عاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به اینکه زیستگاههای ماهیان زینتی در خلیج فارس در حال از بین رفتن است گفت: یکی از مهم ترین دلایل این اتفاق فعالیتهای صیادی در خلیج فارس است.
خبرگزاری فارس: صیادی در خلیج فارس زیستگاه ماهیان تزئینی را به خطر انداخته است
عبدالرضاکرباسی در گفتوگو با خبرنگار جامعه فارس گفت: برای جلوگیری از قاچاق ماهیان زینتی و مرجانها به همه مدیران کل سازمان حفاظت از محیط زیست استانهای جنوب کشور ابلاغیهای را دادهایم که همانند سالهای گذشته با قاچاقچیان برخورد سخت داشته باشند و حتی در صورت مشاهده ماهیان تزئینی قاچاق در آکواریوم فروشیها آنها را پلمب کنند.
وی با بیان اینکه محیط بانهای جنوب کشور نسبت به موضوع قاچاق ماهیان زینتی و مرجانها حساس هستند، اظهارداشت: در کنار اینکه موضوع قاچاق ماهیان تزئینی از خلیج فارس را پیگیری و دنبال میکنند همچنین تا کنون جلوی چندین قاچاقچی مرجان را در جنوب کشور گرفتهاند.
کرباسی ادامه داد: اگر برخوردهای قانونی ادامه پیدا کند میشود در آینده امیدوار بود که این ماهیان و مرجانها را حفاظت کرد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه تا کنون ۳ قاچاقچی ماهیان تزئینی و مرجانها را در جنوب کشور دستگیر کردهایم تصریح کرد: خوشبختانه تعداد قاچاقچیان قابل ملاحضه نیست و جای نگرانی وجود ندارد، اما آنچه که ما را نگران کرده است به خطر افتادن زیستگاههای ماهیان زینتی است.
وی اضافه کرد: این زیستگاهها بیشتر بر اثر فعالیتهای مختلفی که در درون دریا اتفاق میافتد صورت میگیرد و همچنین صیادی در خلیج فارس نیز از مهمترین عوامل مورد تهدید قرار گرفتن زیستگاههای مرجانها و ماهیان زینتی است.
کرباسی در ادامه مطلب فوق گفت: همچنین ما به دنبال این هستیم که بتوانیم به نوعی تکثیر مرجانها را به صورت مصنوعی دنبال کنیم و زیستگاههای ماهیان زینتی را نیز افزایش دهیم.
وی افزود: در صورتی که بتوانیم این فعالیتها را خوب پیش ببریم و از طرفی از صدمه دیدن مرجانهای فعلی جلوگیری کنیم میتوان امیدوار بود که به صورت قانونمند ماهیان زینتی و مرجانها را در اختیار علاقهمندان قرار داد.
کرباسی با اشاره به اینکه مرجانهای شاخدار به دلیل اینکه با دوام تر هستند بیشتر قاچاق میشوند، بیان کرد: نوع ماهیانی که قاچاق میشوند را استانها به ما اعلام نکردهاند و اطلاعاتی در این زمینه در دست نداریم.
وی اضافه کرد: اگر بتوانیم بازار را تحت تاثیر قرار دهیم و تمایل مردم را نسبت به گونههای حفاظت شده کاهش دهیم، زمانی که متقاضی نباشد میزان فروش و قیمت این ماهیان و مرجانها کاهش پیدا میکند و دیگر کسی به دنبال آنها نمیرود.
کرباسی اضافه کرد: ما به دنبال برهم زدن تعادل بازار هستیم که بهترین روش حفاظت از مرجانها و ماهیان زینتی محسوب میشود.