محققان در برزیل باافتتاح کارخانه تولید پشههای اصلاح ژنتیکی شده، قصد دارند روند گسترش بیماری تب دانگ در مناطق مختلف این کشور را متوقف کنند.
به گزارش ایسنا، بیماری دانگ باعث تب، درد عضلات و مفاصل در بیمار می شود و انواع تب هموراژیک دانگ و سندروم شوک دانگ بسیار خطرناک و کشنده محسوب می شوند.
هر ساله حدود ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون نفر از ساکنان مناطق گرمسیر استوایی به بیماری تب دانگ مبتلا می شوند که از این تعداد حدود ۵۰۰ هزار نفر در مناطق مختلف برزیل در سال جاری میلادی به این بیماری مبتلا شده اند. این بیماری ناشی از ویروس دانگ است که توسط پشه آئدس انتقال می یابد و با توجه به نبود واکسن برای این بیماری، محققان تلاش می کنند با کنترل عامل انتقال بیماری، روند شیوع آن را کندتر کنند.
محققان در برزیل در یک طرح ابتکاری قصد دارند با استفاده از پشه های اصلاح شده ژنتیکی آئدس به جنگ این بیماری بروند.
کارخانه تولید پشههای اصلاح ژنتیکی روز شنبه هفته جاری (هفتم جولای) در ایالت باهایا در شمال شرق برزیل آغاز به کار کرد و توان تولیدی کارخانه چهار میلیون پشه نر در هفته است. پشههای نر اصلاح ژنتیکی پس از رهاسازی در طبیعت باعث کاهش جمعیت پشهها خواهند شد؛ بدین معنا که فرزندان تولید شده به سن بزرگسالی نمی رسند. بر اساس اعلام مقامات برزیل از طریق این تکنیک جمعیت پشههای دانگ ظرف شش ماه ۹۰ درصد کاهش می یابد. به کارگیری پشه های اصلاح ژنتیکی در دو شهر ایالت باهایا از چندی قبل آغاز شده است.
لازم به ذکر است که ایجاد اختلالات ژنتیکی در گونه های مختلف جانوران منجر به مشکلات کلان در محیط زیست می شود.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.