مشکلات خانوادگی، طلاق، بیکاری، فقر و بحران های روحی از عوامل مستعدکننده فرد به سوء مصرف مواد میباشند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه مصرف حتی یک قرص اکستازی هم می تواند موجب مرگ شود، گفت: ناخالصی های موجود در انواع مواد مخدر در برخی موارد از خود ماده مخدر مرگبارتر می باشند.
دکتر قباد محمدی، اظهارداشت: سوء مصرف مواد یکی از مشکلات بزرگ جوامع بشری است که هم از دیدگاه پزشکی و سلامت جسمانی و روانی و هم از دیدگاه اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی دارای اهمیت فروان بوده و هرساله موجب بروز مخاطرات اجتماعی و مرگ و میرهای متعددی در سطح جهان میشود.
وی با بیان اینکه متاسفانه همگام با پیشرفت علوم جدید و توسعه تدابیر درمانی هر روزه ترکیبات جدید و مضرتری تولید میشوند تا اقشار بیشتری از جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان را در گرداب خود غرق کنند، گفت: صرف نظر از اهداف تولید کنندگان و توزیع کنندگان این مواد افیونی، عدم اتخاذ تدابیر پیشگیرانه و نبودن برنامه های جامع برای مبارزه بنیادی با این معضل بزرگ، عواقب و پیامدهای ناگواری را در سطح ملی و جهانی به دنبال خواهد داشت.
محمدی گفت: هرچند آمار دقیقی از سوء مصرف مواد و داروها در دسترس نمی باشد، ولی واقعیت های جامعه رشد روزافزون این پدیده شوم را نشان می دهد و با توجه به اینکه الگوی سوء مصرف مواد در جوامع مختلف و حتی اقشار مختلف یک جامعه نیز متفاوت بوده و عوامل متعدد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، جغرافیایی و مذهبی در آن دخیل هستند، روشهای پیشگیری و برخورد با آن نیز در سطوح مختلف اجتماعی نیازمند برنامه ریزی خاص میباشد.
این متخصص داروسازی با بیان اینکه مشکلات خانوادگی، طلاق، بیکاری، فقر و بحران های روحی از عوامل مستعدکننده فرد به سوء مصرف مواد میباشند، افزود: در طول تاریخ، رواج مصرف مواد مخدر با هدف استعمار ملت ها صورت گرفته و درحال حاضر ناخالصی های موجود در انواع مواد مخدر، در برخی موارد از خود ماده مخدر مرگبارتر می باشند.
وی افزود: فرآورده های تقلبی تمجیزک و نورجیزک، نه تنها سبب ترک اعتیاد نمی شوند بلکه در اغلب آنها مواد سمی و کشنده وجود دارد.
محمدی گفت: فراورده های مخدر و اعتیادزای "پان" برخلاف ادعای مطرح شده مبنی بر خوشبو کنندگی دهان و یا ترک سیگار، سبب بروز اعتیاد میشوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه مصرف حتی یک عدد قرص اکستازی منجر به مرگ شده است، گفت: سکته های قلبی و مغزی، تشنج، نارسایی کبد و کلیه و تخریب سلول های مغزی و عضلانی از عوارض مسمومیت با قرص اکستازی می باشند.
وی افزود: مصرف مواد توهم زا مانند حشیش، اکستازی و LSD می توانند سبب بروز حوادث مرگبار مانند سقوط از ارتفاع، تصادف، نزاع و خودکشی در فرد مصرف کننده شوند.
محمدی به مضرات داروهای هورمونی نیز اشاره کرد و گفت: مصرف انواع داروهای هورمونی با هدف بدنسازی در جوانان می تواند سبب بروز عوارض وخیمی مانند عقیمی، نارسایی قلبی و کبدی، کوتاهی قد و بزرگ شدن سینه در مردان و پرمویی و خشونت صدا در خانم ها شود.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.