دکتر مهدی درخشان در سال 1375 وارد دانشگاه ازاد اسلامی گرمسار شد و در رشته ی دامپزشکی مقطع دکترا مشغول به تحصیل شد و موفق گردید در سال 1382 مدرک دکترای خود را کسب نماید. وی متولد سال 1356 بوده و در تهران ساکن است. وی به شغل دامپزشکی دام های کوچک مشغول به کار است و از همان زمان دانشجویی نیز با مشکلات این بخش در میان بوده و با تاسیس یک مرکز پرورش حیوانات در ان زمان وارد مرحله جدیدی شده. که دامپزشکی دام های کوچک را از همان جا اغاز نموده است. گفتگوی زیر بخشی از دیدار خبرنگار پرشین پت با وی است که با هم می خوانیم.
بی مقدمه دکتر درخشان دامپزشکی در بخش دامپزشکی دام های کوچک لذت بخش تر است یا دام های بزرگ؟
در بخش دام های کوچک کار لذت بیشتری دارد. به خاطر این که در حیوانات کوچک حسی وجود دارد که در دام های بزگ کمتر هست. این حس در زمان کار به من انتقال پیدا می کنه و باعث میشود تا کارم را با لذت بیشتری انجام بدم.
از بعد فارغ التحصیلی شما با کدام کلینیک ها و مراکز مربوطه کار کردید یا می کنید؟
به صورت ازاد با چند کلینیک د ر تهران همراه هستم و خودم نیز مجوز کلینیک سیار را از زمان خدمت که به صورت نیمه وقت کار می کردم گرفتم. در حال حاضر نیز از مراکزی که با انها همکاری دارم پرشین پت و DPS.Groupe هستند. در این بین با پرشین پت سابقه فعالیت بیشتری دارم.
در کدام قسمت کاریتان رضایت بیشتری دارید؟
در زمینه دامپزشکی دام های کوچک که با پرشین پت همکاری دارم.
چه فعالیتی دارید؟
به عنوان مسول فنی و دامپزشک مجموعه.
وضعیت دامپزشکی در ایران چه طوره؟
دامپزشکان خوبی داریم که در سطح جهانی کار می کنند. البته خیلی متدها قدیمی شده . مسله دیگری هم که دامپزشکان ما با ان مواجه هستند عدم حمایت های دولتی است. نه بیمه هستند و نه از کمترین امکانات و حمایت ها برخوردارند. از نظر پیشرفت های علمی چشم گیر بوده اما با این حال در بخش دام های کوچک به جز در شهرهای بزرگ هنوز جا نیافتاده است.
حتی از طرف خود سازمان دامپزشکی؟
بله در بخش دام های کوچک حمایتی ندارد.
دامپزشکان مطرحی هم در سطح دنیا داریم ؟
بله داریم.
فعالیتی هم از انها سراغ دارید؟
خیلی از استادان خودم در حال حاضر در دانشگاههای کانادا مشغول به تدریس هستند. در بخش درمان هم همین طور. به خصوص در کشورهای حوضه خلیج فارس.
برگردیم به پرشین پت. همکاریتان را از کی اغاز کردید؟
از دوسال پیش بود اما حدود یکسال هست که به صورت جدی تری کار می کنیم.
از چه طریقی با پرشین پت اشنا شدید؟
یک رابطه دوستانه در گذشته.
در بخش عملی دامپزشکی موضوعی که در حال حاضر مطرح هست نوع واکسیناسیون در دام های کوچک هست . نظر شما چیست؟
هدف ما این است که با متد روز دنیا پیش بریم و شیوه های قدیمی که در ایران رایج است را کنار بگذاریم. یکی از این روشها مسله واکسیناسیون دامهای کوچک است . در گذشته واکسیناسیون به صورت دو دوز انجام میشد اما در حالی که ما سعی بر ان داریم تا به صاحبان حیوانات بقبولانیم که واکسیناسیون حیواناتشان را به صورت سه سری انجام دهند. همچنین سعی داریم از بهترین نوع های واکسنها استفتده کنیم که مصرف انها در دنیا رایج است. نیز در بخش درمان با رابطه هایی که در سایر کشور ها داریم سعی می شود از داروهایی که به تازه گی در FDA ثبت شده اند استفاده کنیم. هر چند قیمت انها بالاست اما کیفیت بهتری دارند و کیفیت کار را بالاتر می برند و سلامت حیوانات هم تضمین شده است.
در مورد تعداد دوز های واکسن ها چه طور. استاندارد روز دنیاست یا براوردهای داخلی است؟
خیر از استانداردهای جهانی بهره میگیریم. به واقع تمامی دامپزشکان دنیا از همین استانداردها بهره می گیرند.
در تشخیص بیماری ها چه طور این استانداردها بهره گیری می شود؟
در این بخش نیز سعی شده در بیماریهای ویروسی از کیت های تشخیص استفاده کنیم اما باز هزینه زیادی دارد ولی اطمینان کار را بالا می برد. همین باعث شده در زمینه کاریمان تا حدودی موفق بوده باشیم. همین طور از کیت های تشخیص زمان تزریق واکسن استفاده می کنیم.
یکی از خصوصیات شما و همکارهایتان در دسترس بودن شماست. در مورد شما هم صادق است؟
من گذشته از زمینه کارم به خاطر علاقه ای که به حیوانات دارم اهمیت زیادی به سلامت جسمی و روحی انها می دهم. قبل از موضوع کاریم اول به سلامتی حیوان اهمیت میدم. هم به خاطر خود حیوان هم به خاطر بیماریهای مشترکی که بین انسان و حیوانات هست. این مسله رابطه مستقیمی بین سلامت انسان و حیوان دارد. سعی هم میکنم همیشه در دسترس باشم تا چنانچه حیوانی دچار حادثه شد برای معالجه ان در سریع ترین زمان اقدام کنم.
از طریق تلفن اطلاع پیدا می کنید؟
بله
شمارتون چنده؟
از پرشین پت بگیرید........با خنده
به خاطر همین علاقه شما به حیوانات هست که در طرح های حمایتی حیوانات و عقیم سازی مشارکت دارید؟
بله. برای طرح عقیم سازی گربه ها که از طرف یکی از انجمن های زیست محیطی انجام میشه به طور مستقیم با یکی از دوستان همکار مشارکت دارم.
وضعیت مراقبت های بهداشتی صاحبان دام های کوچک در ایران چگونه است؟
خوب نیست
چرا؟
ببینید به خاطر اینکه هنوز فرهنگ نگهداری حیوانات جا نیافتاده است و نیز قوانین حمایتی هم در این زمینه نداریم بیشتر مردم اگاهی کافی برای نگهداری بهداشتی حیواناتشان ندارند. بایستی همیشه با دکتر حیوانشان در ارتباط باشند و به توصیه های او دقت کنن. البته هستند کسانی که این توصیه ها راعمل می کنند. ولی لازم هست تا بیشتر به مسایل بهداشتی و روحی حیوانات خانگی شان دقت کنند. اغلب کسانی که به توصیه های دامپزشک گوش می کنند زمانی هست که حیوانشان با مشکلی جدی روبرو می شود سپس برای حل مشکل با دامپزشک تماس می گیرند. که در خیلی از زمانها کار از کار گذشته. به غیر از این بسیاری از اعمال به عنوان پیشگیری از یک مشکل است نه نوش دارو پس از مرگ سهراب!
در مورد دامپزشکی حیوانات غیر اهلی و حیات وحش هم تخصص یا تجربه ای دارید؟
هنوز در ایران تخصص درمان حیات وحش به طور کامل جا نیافتاده . اما کار در این زمینه را هم دوست دارم. سعی دارم با دنبال نمودن مقالات علمی در این مورد اطلاعاتی داشته باشم.
ممنون دکتر درخشان..
مصاحبه از : سامان ازاد
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.