دوش گرفتن پیش از آب تنی در استخر ، لازم است.این مسئله به صورت یک عادت جا افتاده است و ما همواره به کودکانمان اصرار می کنیم پیش از پریدن در آب حتماً دوش بگیرند. ولی چرا این کار لازم است؟
توجه: عوامل حساسیت زا در استخر !
برای تمیز نگه داشتن آب استخر از مواد ضد عفونی کننده ای مانند کلر، بروم، اوزون، و ... استفاده میشود. ولی نباید بیش از حد این مواد را بکار برد، زیرا مستعد ایجاد حساسیتهایی همچون مشکلات چشمی، بیماری های پوستی (اگزما) و مشکلات تنفسی (برونشیت، آسم) هستند.
این مسئله ای است که مدیران استخر همواره با آن رو به رو میباشند. در حقیقت، محصولات گندزدای آب با مواد آلی متعلق به شناگران (مثل عرق، بزاق دهان، ادرار، ترشحات بینی، مایعات پوست و پوست سر ...) ترکیب شده و در نتیجه مواد دیگری ایجاد می کنند که آلوده کننده های شیمیایی زیان آوری مانند تری کلورامین ها یا کلوروفرم هستند.
در واقع برای کاهش بروز چنین مشکلاتی، توصیه می شود پیش از ورود به استخر به طور مرتب دوش گرفته شود. بر طبق بررسی آژانس ملی بهداشت، محیط زیست، تغذیه و کار فرانسه (Afsset) تقویت مقررات مربوط به بهداشت جسمی، غلظت مواد آلوده کننده در آب را کاهش خواهد داد که البته همزمان با این حرکت میبایست روشهای گندزدایی آب نیز بهبود یابد.
به همین دلیل شناگران باید به طور مرتب از کلاه شنا استفاده کنند که البته در بسیاری از استخرهای عمومی اجباری است و هم پیش از شنا در هنگام دوش گرفتن بدن خود را با مواد شوینده بشویند.
پیشنهاداتی برای شناگران در استخر
در اینجا پیشنهاداتی برای حفظ سلامت شناگران مطرح میشود که البته برای سایر کسانی هم که به طور حرفهای شنا می کنند مانند شناگران حرفهای، غریق نجاتها، مربیان شنا و سایر پرسنل استخر که به ویژه در معرض انواع شایع بیماری مانند آسم قرار دارند، مفید خواهد بود.
در نهایت شایان ذکر است که رعایت این نکات بهداشتی برای کودکان زیر دو سال نیز، که دارای سیستم تنفسی و ایمنی در حال رشد و شکل گیری هستند، بسیار مفید است .
- دوش گرفتن و شست و شوی بدن پیش از آب تنی در استخر (شامل استخر هتلها، استخرهای عمومی و ...)
- استفاده از کلاه شنا
- شستن پا در حوضچه مخصوص پس از دوش گرفتن و پیش از ورود به استخر
- پرهیز از شنا در صورت داشتن بیماریهای قابل انتقال مانند التهاب روده و معده
- رفتن به دست شویی پیش از دوش گرفتن
- توجه به هشدارهایی که درخواست شده بدون کفش یا دمپایی راه بروید
- پاک کردن آرایش و یا سایر مواد آرایشی پیش از شنا
- استفاده از لوازم مخصوص شنا که برای استخر طراحی شدهاند (از جمله بازوبند، کمربند و لاستیک شنا، تشک روی آب و سایر وسایل کمکی برای یادگیری شنا)
خوب است بدانید:
استفاده از عینک شنا توصیه نمیشود که دلیل آن احتمال زیاد تشدید آسیبهای چشمی (ورم چشم، التهاب قرنیه) میباشد.
پس از آبتنی نیز بدن خود را با مواد شوینده بشوئید.
تمامی نوزادان میبایست از پوشک مخصوص استخر استفاده نمایند.
با توجه به ملاحظات بهداشتی و برای جلوگیری از بروز هرگونه ناراحتی، هنگامیکه در اطراف استخر راه میروید از دمپایی استفاده کنید.