سبزپرس- گروه کشاورزی: استان زنجان جزء خشک‌ترين مناطق کشور است که طي سال‌هاي گذشته بارندگي‌ها در اين استان به شدت کاهش پیدا کرده است. به گونه‌اي که در آذر ماه سال جاري و براساس اعلام سازمان هواشناسي، ميزان بارش برف و باران نسبت به ميانگين بلندمدت، 52 درصد کاهش داشته است.به همین دلیل است که رئيس اداره جهاد کشاورزي این استان خبرداد که در صورت نبود بارندگي مناسب طي ماه‌های آینده، پيش بيني مي‌شود خسارت شديدي به بخش توليد گندم استان وارد شود.


به گزارش سبزپرس، محمدرضا نهاوندي پور در جلسه شوراي هماهنگي مديريت بحران استان با اشاره به اين که کمبود منابع آبي، از بزرگترين چالش‌هاي پيش روي بخش کشاورزي است، گفت: کشاورزي، اولين بخش اقتصاد به شمار مي‌آيد که تحت تاثير تغييرات اقليمي قرار گرفته و در شرايط خشکسالي آسيب مي بيند.
اين مقام مسئول با بيان اين که 292 هزار هکتار از اراضي زير کشت استان به صورت ديم است، يادآور شد: سالانه حدود 822 هزار تن محصولات زراعي و باغي در استان توليد مي‌شود که اين ميزان تحت تاثير روند بارندگي است؛ به گونه‌اي که به عنوان مثال و به طور ميانگين 430 هزار تن گندم در استان کشت مي‌شود.
او با تاکيد بر انجام مطالعات دقيق در خصوص ميزان خسارت وارده خشکسالي به استان، گفت: متاسفانه هم اکنون در استان سنسورهاي ويژه تعيين رطوبت‌هاي خاک در اعماق مختلف وجود ندارد، به همين خاطر نمي‌توان مطالعات دقيقي در اين خصوص صورت داد که اين امر باعث شده است نتوانيم از اعتبارات ويژه خشکسالي به نحو مطلوب بهره‌مند شويم.