزرگ تنها اعضاي دور يك خانواده هستند و مي‌توان نتيجه گرفت انواع ديگري نيز مشابه آن‌ها در جهان وجود داشته باشد. اين ويروس‌ها كه حيات آنها به مكانيزم سلولي جانداران آلوده شده وابسته است، موجود زنده تلقي نشده و در سه قلمرو شناخته‌شده حيات يعني يوكاريوت‌ها، پروكاريوت‌ها و آرچيا نمي‌گنجند؛ با اين همه ساختار شگفت‌انگيز ژنتيكي اين ويروس‌ها باعث شده تا محققان، قلمرو جديدي از حيات را در نظر بگيرند كه مانند ديگر قلمروهاي حيات، از قوانين تكامل پيروي مي‌كند. به نظر مي‌رسد در سال جديد اطلاعات تكميل‌تري از اين قلمرو جديد به دست خواهد آمد.
تاييد رسمي وجود سيارات زمين‌مانند در خارج از منظومه شمسي
در زمينه كشف سيارات فراخورشيدي و زمين‌مانند ادعاهاي زيادي مطرح شده است. منظور از سياره زمين‌مانند، سياره‌اي سنگي و هم‌اندازه زمين است كه در در بخش قابل سكونت از اطراف ستاره‌اي در كهكشان حركت مي‌كند، جايي‌كه انرژي دريافتي از ستاره به‌قدري هست كه آب در سطح سياره زمين‌مانند به شكل مايع باقي بماند. استيون ووگ، اخترشناس دانشگاه كاليفرنيا معتقد است كه انسان پس از كشف سياره گليس-GJ 581g به اين هدف دست پيدا كرده، يكي از 6 سياره در حال گردش در مدار ستاره ميزبانش در صورت‌فلكي ميزان كه به عنوان اولين سياره زمين‌مانند با قابليت وجود حيات معرفي شده است. از آن‌جايي‌كه گروه‌هاي ديگر اخترشناسان وجود چنين سياره‌اي را تاييد نكرده‌اند، انتظار مي‌رود در سال جديد ميلادي يا سال پس از آن، حضور چنين سياره‌اي به صورت رسمي به تاييد برسد.
درك دقيق عملكرد ژن‌ها
مطالعات در زمينه ارتباط ميان ژنتيك و رفتارهاي انسان در اين روزها به شدت سرعت گرفته و طي چند ماه گذشته، رابطه ميان ژن‌ها و پرخاشگري، نامرتبي و حتي آزادي‌خواهي كشف شده است. با اين همه آشكار است كه ساختار ژنتيكي انسان سرنوشت وي را رقم نمي‌زند؛ از اين رو با رشد مطالعه و افزايش درك انسان از ژنتيك و ارتباط آن با محيط مي‌توان تمامي اسرار اين كدهاي كوچك اما پيچيده را درك كرد. كاهش هزينه دست‌يابي به توالي ژنتيكي، يكي از گزينه‌هايي است كه مي‌تواند تعداد كشفيات علم ژنتيك را افزايش دهد؛ از اين رو در سال 2011 نبايد تنها در انتظار فقط يك كشف بزرگ ژنتيكي در جهان بود.



آغاز فروش رسمي ماهي آزاد تراريخته
Resigzed Image Click this bar to view the full image.
قرار است در سال 2011 ماهي آزاد تراريخته اولين حيوان تراريخته‌اي باشد كه مصرف آن به تاييد سازمان غذا و داروي آمريكا، اف.دي.اي مي‌رسد. اما با وجود اين‌كه بي‌خطربودن اين ماهي به اثبات رسيده، فناوري‌هايي كه در ايجاد تغييرات ژنتيكي در اين جاندار مورد استفاده قرار مي‌گيرند همچنان مورد انتقاد شديد هستند. به گفته محققان، استفاده از اين شيوه‌ها در پرورش ماهي آزاد مي‌تواند هزينه‌ها را در حد قابل توجهي كاهش داده و زمينه توسعه مراكز پرورش ماهي آزاد را افزايش دهد.

درك فرهنگ ديگر موجودات زميني
Resigzed Image Click this bar to view the full image.
كشف نشانه‌هاي وجود فرهنگ در ميان حيوانات در حال افزايش است و تحقيقات بيشتر در سال جديد ميلادي، اطلاعات جديدي را از چگونگي روند فراگيري رفتارها و روند تكامل فرهنگ آنها در اختيار انسان قرار خواهد داد. از جمله جانداران مورد مطالعه دلفين‌ها هستند كه محققان به مطالعه بر روي روش‌هاي برقراري ارتباطات اجتماعي در ميان آنها مشغولند.


كشف دليل اپيدمي بيماري‌ها در ميان حيوانات
Resigzed Image Click this bar to view the full image.
خفاش‌ها و زنبورها دو گروه از جانداران هستند كه به دلايل نامشخصي جان خود را از دست مي‌دهند، به شكلي كه تداوم اين روند مي‌تواند به انقراض اين جانداران منجر شود. دانشمندان درتلاشند قطعات پازل مرگ اين جانداران را در كنار يكديگر قرار دهند تا شايد بتوانند به اين راز حياتي پي ببرند. جديدترين يافته‌ها، آلودگي‌هاي قارچي را مسبب مرگ خفاش‌ها مي‌داند و دانشمندان اميدوارند طي سال جديد ميلادي يا چند سال پس از آن، دليل قطعي مرگ‌ومير گونه‌هاي خاص جانوري را كشف كنند.