پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • اسباب‌بازی‌های گهواره‌ای به شکل هیولا ◄ اسباب‌بازی‌های گهواره‌ای به شکل هیولا
      اسباب‌بازی‌های گهواره‌ای به شکل هیولا طراحی شده‌اند تا تعادل کامل را حفظ کنند و بدون خطر واژگونی، ریتم تاب خوردن بهینه را امکان‌پذیر می‌سازند. Rocking Monsters ساخته کنستانتین بولیموند شبیه کوسه ها و دیگر موجودات دریایی است. آنها یک سواری راحت را برای بچه ها در هر اندازه ای فراهم می کنند. ایمنی اولویت اول است. هر هیولای گهواره ای به طرز ماهرانه ای از نظر وزن و نسبت های فیزیکی متعادل است. طراحی شده و ارگونومیک برای کودکان با قد 3 فوت و بالاتر. این اسباب‌بازی‌های چوبی سرگرم‌کننده با گوشه‌های گرد، سطوح صاف، و پرداخت صیقلی، ساعت‌ها بازی بدون نگرانی را برای کودکان فراهم می‌کنند.
  • خانه گربه مدرن ◄ خانه گربه مدرن
      خانه گربه مدرن با گوشه های گرد و رنگ سیاه سرد به عنوان فضایی عالی برای استراحت، بازی و پنهان شدن گربه شما عمل می کند. خانه گربه "Retro Box Black" ساخته شده توسط PurrFur از تخته سه لا با کیفیت بالا. تخت گربه دارای یک بالشتک نرم است تا یک مکان خواب راحت و یک مخفیگاه بازیگوش برای گربه های خجالتی فراهم کند. طراحی لبه های گرد به آن اجازه می دهد تا به طور یکپارچه با دکوراسیون منزل شما ترکیب شود. PurrFur Cat House کاملاً مونتاژ شده وارد می‌شود، در وقت شما صرفه‌جویی می‌کند و اطمینان حاصل می‌کند که گربه شما می‌تواند فوراً در مکان دنج جدید خود شیرجه بزند.
  • مبلی برای انها که گربه دارند ◄ مبلی برای انها که گربه دارند
      مبل مدولار ساخته شده از بخش های مختلف دارای محفظه های ذخیره سازی و قسمت های اختصاصی برای کاوش یا استراحت گربه شما است. مبل توری مفهومی طراحی شده توسط استودیو مبلمان SUNRIU مستقر در تایوان. خطوط تمیز و طراحی متفکرانه مبل توری را به انتخابی هوشمندانه برای کسانی تبدیل می کند که به دنبال سادگی هستند بدون اینکه سبک یا کارایی را به خطر بیندازند. قاب چوبی پوشیده شده با روکش پارچه ای نرم و ظریف به این مبل کمک می کند تا به راحتی در هر فضایی قرار گیرد. صاحبان آینده قادر خواهند بود بخش‌ها و ماژول‌های مبل را جابه‌جا کنند تا چیدمان صندلی‌های چند منظوره ایجاد کنند. انسان‌ها می‌توانند کتاب‌ها، گیاهان داخل خانه و اقلام کوچک را در قفسه‌های مختلف که توسط طراحی SUNRIU در کناره‌های مبل توری ادغام شده‌اند، ذخیره کنند.
  • مبل برای گربه ها ◄ مبل برای گربه ها
      مبل مدولار پوشیده از بافت پارچه زرد که شبیه خز نرم گربه است دارای یک تکیه گاه راحت با تونل گرد یکپارچه برای عبور گربه است. مبل راهرو طراحی شده توسط SUNRIU یک مبلمان مدرن برای صاحبان حیوانات خانگی است. اگر حیوانات خانگی کوچکی در خانه دارید، آنها تونل داخلی را که فقط برای آنها طراحی شده است، دوست خواهند داشت. مبل جالبی که هم برای شما و هم برای گربه شما ساخته شده است! چه یک آپارتمان استودیویی یا یک خانه بزرگ داشته باشید، طراحی مدولار کاناپه Aisle به طور یکپارچه با هر اتاق نشیمن سازگار است. پس از یک روز طولانی، وقت خود را با گربه خود روی این مبل بگذرانید و اجازه دهید بافت پارچه ای نرم آن شما را به بهشت آرامش ببرد.
  • بسته بندی عسل غیرمعمول ◄ بسته بندی عسل غیرمعمول
      بسته بندی عسل غیرمعمول شبیه سر چوبی لگوی زنبوردار است که با توری محافظ پوشانده شده است. "عسل زنبوردار" توسط Busy Bee برای Ergastiri Meliou طراحی شده است. عسل آویشن نفیس در بسته بندی هوشمندانه که ضیافتی برای چشم است. در داخل جعبه، 250 میلی لیتر عسل آویشن یونانی خالص را در یک ظرف شیشه ای خواهید دید که با یک برچسب شیک با طراحی مدرن تکمیل شده است. جعبه ساده به چیزی غیرمنتظره و عجیب تبدیل شده است، در حالی که یک هدف عملی در محافظت از شیشه عسل دارد. بسته بندی خلاقانه عسل یک عنصر شگفت انگیز و لذت را به ارائه کلی اضافه می کند و آن را به یاد ماندنی و متمایز می کند.
  • مبلمان مدرن گربه‌پسند ◄ مبلمان مدرن گربه‌پسند
      مبلمان مدرن گربه‌پسند به‌طور یکپارچه میز قهوه‌خوری چوبی را با بانوج گربه‌ای که در زیر آن تعبیه شده است، ترکیب می‌کند. میز Kikko که توسط LABBVENN برای لذت انسان و گربه طراحی شده است، یک مکان استراحت راحت برای گربه شما ارائه می دهد. میز قهوه خوری مینیمالیستی، غنی شده با عناصر فلزی و یک بانوج پارچه ای لحافی، فضایی شیک و کاربردی را برای دوست پشمالوی شما فراهم می کند. بانوج گربه که در چهار رنگ موجود است، به راحتی برای شستشو قابل جابجایی است و مکانی تمیز و دلپذیر برای خواب و آرامش گربه را تضمین می کند.
  • حیوانات خوردنی ◄ حیوانات خوردنی
      حیوانات، هیولاها، موجودات عجیب و غریب و آثار هنری خوراکی ساخته شده از غذا. هنر خلاقانه غذایی توسط هنرمند بصری مستعد لندن هلگا استنتزل.
  • خانه گربه مدرن ◄ خانه گربه مدرن
      خانه گربه مدرن با گوشه های گرد و رنگ سیاه سرد به عنوان فضایی عالی برای استراحت، بازی و پنهان شدن گربه شما عمل می کند. خانه گربه "Retro Box Black" ساخته شده توسط PurrFur از تخته سه لا با کیفیت بالا. تخت گربه دارای یک بالشتک نرم است تا یک مکان خواب راحت و یک مخفیگاه بازیگوش برای گربه های خجالتی فراهم کند. طراحی لبه های گرد به آن اجازه می دهد تا به طور یکپارچه با دکوراسیون منزل شما ترکیب شود. PurrFur Cat House کاملاً مونتاژ شده وارد می‌شود، در وقت شما صرفه‌جویی می‌کند و اطمینان حاصل می‌کند که گربه شما می‌تواند فوراً در مکان دنج جدید خود شیرجه بزند.
  •  بسته بندی عسل ◄ بسته بندی عسل
      عسل خوشمزه، شهد طلایی طبیعت، بسته بندی شده در بطری با طراحی خلاقانه شبیه لانه زنبوری که چکه می کند. MEL Meadow Honey Wildflower سمفونی از طعم ها است که از شهد گل های وحشی متنوعی مانند گل ذرت، شبدر و نمدار ساخته شده است. ترکیب عسل نفیس که جوانه های چشایی شما را وسوسه می کند و به عنوان منبع طبیعی آنتی اکسیدان ها عمل می کند. بسته بندی عسل مل که توسط کنستانتین بولیموند طراحی شده است یک شاهکار واقعی است که ذات نعمت طبیعت را به تصویر می کشد. بسته بندی بطری الهام گرفته از لانه زنبوری فقط یک ظرف عسل نیست، بلکه بیانیه ای از لذت خالص و طلایی است. طراحی زیبا انتظار طعم خارق‌العاده عسل را ایجاد می‌کند و مصرف‌کنندگان را مجذوب می‌کند تا طعم و مزه عسل مل را تجربه کنند.
  • گهواره ای برای گربه ◄ گهواره ای برای گربه
      تخت بانوج راحت برای گربه شما که برای نصب زیر صندلی معمولی یا زیر میز طراحی شده است. گهواره ابداعی گربه فضای بلا استفاده خانه شما را به تختی نرم برای حیوان خانگی مورد علاقه شما تبدیل می کند. موجود در رنگ های مختلف. گاوصندوق ماشین لباسشویی. [سفارش]
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29320    |     صفحه 1 از 2932
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

گفتگوی صریح با دکتر تاجیک رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

من اینجا صریحاً اعلام می کنم که با افزایش بی رویه دانشکده های دامپزشکی مخالف هستم و این نه تنها موضع من بلکه موضع کل دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران است. چون این افزایش بی رویه تنها جنبه سیاسی دارد!...

گفتگوی مفصل و صریح حکیم مهر با دکتر پرویز تاجیک
رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
----------------------------------------------------
دکتر تاجیک :
- آدم انتقادپذیری هستم
-رئیس دانشگاه تهران برنامه و تیم من را پسندید
-دانشکده را می خواهیم به سمت جهانی شدن ببریم
-یکی از شاخص های ارزیابی اساتید دانشجویان هستند
-باید دانشجوی خارجی بگیریم
-دانشجوی خارجی بیاوریم جزوه نویسی حذف می شود!!!
-اگر دلیلی دارند که فضای دانشکده پلیسی شده بگویند
-افزایش بی رویه تعداد دانشکده ها جنبه سیاسی دارد!
-از 130 نفر تنها 80 نفر در دانشکده ثبت نام کردند
-تدریس در دانشگاه آزاد از نان فروشی اساتید بهتر است!
-هر نامه ای مربوط به استقلال دامپزشکی بوده من امضاء کرده ام
-به نظرم داریم دانشجوی کارشناسی ارشد می گیریم ولی باید اینو از معاون آموزشی بپرسید!!!
-بحث مراقبت بعد از جراحی باید به دانشجویان آموزش داده شود
حکیم مهر : آقای دکتر ضمن تشکر از وقتی که در اختیار نشریه حکیم مهر قرار دادید عرض می‌کنم که مشی این نشریه انتقادی است و لذا اجازه می‌خواهم سؤالات را شفاف و صریح بپرسم و امیدوارم همینطور هم پاسخ بفرمایید.
خواهش می‌کنم. اشکالی ندارد. هر سؤالی دارید راحت بپرسید.
حکیم مهر : مختصر خودتان را معرفی می فرمایید؟

بسم الله الرحمن الرحیم. من سال 1364 فارغ التحصیل شدم. ورودم سال 56 و علت تأخیر در فارغ التحصیلی هم تعطیلی دانشگاهها و مسائل بعد از انقلاب بود. بعد به عنوان مربی و هیأت علمی استخدام شدم. 4 سال مربی بودم. بعد امتحان بورس دادم و قبول شدم ولی متأسفانه خیلی از جاها نشد وارد شویم و از ما خیلی وقت گرفت و بورسیه پیدا نشد. بعد از سه چهار سال توانستم مجدداً امتحان بدهم و برای بورس ژاپن در سال 68 پذیرفته شدم و به ژاپن رفتم. چهار سال و نیم تحصیلاتم در دانشگاه اوکایاما طول کشید. شش ماه زبان خواندم و یک سال هم دوره Research داشتم. سپس وارد دوره PhD شدم و با گرایش بیوتکنولوژی تولید مثل در عرض سه سال این دوره را گذراندم.

حکیم مهر : در دفتر کارتان و روبروی شما عکس رؤسای قبلی دانشکده نصب شده است. می‌دانید چندمین رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران هستید؟
فکر کنم نوزدهمی یا بیستمی باشم. این عکسها را جلویمان گذاشته ایم که بدانیم مدیون چه کسانی هستیم تا دانشکده به وضع امروز رسیده و باید خیلی محکم آنرا حفظ کنیم (با اشاره به تصویر امام خمینی و مقام معظم رهبری که بالای سر ایشان نصب شده بود) و در عین حال هم حواسمان هست که زیر سایه چه کسانی هستیم و باید کارمان را انجام دهیم.
حکیم مهر : از چه سالی رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران هستید؟
از سال 1384 رئیس دانشکده هستم و قبل از آن هم 4 سال معاون پژوهشی دانشکده بودم.
حکیم مهر : از میان رؤسای قبلی که تصاویرشان اینجا نصب شده با کدامیک هم دوره بوده اید؟
با آقای دکتر قمصری (رئیس قبلی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران) هم دوره بوده ام.
حکیم مهر : و کدامیک از اساتید شما بوده اند؟
آقایان دکتر کیایی ، دکتر راد ، دکتر بابامخیر و دکتر فقیهی بوده اند و آقای دکتر زهری هم بعد از ریاستشان اینجا ماندند و سپس ما دانشجو شدیم.
حکیم مهر : ماهها است که صفحه پیام رئیس دانشکده در سایت اینترنتی دانشکده دامپزشکی خالی است و در صفحه اختصاصی شما هم راه ارتباطی نظیر آدرس ایمیل یا تلفن و غیره ذکر نشده است! چرا پیامتان را نمی گذارید روی سایت؟!
(با خنده) چشم! حق با شما است. ایمیل و غیره دارم و کامل تر از خیلی افراد دیگر است. اما چشم ... تقصیر خود اینجا است. فرمایش شما درست است و آدم انتقادپذیری هم هستم. هفته بعد حتماً روی سایت می‌گذارم. البته من به صرافت هم بوده ام ولی با توجه به اینکه متن انگلیسی‌اش مهم است و به بعضی دوستان گفتم کمک کنند که پیامی تهیه شود که اگر از خارج کشور خواندند مشکلی پیش نیاید. چون من ژاپن درس خوانده ام و پیام ژاپنی خیلی خوب می توانم بنویسم اما تابحال آنهایی که انگلیس درس خوانده اند متأسفانه تابحال کمک نکرده اند ولی ان شاء الله هفته بعد این پیام را حتماً خواهید دید.
حکیم مهر : یک دوره چهار ساله از ریاست شما سپری شده و اکنون دوره دوم ریاستتان آغاز شده است. یکی از بحث هایی که در محیط دانشکده التهاباتی بوجود آورده بود موضوع انتخاب رئیس دانشکده بوده است. مطابق آنچه ما شنیده ایم ظاهراً در رأی گیری بعمل آمده از اساتید دانشکده شما در مقابل دکتر حسینی رأی کمتری کسب کرده ولی در عین حال مجدداً به ریاست دانشکده منصوب شده اید. چرا به رأی اساتید احترام نگذاشته اید و نتیجه را نادیده گرفته اید؟!
من نادیده گرفته‌ام؟ شما اول باید سؤال کنید انتخاباتی برگزار شده است یا نه؟

حکیم مهر : شما پاسخ این سؤال را هم بفرمایید!
شما دارید قصاص قبل از جنایت می کنید! ریاست دانشکده انتصابی است و نه انتخابی! رئیس دانشگاه تهران می تواند این انتصاب را به افراد دیگری تفویض کند. از تمام رؤسای قبلی دانشکده تنها کسی که انتخابی بود آقای دکتر قمصری بود و بعد هم بنده بودم. لذا انتصابی بودن مخصوص این دوره جدید نیست و قبلاً هم سابقه داشته است. این دوره هم رئیس دانشگاه گفتند سه نفر را به من معرفی کنید که برای ریاست دانشکده شایستگی دارند.
حکیم مهر : به چه کسانی گفتند؟
به همه هیأت علمی دانشکده گفتند و از همه خواستند که اسم و فامیل خودتان را هم بنویسید. پس انتخابات معنا ندارد. در انتخابات باید رأی مخفی باشد. ضمناً یک هفته هم به افراد فرصت دادند که اینکار را انجام دهند. حالا کاری ندارم چه کسانی چه کارهایی کردند و با زور از بعضی امضاء گرفتند که من اصلاً به اینها کاری ندارم.
حکیم مهر : از نامه‌ای خبر دارید که هفتاد نفر از اساتید دانشکده امضاء کرده بودند که اصلاً با این روند انتخابات نمی خواهیم و ریاست دانشکده انتصابی باشد؟!
بله
حکیم مهر : پس تأیید می‌کنید؟
نه ! من می گویم پس انتصابی بودن را قبول داشتند.
حکیم مهر : نخیر! منظورشان این بوده که اگر انتخابات برگزار می شود باید به رأی اساتید احترام گذاشته شود وگرنه رئیس دانشگاه مستقیم فرد مورد علاقه خود را منصوب کند!
هیچ وقت انتخابات نبوده! رئیس دانشگاه گفته سه نفر را به من معرفی کنید. از بین همان سه نفر هم یکی را انتخاب کرده و بر خلاف نظر اساتید هم عمل نکرده است! مسئله بعدی هم این است که در زمان انتخاب افراد برنامه ارائه می دهند. ما هم برنامه خودمان را به رئیس دانشگاه ارائه دادیم. آقای رئیس دانشگاه هم بعد از اینکه این برگه ها را بردند و معلوم شد که چه کسانی حائز شرایط اکثریت از دید اساتید دانشکده هستند و معلوم شد که به هر کاندیدا چه میزان اعتماد در بین اساتید وجود دارد...
حکیم مهر : این سه نفر چه افرادی بودند؟
از خود رئیس دانشگاه بپرسید!
حکیم مهر : یعنی شما اطلاع ندارید؟!
نه!!! ... بعد از اینکه معلوم شود این سه نفر چه کسانی هستند رئیس دانشگاه از ما خواستند برنامه‌هایمان را ارائه بدهیم. اگر انتخابات بود نباید برنامه می دادیم و من باید می گفتم چون انتخابات بوده و به فرمایش شما دکتر حسینی بیشتر رأی آورده دیگر نیازی به ارائه برنامه نیست و هم آقای دکتر حسینی می توانستند بگویند انتخابات برگزار شده و دیگر نیازی به ارائه برنامه نیست. اما هم من برنامه‌ام را دادم و هم آقای دکتر حسینی برنامه‌شان را به رئیس دانشگاه دادند. این به چه معنا است؟! یعنی هر دو پذیرفتیم که انتخاب توسط فرد دیگری صورت می پذیرد! وقتی این را پذیرفتیم باید به انتخاب آن فرد (رئیس دانشگاه) هم احترام بگذاریم. رئیس دانشگاه برنامه و تیم بنده را دیده اند و برنامه و تیم ایشان را هم دیده اند و در مجموع برنامه و تیم من را پذیرفته‌اند.
حکیم مهر : یعنی شما تأکید دارید که انتخاباتی اساساً در کار نبوده و صرفاً نظرخواهی از اساتید صورت گرفته است؟!
بله ... در نامه رئیس دانشگاه هم نوشته بود نظرخواهی از اساتید!
حکیم مهر : این نظرخواهی مخفی بوده است؟
بله مخفی بوده است!
حکیم مهر : آن وقت اگر مخفی بوده پس چطور این اختلاف آراء شما و دکتر حسینی اعلام شد و روی تابلوهای اعلانات دانشکده هم به اطلاع همگان رسید؟
حالا یک سری چیزها را اجازه بدهید من مطرح نکنم. این را دیگر شما می دانید و رئیس دانشگاه! در عین اینکه مخفی بود اما بعضی خواستند از این مسئله استفاده هایی ببرند که این موضوع را علنی کردند! کما اینکه در دانشکده های دیگر هم اینکار انجام شد و بعد رأی هم اعلام نشد. چون رئیس دانشگاه خودش می خواست انتخاب کند. در پردیس فنی ، در پردیس علوم و یا در پردیس کشاورزی هم همین کار انجام شد اما نتیجه آراء مشخص نشد! در عین حال رئیس دانشگاه فردی را که خودش می خواست انتخاب کرد و شاید آن فردی که انتخاب شده یک رأی هم نیاورده باشد!!! البته من می گویم این اصلاً اسمش رأی نیست حتی اگر هزار نفر هم اسم یک نفر را نوشته باشند، چون رأی نبود و یک نظرسنجی بود که رئیس دانشکده بداند که روی چه افرادی می‎تواند انتخاب را انجام دهد! حتی در مورد مدیر گروه هم همینطوره! قانون می گوید دو نفر انتخاب کنید و بعد دانشگاه یکی را بعنوان مدیر گروه بپذیرد و گرنه می گفت آنکه بیشتر رأی آورده و نفر اول شده را منصوب کنید! زمان دکتر قمصری ، آقای دکتر رحیمی از طرف دانشگاه آمدند برای نظارت و گفتند : فکر نکنید اگر اینجا کسی را انتخاب کردید و نفر اول شد ما هم برای همان فرد حکم می زنیم! در نهایت رئیس دانشگاه تصمیم می گیرد چه کسی را منصوب کند چون می خواهد با او کار کند.
حکیم مهر : مهمترین شاخصه‌های برنامه شما چه بوده است؟
شاخصه های برنامه؟
حکیم مهر : منظورم این است که محورهای مهم برنامه شما برای اداره دانشکده که به رئیس دانشگاه ارائه دادید چه بوده است؟
برنامه آنقدر مفصل بود که الآن چیزی نمی توانم بگویم ...

حکیم مهر : از آن برنامه مفصل فهرست‌وار که می توانید محورها را بفرمایید!
چون داریم انجام می‎دهیم می گویم. یکی حضور فعال اساتید در دانشکده چشمگیر باشد. چون ما دانشکده را می‏خواهیم به سمت جهانی شدن ببریم! یعنی بارها هم اعلام کردم که باید دانشجوی خارجی جذب کنیم. با گرفتن دانشجوی خارجی هم توان علمی خودمان بیشتر می شود و هم دوستانمان مجبورند بیشتر وقت بگذارند. البته من از دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران با توجه به شناختی که از دانشکده های دیگر دارم خیلی از اساتید راضی هستم اما باز هم این برای ما کافی نیست. اگر کسی بخواهد رشد کند باید فردای او از دیروزش بهتر باشد.
حکیم مهر : راجع به همین مسئله یک انتقاد بزرگ وجود دارد. اول آن را مطرح کنم تا بعد برسیم به دانشجوی خارجی! برخی از دانشجویان دوره های دستیاری از کیفیت آموزش راضی نیستند و حتی مسائلی که مطرح می‏شود بعضاً محتوای آن از دوره دکترای عمومی و جزوات اساتید هم کمتر است. بهتر نیست اول برای این موضوع فکری کنید؟
جزوه دادن چه در دوره عمومی و چه در دوره تخصصی غلط است. دانشجوی ما اصلاً نباید به جزوه متکی باشد. چون از بچه دبیرستانی متفاوت است که استاد بخواهد جزوه به او بدهد.
حکیم مهر : این جزوه نویسی که خیلی در دانشکده شایع است؟!
من خودم وقتی درس می دهم می گویم جزوه ننویسید و بر اساس خط مشی مشخصی که می دهم باید بروید و مطالعه کنید. آن وقت اگر اشکالی بود بعد از مطالعه استاد برای رفع اشکال است. دیده ام استادی یک کتاب 300 صفحه ای را ورق می زند و از روی آن سر کلاس می خواند، چون به او گفته اند باید این سرفصل را در مدت معینی تمام کنی! بنده خودم در ژاپن آمار یا روش تحقیق را خوب یادگرفتم و این حاصل مطالعه خودم بود ، چون مجبور بودم برای تحقیقم مطالعه کنم و یاد بگیرم. دانشجوی ما هم باید اینطوری باشد. اگر دانشجو می بیند که استادی این کار را انجام نمی دهد به من محرمانه نامه بدهند پیگیری می کنم. این که در دلشان نگه دارند و همه فرم های ارزشیابی را خوب جواب دهند هم به خودشان خیانت کرده اند و هم به نسل آینده! یکی از شاخص های ارزیابی ما دانشجو است که ناظر استاد است و همیشه سر کلاس حضور دارد. خیلی خوشحال می شوم که دانشجویی به من این موضوعات را منتقل کند و من بتوانم این مشکل را حل کنم.
حکیم مهر : من متوجه نشدم افزایش کیفیت علمی ما چه ارتباطی به جذب دانشجوی خارجی دارد؟ آیا باید دانشجوی خارجی بیاوریم که کیفیت علمی ما بالا برود؟
الآن این امکان برای ما وجود دارد که دانشجوی خارجی بگیریم. اینکار باعث می شود که مثلاً این جزوه نویسی و امثالهم حذف بشود.
حکیم مهر : یعنی ما نمی توانیم این مسائل را خودمان حل کنیم. باید برویم از خارج دانشجو بیاوریم تا حل شود؟!
نه ... ولی کمک می کند.
حکیم مهر : بعضی معتقدند شما طوری مدیریت یا بهتر بگویم ریاست کرده اید که دانشجو جرأت انتقادکردن ندارد! نظر شما چیست؟
این خیلی بی انصافی است. خیلی موارد بوده که دانشجویان به من منعکس کرده اند و پیگیری کرده ام. دانشجویی بوده که به من مراجعه کرده و گفته استادی از یک بخش می خواهد نگذارد من فارغ التحصیل بشوم و من آنچنان مدیریت کردم نه ریاست که هم این دانشجو امتحانش را داده ، هم آن استاد نتوانسته دخالت کند و نه بینشان دعوا شده و دانشجو هم راضی است.
حکیم مهر : رابطه شما با دانشجویان به طور کلی چطور است؟
این را از دانشجویان می توانید بپرسید.
حکیم مهر : به نظرم دو دسته وجود دارند.
سیاسی است ...
حکیم مهر : اجازه بفرمایید ... یک دسته اصلاً از شما راضی نیستند. یک دسته هم ظاهراً اصلاً برخورد خاصی با شما نداشته اند یا گذرشان به دفتر شما نیفتاده است. البته ممکن است برخی هم راضی باشند. آن دسته ای که ناراضی هستند معتقدند دانشکده از فضای علمی به سمت فضای پلیسی و امنیتی می رود. نظر شما چیست؟
قبل از اینکه شما دو دسته را مطرح کنید گفتم که این مسئله سیاسی است. اتفاقاً من معتقدم که فضای دانشکده باید فضای علمی باشد نه فضای پلیسی و سیاسی! کلی که بخواهید حرف بزنید خیلی مسائل را می شود گفت اما با دلیل و منطق بخواهد بگوید آنوقت هیچی! اگر یک نمونه در این چهار سال کسی سراغ دارد که من فضای پلیسی درست کرده ام اعلام کنند! اما دختری که جلوی رستوران پا روی پا با طرز افتضاحی انداخته و سینی غذا را روی پا گذاشته و من می بینم نه معاون فرهنگی و نه معاون دانشجویی جرأت می کنند به ایشان حرف بزنند که نگویند فضا پلیسی شده و انتظامات و یک آدم بی سواد را هم اجازه نمی دهم به دانشجوی دکترا بگوید ، خودم رفتم به او گفتم: دخترم صندلی نیست بنشینی؟! بعد آمده در جلسه پرسش و پاسخ می گوید : آی ... دکتر تاجیک دخالت می کند. من می گویم دخالت پدرانه می کنم. من اجازه نمی دهم پسرم که کار اشتباهی می کند رفتگر خیابان هر چند که با شخصیت است اما در کار من و زندگی من دخالت کند. شما وقتی فضای دانشکده را از فضای دانشجویی به فضای ابتذال می کشی اینجا یا باید معاون فرهنگی تذکر بدهد یا من ! یا اینکه دانشجویان مجموعاً اعلام کنند دکتر تاجیک دخالت نکند و حراست دخالت کند. آنوقت چی کسی فضا را پلیسی کرده ؟ اگر دلیل دارند فضا پلیسی شده اعلام کنند.
حکیم مهر : نظرتان درباره افزایش تعداد دانشکده ها و دانشجویان دامپزشکی چیست؟
افزایش تعداد دانشکده ها بد و در حال انجام است. دست ما هم نیست و ما هم مخالفت کرده ایم.
حکیم مهر : تا حالا موردی بوده کتباً اینکار را انجام دهید؟
مخالفت کرده ایم.
حکیم مهر : نه منظورم این است که مثلاً تا حالا شده کتباً به مجلس یا وزارت علوم نامه بنویسید و مخالفت خود را اعلام کنید. این غیر از مخالفت در جلسات خصوصی و پشت درهای بسته است!
ما در جلساتی که از طرف وزارت علوم و هر دو هفته از طرف دکتر کیایی که مدیر گروه دامپزشکی وزارتخانه هستند اینجا تشکیل می شود مخالفت خودمان را اعلام کرده ایم. ضمن اینکه رئیس دانشکده محلی از اعراب ندارد که بخواهد با تأسیس دانشکده دیگر مخالفت کند. اینکار نه منطقی است و نه علمی و نه اداری!
حکیم مهر : من از موضع دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران عرض می کنم که آیا نباید نظرتان را به نهادهای ذیربط اعلام کنید؟! این منطقی و علمی نیست؟!
جلساتی با مرکز پژوهشهای مجلس داشتیم و نظرات خود را اعلام کرده ایم. اما متأسفانه سیاست های اجرایی کشور دست ما نیست. علیرغم مخالفت ما می بینیم آقای وزیر در سفرهای استانی که تشریف می‏برند اعلام می کنند دانشکده جدید تأسیس شود! یکی از معضلات ما الآن همین دانشکده تازه تأسیس آمل است که یک ساختمان یک طبقه و نیم که هیچ عضو هیأت علمی ندارد هیأت علمی ما را می خواهد بگیرد و هر چی آملی است می خواهد برود آنجا!

حکیم مهر : انتقاد این است که دکتر تاجیک در مقام رئیس دانشکده دامپزشکی با تأسیس بی‏رویه دانشکده های جدید مخالف است اما این مخالفت را هیچگاه علنی نمی کند!
شما در خبرگزاریها ببینید ما مخالفت کرده ایم.
حکیم مهر : خیر ، چنین اظهار نظری را حداقل بنده که بسیاری از خبرگزاریها و مطبوعات را رصد می‎کنم هیچگاه از شما ندیده ام!!!
خوب من اینجا صریحاً اعلام می کنم که با افزایش بی رویه دانشکده های دامپزشکی مخالف هستم و این نه تنها موضع من بلکه موضع کل دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران است. چون این افزایش بی رویه تنها جنبه سیاسی دارد!
حکیم مهر : خوب به نظرم حالا به یک جاهایی رسیدیم! (با خنده)
نه مشکلی نیست . ما که ترسی نداریم!
حکیم مهر : در گروه پزشکی تاکنون سابقه نداشته دانشجوی شبانه پذیرش شود. چرا اینکار را در دانشکده دامپزشکی انجام می دهید. آیا دامپزشک کم داریم؟!!! و بعد اینکه گروهی که پول داده‌اند را کنار دست آنهایی بنشانیم که پول نداده اند و در روند کنکور دولتی پذیرفته شده اند.
اولاً اسمش شبانه نیست و نوبت دوم است!
حکیم مهر : بسیار خوب ... نوبت دوم!!!
ما مجبوریم که مقدار زیادی از مخارجمان را از درآمدمان تأمین کنیم. این در بودجه ما آمده است. یا باید اینجا را ببندیم و دانشکده مادر تعطیل شود و به نظر شما باعث چه چیزی می شود؟
حکیم مهر : بهانه تأسیس دانشکده های جدید!
بله ... باعث رونق دانشکده های تازه تأسیس می شود. یا اینکه باید این راه را ادامه بدهیم. ما تنها درآمدمان از ثبت نام دانشجویان نوبت دوم است.
حکیم مهر : طبق قانون می توانند همراه با نوبت اولی ها سر کلاس بروند؟!
بله ، می توانند و مشکلی ندارد.
حکیم مهر : اگر آزمایشگاه شما مثلاً 20 نفر ظرفیت دارد و نوبت دوم هم به آن اضافه شد کیفیت آموزش افت نمی کند؟
شما نمی دانید ظرفیت چقدر است! ما زمانی 120 دانشجو می گرفتیم. الآن با نوبت دوم به 80 هم نمی رسد. امسال از نهاد رهبری قرآن می خواستند بفرستند من اعلام کردند 85 عدد که پنج تا برای معاونین بود و بقیه برای دانشجویان! ما مجموع اعلام پذیرش امسالمان 130 نفر بود اما 80 نفر بیشتر ثبت نام نکردند.
حکیم مهر : چند نفر از این 80 تایی که شما می فرمایید نوبت دوم هستند؟
این آمار دقیق دست معاونت دانشجویی است ولی فکر کنم حدود 50 نفر نوبت اول هستند و بقیه نوبت دوم. لذا با ظرفیت اسمی و قبلی دانشکده که 120 دانشجو بود و مشکلی هم نداشتیم و تازه آن زمان 50 نفر هیأت علمی داشتیم ولی الآن 100 نفر هیأت علمی داریم فاصله داریم. مدتها بود که ظرفیت داشتیم ولی کم پذیرش می شد و این به ضرر کشور است. درست نیست که ما بعنوان دانشکده مادر با این همه توانمندی و امکانات دانشجو کم بگیریم و دانشکده های دیگری که بی سوادپرور هستند بقیه دانشجوها را جذب کنند.
حکیم مهر : با تدریس اساتید دانشکده در دانشگاه آزاد موافقید؟
تدریس اساتید دانشکده در دانشگاه آزاد در وقت آزادشان با خودشان است. منتها باید سیاستی اعمال کنیم که آن وقت را هم اینجا صرف کنند. این مسئله چیزی می خواهد که دولت فعلاً به ما نمی دهد و آن پول است!!! ما شش سال قبل برای هر مقاله یک میلیون می گرفتیم و الآن هم یک میلیون تومان می گیریم با این تفاوت که آن زمان دو میلیون خرج می کردیم ولی الآن ده میلیون خرج می کنیم و یک میلیون می گیریم. لذا با این وضع نمی‌‌توانیم به استاد بگوییم به دانشگاه آزاد در وقت آزادت نرو! برای ما اولویت دارد که استادمان بجای فروش ماشین و دلالی و نان فروشی حداقل در دانشگاه دیگری درس دهد! یا نمی خواهیم حتی برود مرغداری و گاوداری که شغل بدی هم نیست ولی دامپروری است و کار استاد دانشگاه نیست - بهترین کار برای وی تحقیق و تدریس است - تأسیس کند.
حکیم مهر : مثل اینکه نامه ای را برخی اساتید دانشکده در خصوص لزوم استقلال دامپزشکی از دامپروری تهیه کرده بودند و شما آنرا امضاء نکرده اید؟ اینطور است؟
چی بوده نامه؟
حکیم مهر : مضمون نامه این بوده که اگر قرار است تغییری در ساختار دامپزشکی کشور ایجاد شود باید با حفظ استقلال کامل مالی ، فنی و اداری از سیستم دامپروری باشد.
هر نامه ای که برای استقلال دامپزشکی بوده من امضاء کرده ام.
حکیم مهر : البته نامه انتزاع سازمان دامپزشکی از وزارت جهاد کشاورزی و الحاق آن به وزارت بهداشت را امضاء کرده اید که در همین نشریه هم منتشر شده است. اما این نامه ای که بنده عرض می کنم و شما هم می دانید منظورم کدام نامه است را چرا امضاء نکرده اید؟
یک زمانی وزیر تصمیمی گرفته بود و این نامه توهین به وزیر بود. ما حق نداریم به وزیر دستور بدهیم. من بعنوان هیأت علمی حق ندارم به وزیر دستور بدهم و توهین کنم. بعضی ها جایگاه خودشان را نمی دانند و فکر می‌کنند به وزیر فحش هم می توانند بدهند!!!
حکیم مهر : یعنی در آن نامه به وزیر توهین کرده بودند؟!
نه نمی گویم توهین کرده بودند! اگر توهین نشده یا مسئله دستوری نبوده قطعاً امضاء کرده ام.
حکیم مهر : مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی درخواستی از شما داشت که راجع به بازنگری واحدهای درسی اقداماتی انجام شود. صرفنظر از آن در خود دانشکده هم چنین اقدامی ضروری است. آیا پیگیری جدی انجام شده است؟
ما الآن حدود دو سال است که هم درسهای تخصصی و هم دوره عمومی را بازنگری کردیم. درسهای دوره عمومی به مشکلی برخورد. مشکل این بود که ظاهراً بعضی آقایان اساتید که در گروه بازنگری نبودند درس بقیه را حذف کرده اند. فرض کنید مثلاً من گروه علوم درمانگاهی هستم و نماینده ای از علوم درمانگاهی نبوده ... بقیه درس من را حذف کرده اند! به نتیجه رسیدیم که این بی انصافی است. قرار شد جلساتی تشکیل شود که دوباره بررسی کنیم. این به مجلس ربطی ندارد و به دانشگاه ربط دارد.
حکیم مهر : سرفصل دروس در چهار سال گذشته و یا همین مدتی که فرمودید بازنگری شده تغییر کرده است؟
هنوز اعلام نکرده ایم و همان که قبلاً بوده هست. بازنگری که کامل تمام شد اعلام می کنیم.
حکیم مهر : چه زمانی تمام می شود؟!
دیگه این را باید از معاون آموزشی بپرسید!!!
حکیم مهر : پذیرش کارشناسی ارشد علوم آزمایشگاهی هم اخیراً دارید؟
بعضی از رشته ها تقاضا داده اند و پذیرفته شده است.
حکیم مهر : الآن دانشجوی کارشناسی ارشد دارید؟
به نظرم داریم. مثل اینکه میکروبیولوژی دارند دانشجو می گیرند.
حکیم مهر : (با خنده) بالاخره دانشجو می گیرید یا خیر؟!
اینو دیگه باید از معاون آموزشی بپرسید!!!
حکیم مهر : خوب ، بگذریم!!! نظرتان درباره افزایش تعداد دانشجویان و اوضاع بازار کار چیست؟
ببینید یک بار در جلسه ای که از مجلس هم بودند گفتم این همه دانشکده نیاز نیست. نماینده دانشگاه آزاد گفت: خیلی پیشنهاد خوبی است. شما دانشکده‌تان را تعطیل کنید و ما ادامه می دهیم. چون از بیت المال مصرف می‌کنید و وقتی تعطیل کنید دولت منابع شما را در جای دیگری صرف می کند و به نفع دولت است و اگر ما تعطیل کنیم بار ما به دوش دولت می افتد و باید دانشجو تربیت کند.
حکیم مهر : شاخص ترین کار دوره چهار ساله ریاست شما چه بوده است؟
آنقدر کارهای شاخص انجام داده ایم که نمی شود گفت. می گویم دکتر موسوی معاون دانشکده برای شما فهرست کنند...
حکیم مهر : از اینهمه کارهای شاخص دو سه تا را خود شما فهرست بفرمایید!
بازنگری دروس دکتری عمومی و تخصصی که در هفتاد سال گذشته یکبار و آنهم ناقص انجام شده بود. با حداقل بودجه علاوه بر کارهای معمول کارهای زیربنایی هم داشته ایم. کلاس های ما تجهیز شده اند. زیرزمین دانشکده را درست کرده ایم که وضع ناخوشایندی داشت. هر سال تابستان مشکل برق داشتیم ولی الآن قدرت برقمان سه چهار برابر شده است. بیمارستان مردآباد به فیبرنوری مجهز شده است. شاید بالای چند میلیارد صرفه جویی کرده ایم! سیستم رودربایستی با اساتید را کنار گذاشته ایم و بیشتر از آنان سؤال و جواب می کنیم. 5 قطب تحقیقاتی داریم که قبل از مسئولیت ما یکی و نصف بود و تازه آنهم در اختیار کمیسیون کشاورزی وزارتخانه بود. ما که آمدیم این را مستقل کردیم. مجله ما را کمیسیون کشاورزی می گفت می تواند علمی باشد یا خیر. این را هم مستقل کردیم.
حکیم مهر : وضعیت بیمارستان مردآباد از نظر عدم وجود بیمار یا به اصطلاح (case) نامطلوب است. چه فکری برای آن کرده اید؟
شما بگویید باید چکار کنیم؟
حکیم مهر : البته شما باید بفرمایید چه فکری کرده اید نه من! ولی دو مسئله است. اولاً بعضی از اساتید شاغل در دانشکده با دامداریها قرارداد همکاری دارند. قاعدتاً دامدار به دلیل مسائل اقتصادی حاضر نیست دام خود را بجای استاد در اختیار دانشجوی وی قرار دهد.
خوب اینکه کار درستی نیست.
حکیم مهر : ولی الآن اینطور است و دامدار ترجیح می دهد که یا از استاد به تنهایی استفاده کند و یا به سمت بیمارستان دانشکده نیاید.
شما پیشنهاد بدهید چه کنیم؟
حکیم مهر : من که رئیس دانشکده نیستم ولی به نظرم باید در ساعت درسی دانشجو را به دامداری ببریم که قرارداد با دانشگاه دارد نه استاد! نکته بعد هم اینکه تبلیغ مناسبی روی این بیمارستان نشده است. هزینه بالا هم به دامدار تحمیل می شود. برخی اساتید حتی ویزیت نمی‌کنند و من شاهد بوده ام دامدار سه ساعت معطل شده تا استادی از اتاق خود پایین بیاید و دام را ویزیت کند و تازه بعد از آن هم یک ساعت مجدد دامدار معطل شده تا دانشجو امتحان بدهد. مسئله بعد هزینه اضافی است. اگر آزمایش نیاز نیست نباید دامدار مجبور به این کار شود. بعضاً حتی قبل از آمدن جواب آزمایش تجویز انجام می شود! مسئله بعدی هم این است که محل بیمارستان مناسب نیست و باید یا تبدیل به چند کلینیک اقماری کوچکتر در چند نقطه شود یا سرویس های مجهز سیار رایگان تعبیه گردد.
الآن که هزینه مجانی است!
حکیم مهر : یعنی پولی از دامدار نمی گیرید؟!
در حد صفر است. ببینید الآن دانشگاه آزاد هزار فارغ التحصیل بیرون می دهد. ما می توانیم بگوییم شما جایی نروید و همه دامهایشان را بیاورند بیمارستان ما؟! قبلاً گفتیم به سازمان دامپزشکی کسی حق نداشته باشد تا 50 کیلومتری ما ویزیت کند تا دامدار مجبور شود به ما مراجعه کند ولی زیر بار نرفتند.
حکیم مهر : فکر نمی کنید اصلاح برخورد با دامدار ، برقراری شیفت اورژانس ، کلینیک های اقماری یا سرویس های مجهز سیار راهکارهای بهتری هستند؟
سرویس سیار داریم. اما خیلی موضوع پیچیده است. وقتی قیمت شیر نسبت به گوشت صفر است کسی جراحی سزارین گاو را انجام نمی دهد! همان گاو را بفرستد به کشتارگاه با پولش یک تلیسه هفت ماهه آبستن می تواند بخرد! چرا پول جراحی بدهد؟! الآن منطقه ماهدشت شهری شده است و در فاصله 30 کیلومتری ما دامداری نیست! مشکل دیگر آنکه باید دامدار پول حمل و نقل بدهد در حالی که دامپزشک همان منطقه با 5000 تومان (!!!) دام وی را ویزیت می کند.
حکیم مهر : خوب از این موضوع بگذریم!!! فکر کنم باید بعداً مفصل صحبت کنیم. به فکر بازسازی اتاقهای اساتید نیستید؟ خیلی اوضاع جالبی ندارد و در شأن آنها نیست!
ما یک بودجه ای داریم برای بازسازی عمومی که انجام می دهیم. بعضی ها یک چیزهای خارق العاده ای می‌خواهند. ما الآن کلینیک دام کوچک را تجهیز و بازسازی کرده ایم. اما مشکل اینست که برخی راضی نیستند که مثلاً در جای کوچکتری بنشینند. اما وقتی یک نفر محکم برای خودش نگه داشته و کسی را هم راه نمی‎دهد در اولویت بازسازی نیست! البته این بودجه مشخص بازسازی را نگه نمی داریم و من شاید تنها رئیس دانشکده ای هستم که تا ماه دهم سال همه بودجه را مصرف کرده ام.
حکیم مهر : به نظرم برگزاری امتحان جامع پیش درمانگاهی بی فایده و کاری اشتباه است. به خصوص که سؤالاتی مثل نام کاشف فلان میکروب که در آن مطرح می شود ربطی به درمانگاه ندارد. نظر شما چیست؟
این امتحان باید استاندارد شود و برای همه دانشگاهها یکسان برگزار گردد. با این امتحان می شود فهمید که دانشجو واقعاً از درس استادی نمره گرفته یا به لطف استاد آن درس را گذرانده است.
حکیم مهر : با یک سؤال از یک کتاب 300 صفحه ای و آنهم سؤالی که جنبه کاربردی و درمانگاهی ندارد؟ ضمن آنکه می شود ارزشیابی های دیگری در نظر گرفت. دانشجو چه گناهی کرده که باید چنین امتحانی را پس بدهد تا شما نحوه تدریس استاد را ارزیابی کنید؟
اگر همه اساتید از یک بانک سؤال مشخص امتحان می گرفتند دیگر نیازی به این امتحان نبود اما الآن که طبق قانون حتی نمره کتبی ملاک نیست و نظر استاد ملاک است مجبوریم چنین امتحانی را برگزار کنیم!
حکیم مهر : پروتکلی درباره کار با حیوانات آزمایشگاهی در دانشکده دارید؟ بعضاً در کلاسها با حیوانات آزمایشگاهی بدرفتاریهایی صورت می گیرد که حتی از سوی برخی اساتید هم دیده می‌شود. ضمن آنکه در برخی سایتها خبری اخیراً منتشر شده که سگی آبستن تحت عمل جراحی در کلاس جراحی قرار گرفته و بعد معدوم شده است! چرا بعد از جراحی های تمرینی حیوان را معدوم می کنید؟!
الآن در حال تنظیم منبعی برای حقوق حیوانات هستیم. از مسئله ای که گفتید اطلاع ندارم ولی اگر صحت داشته باشد پیگیری می کنم. ضمن آنکه معتقدم باید بحث مراقبت بعد از عمل جراحی هم به دانشجو آموزش داده شود و گرنه چه فایده ای دارد که من حیوانی را جراحی کنم و بعد هم معدوم! یک نفر سگ مثانه بزرگی به دست گرفته بود و افتخار می کرد که با جراحی آنرا درآورده است. پرسیدند حال بیمار چطور است؟ گفت : بیمار که فوت کرد! خوب اینکه هنر نیست ، سنگ را از بیابان هم می شود درآورد! حتماً پیگیری می کنم که بحث مراقبت بعد از جراحی انجام شود.
حکیم مهر : از وقتی که به این گفتگو اختصاص دادید تشکر می کنم.
خواهش می کنم.
The underlying connection was closed: An unexpected error occurred on a send.
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

10 خبر اخر سایت

◄ اسباب‌بازی‌های گهواره‌ای به شکل هیولا
◄ خانه گربه مدرن
◄ مبلی برای انها که گربه دارند
◄ مبل برای گربه ها
◄ بسته بندی عسل غیرمعمول
◄ مبلمان مدرن گربه‌پسند
◄ حیوانات خوردنی
◄ خانه گربه مدرن
◄ بسته بندی عسل
◄ گهواره ای برای گربه
◄ مبلمان مدرن گربه‌پسند
◄ دستگیره هایی شبیه به اختاپوس
◄ وشیدنی ساده به دم گربه‌ای
◄ کیف دستی خلاقانه ای که شبیه یک گربه
◄ Homer Simpson Backs Into Bushes
◄ خلال دندان جوجه تیغی
◄ جعبه گوسفندی برای گاموا
◄ جوجه تیغی جلیقه ای
◄ شامپو بچه لاستیکی اردک
◄ کفش‌های خلاقانه طراحی‌شده برای شبیه به دو موش
◄ ظرف کره ای جذاب با طرح نهنگ بازیگوش
◄ خرگوش های خرگوش واقعی
◄ کیف منحصر به فرد و جسورانه ای به شکل موش
◄ حیوان وحشی درونی خود را رها کنید
◄ قیچی آشپزخانه خلاقانه با دسته خفاشی
◄ کیف منحصر به فرد و جسورانه ای به شکل موش
◄ بلوک چاقوی خلاقانه
◄ کیف مدرسه مینیاتوری ژاپنی که برای سگ شما
◄ گلهای بازی قارچ خور
◄ دمپایی برگی
بعدی 1 قبلی

جدیدترین مقالات

◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ عقیم سازی
◄ جوش در سگ ها
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ کتامین
◄ كتاب(7)
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ فيبر ها
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ گربه های ناز نازی
◄ German Shorthaired Pointer
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ فصل چهارم
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ British Shorthairs
◄ ماهي و ماهي خور
◄ شباهت حيوانات
◄ اسباب‌بازی‌های گهواره‌ای به شکل هیولا
◄ Dog Fashion
◄ دکتر هومن و جراید
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ معرفی دکتر شیری
◄ iهیولا ها
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ Metynnis Fasciatus
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ دراگون – Dragon
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ تغذیه ایگوانا
◄ قیمت روز خودرو
◄ سگ پیتبول
◄ شی هوا هوا
◄ Belgian Sheepdog
◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ غدای بچه گربه
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ سگ در ایران باستان
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ Z
◄ بیضه ها
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ "وگانیسم"
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ یوزپلنگ
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ حیوانات در برف
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ Redbone Coonhound
◄ Chinook
dram film izle