ایسنا:یك جلد قرآن مجید كه چندی پیش به ابتكار یك ایرانی مقیم روسیه توسط یكی از فضانوردان به ایستگاه فضایی بینالمللی منتقل شده و پس از شش ماه به زمین بازگردانده شده بود در نمایشگاهی فضایی در جمهوری باشقیرستان روسیه در معرض دید بازدیدكنندگان قرار گرفت.
سیروس برزو، تحلیلگر فضانوردی این ابتكار را حركتی در پاسخ به اقدام زشت صورت گرفته در اهانت به ساحت مقدس قرآن مجید در امریكا عنوان كرد.
برزو كه چند سال پیش با انتقال مجموعهای از كارت پستالهای منقش به مینیاتورهای استاد فرشچیان توسط یك فضانورد روسیه، مبتكر برپایی نخستین نمایشگاه هنری در ایستگاه فضایی بینالمللی نیز بوده، درباره چگونگی ارسال قرآن مجید به ایستگاه فضایی بینالمللی به ایسنا گفت: چند سال پیش نخستین محموله ایرانی را كه شامل كارت پستال هایی از كارهای استاد فرشچیان و كتاب تالیفیام بود، از طریق پاول وینوگرادوف، كیهاننورد سایوزتی.ام.آ-8 به فضا فرستادم. با توجه به نگاه الكساندر كالری، كیهاننورد نامدار روسیه به ایران و مردم ما و همچنین احترامی كه وی به عقاید دینیمان دارد، پس از آن كه مشخص شد، او فرماندهی ناو كیهانی سایوز تی.ام.آ-01 ام را بر عهده گرفته است، تصمیم گرفتم بار دیگر محمولهای ایرانی را توسط او راهی ایستگاه فضایی بینالمللی كنم.
وی گفت: در پاسخ به اهانتی كه در امریكا به قرآن مجید صورت گرفت به این نتیجه رسیدم كه فرستادن قرآن مجید، میتواند عكسالعمل مناسب و پاسخ شایستهای به این حركت زشت باشد. به همین دلیل پیشنهاد خود را با الكساندر كالری مطرح كردم. وی نیز كه بارها با ارسال نامههای تبریك به مناسبت موفقیتهای علمی ایران، احترام خود را به ایران و ایرانیان نشان داده با كمال میل پذیرفت و قرار بر این شد كه قرآن مجید را به ایستگاه فضایی بینالمللی برده و در پایان ماموریت به زمین بازگرداند.
برزو خاطرنشان كرد: این قرآن به همت الكساندر كالری فرمانده ناو سایوز تی.ام.آ-01 ام به ایستگاه فضایی منتقل و پس از سفری 159 روزه در 16 مارس 2011 به زمین بازگردانده شد.
این قرآن كه چندی پیش توسط فضانورد روس به برزو برگردانده شده در نمایشگاهی كه از مجموعه یادبودهای فضایی گردآوری شده توسط این ایرانی مقیم جمهوری باشقیرستان در دانشگاه دولتی تربیت معلم اوفا در مركز این جمهوری مسلمان نشین روسیه برپا شده به نمایش درآمده است.
سرگئی پلیوخوف، نماینده فدراسیون فضانوردی روسیه در باشقیرستان طی سخنانی در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه كه با حضور جمعی از مسوولان علمی، فرهنگی و دانشگاهی جمهوری باشقیرستان، رئیس و تنی چند از استادان و دانشجویان دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: بدون شك امروزه فضانوردی نقش مهم خود را در زندگی بشر نشان داده است. 50 سال پیش كه یوری گاگارین این راه را با پرواز 108 دقیقه ای خود باز كرد، كمتر كسی می توانست حدس بزند سفر كوتاه او، دروازه های چه خیر و بركت هایی را برای بشریت باز می كند و چگونه این علم جوان خواهد توانست در زمینه های مختلف به جامعه بشری كمك كند.
رائیل اسدولین، رئیس دانشگاه دولتی تربیت معلم یوفا هم ضمن سخنانی در مورد سالگرد پرواز گاگارین به فضا به نقش سیروس برزو، استاد ایرانی این دانشگاه در توسعه روابط بین ایران و باشقیرستان اشاره كرد و گفت: با حضور این استاد ایرانی طی دو سال گذشته نه تنها با فرهنگ و تمدن سرزمین كهنسال ایران آشنا شدیم بلكه وی با امكانات استثنایی خود توانسته این افتخار را به دانشگاه ما ببخشد كه سال گذشته همزمان با گشایش مركز فرهنگی ایران، مهماندار گئورگی گرچكو ، كیهان نورد نامدار روسیه باشیم. گرچكو، خود به ایران سفر داشته و درباره این سرزمین شگفت انگیز برای ما صحبت كرد. امسال نیز با استفاده از مجموعه فضایی بی نظیر برزو نمایشگاهی ترتیب دادیم و مفتخر هستیم قرآنی را در این نمایشگاه رونمایی كنیم كه علاوه بر آن كه كتاب مقدس ما مسلمانان است و حرمت عظیمی دارد، منحصر به فرد است زیرا توسط یك كیهان نورد شهروند كشورمان به فضا برده و بازگردانده شده است. به این ترتیب می توان گفت نماد پیوند علم و دین و همچنین سمبل روابط خوب بین ملت های ماست.
سیروس برزو نیز طی سخنان كوتاهی خطاب به دانشجویان گفت: من نوجوانی سیزده ساله بودم كه به عنوان سرگرمی، جمع آوری عكس و اطلاعات درباره فضانوردی را انتخاب كردم و اینك بعد از 45 سال، این سرگرمی به زندگی من تبدیل شده است و بیش از 30 سال است در این زمینه مقاله می نویسم. شما نیز برای زندگی تان هدفی انتخاب كنید كه هم روحتان را غنا ببخشد و هم به جامعه سود برساند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حمل قرآن به فضا گفت: باید به سخنان اسدولین یك نكته دیگر را اضافه كنم و آن این است كه حمل این قرآن به فضا، نشانه ای از وحدت معتقدین به ادیان الهی نیز هست. كالری به عنوان یك مسیحی ارتدوكس با بردن این قرآن به فضا نشان داد كه به اعتقادات ما مسلمانان احترام می گذارد.
در این مراسم همچنین پیام تلفنی الكساندر كالری، فضانوردی كه قرآن مجید را با خود به فضا برده بود پخش شد.
در بخشی از صحبت های وی آمده است: «دادن قرآن توسط آقای سیروس برزو برای كمك به من بود در این پرواز دشوار و خطرناك و كار سختی كه در پیش داشتیم. به عنوان سپاس از ایشان كه این كتاب مقدس را به من دادند تا آن را با خودم ببرم و پرواز با موفقیت و خوبی انجام شود، تصمیم گرفتم آنرا به زمین برگردانم و به صاحب اصلی اش بدهم. با تشكر بسیار از ایشان كه با دادن آن در انجام كار سختی كه در پیش رو داشتم به من كمك كردند...»
وی در قسمتی دیگر از پیامش گفت: «من فكر می كنم ما انسان ها كه بر روی زمین زندگی می كنیم باید با هم دوست باشیم به هم یاری كنیم و در لحظات سخت با هم باشیم. در این صورت مشكلات را از پیش رو بر می داریم و همه چیز به خوبی پیش خواهد رفت.»
نمایشگاه انسان و فضا به مناسبت پنجاهمین سالگرد پرواز یوری گاگارین در سالن نمایشگاهی دانشگاه تربیت معلم اوفا، مركز جمهوری باشقیرستان روسیه برگزار شد و در آن بخشی از مجموعه شخصی سیروس برزو شامل یادمان ها و یادگار های تاریخ كیهان نوردی از قبیل ماكت ناوهای كیهانی، مجسمه فضانوردان، غذاهای مورد استفاده در مدار زمین، روزنامه های منتشر شده طی نزدیك به 60 سال گذشته، عكس های امضا شده توسط شخصیت های نامدار تاریخ كیهان نوردی و ... كه فضانوردان مختلف به وی هدیه دادهاند به نمایش گذاشته شد.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.