به گزارش سبزپرس، این جاده سازی در ساحل جزیره قشم، در محدوده شهر قشم و محله «چابهار» این شهر در حال انجام است.
چندی پیش، سازمان منطقه آزاد قشم در طرحی موسوم به «توسعه بندر بهمن» اقدام به ساخت موج شکن و همچنین خشک کردن بخشی از محدوده جزر و مدی دریا برای ساخت بلوار کرد. این بلوار از اسکله شهید ذاکری تا بندر بهمن به طول یک هزار و 500 متر و به عرض تقریبی 80 متر است که بخشی از خاکریزی آن انجام شده بود که با واکنش اهالی متوقف شد.
با این حال اخبار رسیده از قشم حکایت از ادامه ساخت و سازهای ساحلی سازمان منطقه آزاد قشم دارد.
یکی از ساکنان محله چابهار قشم که تمایلی به افشای نام خود نداشت به خبرنگار سبزپرس گفت: سازمان منطقه آزاد، در سکوت شروع به ساخت بلوار کرده با این تفاوت که این بار همان مسیر قبلی بلوار را ادامه نداده و از کناره ساحل شروع به کار کرده است.
او ادامه داد: ساخت این بلوار در امتداد مسیر سساحل، هم ارتباط محله ما با دریا را قطع می کند و هم وضعیت ساحل را به هم می ریزد. چون پیمانکار با خاکریزی در حاشیه ساحل، قسمتی از ساحل جزر و مدی را خشک می کند.
او همچنین گفت: ما به ساخت همین مسیر جدید هم اعتراض کردیم ولی پیمانکار و مسئولان سازمان منطقه آزاد می گویند که از محیط زیست مجوز گرفته اند. آنها خیال می کنند که ما از قانون آگاه نیستیم. برای گرفتن مجوز سازمان محیط زیست با سند ارزیابی زیست محیطی تهیه کنند ولی این کار را نکرده اند.
این شهروند قشمی تصریح کرد: آبا و اجداد ما صیاد و قایقران بوده اند و ارتباط مستقیمی به دریا داشته اند. حالا می خواهند ما را از داشتن مهمترین دارایی مان که دریا است محروم کنند.
او همچنین گفت: سازمان منطقه آزاد کوچکترین توجهی به خواسته های ما نمی کند. ما در جزیره قشم بیمارستان نداریم تا اگر کسی مریض شد مجبور نباشد تا بندر عباس برود، اما سازمان هیچ کاری برای ساخت بیمارستان انجام نمی دهد. گذشته از این می گویند که محله ما امنیت ندارد و این بلوار را برای حفظ امنیت می سازند. در صورتی که تمام جزیره قشم از جمله محله چابهار کاملا امن است و امنیت ما را سازمان هایی به خطر می اندازند که دریا را آلوده و تخریب می کنند.
ساخت این بلوار ساحلی واکنش رییس سازمان حفاظت محیط زیست را نیز در پی داشت. محمدجواد محمدی زاده، روز 10 اسفندماه 89 در نخستین واکنش رسمی نسبت به عملیات خاکریزی در ساحل و ساخت بلوار ساحلی اعلام کرده بود که این پروژه موظف به انجام مطالعات ارزیابی زیست محیطی است.
از سوی دیگر«پور مولایی»، رئیس شورای اسلامی شهر قشم گفته بود: غیر از بحث محیط زیست، بحث ساحل هم هست. طبق قانون برنامه چهارم محیط زیست، کسی حق تعرض به ساحل را ندارد. حتی حریم دریا مشخص شده و در قانون آمده که از بالاترین مد دریا به فاصله 60 متر، جزء حریم دریا مشخص شده است. علاوه بر این از بالاترین مد تا آخرین جزر دریا، جزء ساحل است و کسی اجازه ندارد در آن دخل و تصرفی داشته باشد.
او که خود از معترضان خشک کردن ساحل جزیره قشم است بیان کرده بود: مردمی که در اینجا زنگی کردهاند، از شرایط محیطی اینجا آگاه هستند و معتقدند که باید محیط زیست حفظ شود. آنچه مسلم است، این کار باید توسط کارشناسان ارزیابی زیست محیطی شود و اگر کارشناسان رای دادند که باید دریا با خاک پر شود، ما هم حرفی نداریم./ح.م
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.