به گزارش سبزپرس، در این جلسه که با حضور نمایندگانی از سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان دامپزشکی کشور و همچنین باغ‌وحش ارم تهران برگزار شد، یکی از موضوعات اصلی بررسی علل مرگ ببر نر سیبری در تهران بود.
هوشنگ ضیایی، مشاور معاونت طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست که یکی از حاضران در این جلسه بود به خبرنگار سبزپرس گفت: عمده مباحث مطرح شده در این جلسه، مربوط به سواحل مرجانی خلیج فارس در جنوب ایران و جزایر مرجانی بود. در این جلسه درباره فواید و اهمیت این سواحل و همچنین نحوه بهره‌بردای صحیح از آنها بحث و تبادل نظر شد.
او همچنین درباره موضوع مرگ ببر سیبری تصریح کرد: در این جلسه همچنین درباره بیماری ببر سیبری و شیرهای باغ وحش ارم صحبت شد و توضیحاتی از جانب ما و همچنین سازمان دامپزشکی و باغ وحش ارم مطرح شد.
ضیایی گفت: مسئولان باغ وحش و سازمان دامپزشکی آلوده شدن باغ وحش به بیماری مشمشه را قبول کردند چرا که طبق گزارش‌های معتبر، در کشور روسیه موردی از بیماری مشمشه گزارش نشده و ببر نر سیبری در باغ وحش ارم به این بیماری مبتلا شده است.
در روزهای گذشته ماجرای مرگ ببر نر سیبری در باغ وحش ارم تهران به یکی از داغ‌ترین اخبار در حوزه محیط زیست تبدیل شده بود. چند روز پس از این اتفاق مسئولان سازمان دامپزشکی تصمیم گرفتند که به منظور جلوگیری از گسترش این بیماری، تعدادی از شیرهای موجود در باغ‌وحش ارم را نیز معدوم کنند که این اتفاق نیز خبرساز شد.
هر چند که در ابتدا گمانه‌زنی‌هایی درباره تعداد شیرهای کشته شده و روش معدوم سازی از سوی رسانه‌ها و فعالان محیط زیست انجام شد اما در نهایت سازمان دامپزشکی با انتشار یک اطلاعیه اعلام کرد که هشت شیر به روش افزایش میزان داروی بیهوشی معدوم شده‌اند.
با این حال برخی معتقدند که تعداد شیرهای کشته شده در این جریان، 11 شیر بوده و باغ وحش که قبلا 17 شیر را نگهداری می‌کرده، در حال حاضر تنها دو توله یک سال و نیمه ماده و یک شیر نر بالغ را حفظ کرده و بقیه را معدوم ساخته است. سه شیر نیز پیش از این بر اثر بیماری جان داده بودند.
پس از این جریان بسیاری از دامپزشکان و کارشناسان حیات وحش اعتراض خود را نسبت به این اقدام اعلام کردند. آنها معتقدند که بیماری مشمشه در گربه‌سانان قابل درمان است و طبق دستورالعمل انجمن جهانی دامپزشکی برای کنترل مشمشه، گونه‌های وحشی، نادر و با ارزش (از نظر تجاری) معدوم نمی‌شوند و برای کنترل بیماری آنها از روش‌های درمان و قرنطینه کامل استفاده می‌شود.
از سوی دیگر برخی فعالان محیط زیست در ایران، به انفعال فراکسیون محیط زیست مجلس در مسایل با اهمیت‌تر زیست محیطی نیز اعتراض دارند. در چند ماه اخیر، شهادت دو محیط‌بان در فاصله چهل روز و زخمی شدن یک محیطبان دیگر در همین فاصله و بر اثر شلیک گلوله از سوی شکارچیان متخلف یکی از اتفاقات مهم در حوزه محیط زیست بود. همچنین واگذاری بخشی از پارک ملی کویر برای اکتشاف نفت و تصویب پروژه انتقال آب از دریای خزر به استان سمنان توسط دولت اتفاقاتی بود که در چند ماه اخیر، واکنش بسیاری از طرفداران محیط زیست در ایران را در پی داشته است.
با این حال فراکسیون محیط زیست مجلس، درباره این موضوعات واکنش خاصی نشان نداده است.