انگل ها در تمام بافت های بدن مانند چشم، ریه و قلب یافت می شوند. متداولترین انگل های گربه، کرم ها هستند و مهمترین گروه این انگل ها، آنهایی هستند که دستگاه گوارش را آلوده می کنند. آنها شامل کرم های گرد، نواری و کرم های برگی شکل می باشند.
کرم گرد
دو نوع کرم گرد از خانواده ی آسکاریس عموما در گربه ها یافت می شود که عبارتند از توکسوکارا و توکسو آسکاریس. این کرم ها خون را نمی خورند، بلکه از غذای هضم شده ی موجود در روده استفاده می کنند. تخم کرم گرد از طریق مدفوع گربه دفع می شود و به طور مستقیم یا پس از عبور از طریق موش، موش صحرایی یا سوسک به همان گربه یا گربه ای دیگر منتقل می شود. لارو کرم می تواند در جفت نفوذ کرده و جنین را در داخل رحم آلوده نماید. همچنین گاهی در شیر مادر نیز یافت می شود. در بدن بچه گربه ها کرم از طریق کبد، قلب و ریه به روده مهاجرت میکنند. بچه گربه ها نسبت به گربه های بالغ حساسترند و انگل ها ممکن است در آنها موجب اسهال،یبوست،کم خونی،تورم شکم، ضعف و کاهش رشد شوند.
کرم شلاقی و رشته ای
این کرم ها کوچکتر از آسکاریس بوده و به ندرت در گربه ها یافت می شوند. اینها مانند کرم گرد نیز دارای چرخه ی زندگی مستقیم بوده و احتیاج به به میزبان واسط ندارند. لارو کرم رشته ای در روده ی کوچک ساکن شده و دیواره ی روده ی بزرگ را ترجاح می دهد. هر دو نوع انگل باعث اسهال، کاهش وزن و کم خونی می شوند.
کرم قلاب دار
این کرم ها شدیدا خونخوار بوده و از راه دهان یا سوراخ کردن پوست به داخل بدن میزبان راه می یابند. سپس مهاجرت کرده و به روده ی کوچک می روند. همچنین می توانند از طریق جفت به جنین منتقل شوند. علایم بالینی این کرم شامل اسهال، همراه رگه های خون، ضعف و کم خونی می باشد.
کرم نواری
خطر این کرم از کرم های گرد و کرم های برگی شکل کمتر است. کرم نواری در روده ی کوچک و بزرگ زندگی کرده و بدون مکیدن خون، خود را در غذای هضم شده ی میزبان سهیم میکند. وجود این کرم ها ممکن است سبب تخریش و نفخ شکم در گربه شود. ولی عوارض دیگر آن کمتر است. وقتی قطعات کرم از مقعد دفع می شوند، موجب تحریک می گردند. تخم های گرد و کوچک کرم که از مقعد گربه دفع می شوند به صورت دانه های برنج به ناحیه ی اطراف مقعد می چسبند و اغلب تنها نشانه ی آلودگی گربه به کرم نواری می بتشد. وقتی تخم کرم از بدن گربه دفع شد بایستی توسط میزبان واسطه که موش یا کک است خورده شوند. در بدن میزبان واسط ، تخم ها به لارو تبدیل می شوند. تنها در صورتیکه میزبان واسط توسط گربه خورده شود لارو قادر است به کرم بالغ تبدیل گردد.
کرم های برگی شکل
در روده ی کوچک، لوزالمعده و مجرای صفراو یافت می شود. این انگل در آسیا، اروپا و کانادا نسبتا شیوع دارد. میزبان واسط آن حلزون و یک نوع ماهی آب سرد می باشسد. علایم بالینی آن عبارت از مشکلات گوارشی، یرقان، اسهال و کم خونی می باشد.
سایر انگل ها
گربه ها ممکن است به وسیله ی انگل های تک یاخته ای میکروسکوپی مانند امیب، تریکوموناس، کوکسید و ژیاردیا آلوده شوند. این انگل ها ممکن است موجب اسهال یا سایر عوارض گوارشی شوند اما به عنوان عامل بیماری چندان متداو نیستند. مهمترین آنها توکسوپلاسما است که به بافت های مختلف بدن گربه مانند روده حمله میکند و اصولا از طریق خوردن گوشت خام ایجد می شود. آلودگی شدید به انگل همرته علایمی ایت که به آسانی با سایر بیماری ها اشتباه می شود. در چنین حالتی احتمال مرگ گربه هم وجود دارد. حالت مزمن بیماری هم مشاهده می شود، اسهال هست. گربه ، انگل را از طریق مدفوعش دفع می کند که ممکن است به انسان منتقل شود. اگر چه این بیماری به ندرت اتفاق می افتد، اما خطری است که خانم های باردار را تدید می کند، چرا که ممکن است به جنین آنها منتقل شود.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.