|
Click this bar to view the full image. |
پس از نزدیک به 30 سال تجربه در زمینه غذا دادن به مارها، تیم تحقیقاتی ما نقطه نظرات اعضا را به شکل یه فرم کامل در کنار یکدیگر جمع آوری کرد. به نظر میرسد اجماع نظرها در سطح جهان بر این است که دادن طعمه (جونده) یخ زده به مار، تقریبا تمام مشکلات را در این زمینه حل خواهد نمود. این مورد تقریبا مورد تایید است و مشکلات نسبتا کمی در استفاده از طعمه یخ زده برای مارها وجود دارد که صاحبان مارها میخواهند از آنها نیز مطلع باشند.
این مقاله بر آن است که تمام محاسن و مضرات استفاده از طعمه های زنده و در مقابل آنها، طعمه های کشته شده (یخ زده) به عنوان منبع غذایی مارها را بررسی کند. به عنوان تعریف کلی باید اشاره کنیم که منظور ما از کلمه «طعمه زنده» در این مقاله، یک جونده (موش یا موش صحرایی) کوچک (Fuzzy) و یا حتی کوچکتر از آن (Pinkie) است. هر طعمه دیگری با اندازه بزرگتر باید فورا پیش از دادن به مار کشته شود تا از گاز گرفتگی یا زخمی شدن مار توسط آنها جلوگیری شود. (حتی برخی از آنها قابلیت ایجاد صدمات بسیار جدی یا حتی کشتن مارها را دارند.)
ادامه دارد ...
محاسن طعمه زنده
اولین و بزرگترین حسن طعمه زنده یا تازه کشته شده نسبت به طعمه های یخ زده این است که شما یک طعمه تازه در اختیار مار خود قرار داده اید. هیچ پروتئین، ویتامین یا مواد مغذی در این فرایند (برخلاف پروسه انجماد) از دست نخواهد رفت. به نظر میرسد یک تصور غلط در بین هواداران طعمه های یخ زده وجود دارد و آن این است که هیچ تفکیک اجزایی (از دست رفتن) در این جوندگان یخ زده وجود ندارد و ظاهرا این تصور از فروشگاه هایی که اقدام به فروش این موش های یخ زده میکنند آغاز شده است. این گفته را باور ندارید؟ میتوانید برای اطمینان بیشتر نزد پزشک خود بروید و بگویید قصد دارید که کودک خود را از بدو تولد تا سن بلوغ به وسیله غذاهای منجمد شده تغذیه کنید و آنگاه به پاسخی که به شما میدهد گوش کنید. باید آماده باشید که به سرعت فرزند خود را برای ویزیت نزد پزشک ببرید. همچنین در نظر بگیرید که غذاهایی که برای انسان ها منجمد میشوند محتوی مواد نگهدارنده ای هستند که حتی این مواد هم در غذای منجمد شده مارها استفاده نمیشود. اگر این مواد نگهدارنده هیچ منفعتی ندارند پس چرا شرکت های سازنده غذای انسان ها زمان و هزینه خود را صرف افزودن آنها به مواد خوراکی میکنند؟ پاسخ این سوال (پاسخی که به خودتان خواهید داد) مسلما شما را قانع خواهد کرد. (self-evident)
|
Click this bar to view the full image. |
حسن دیگر استفاده کردن از طعمه های زنده (بچه موش زنده) این است که میتوانید آنها را به سادگی در مدت شب به داخل محفظه محل زندگی بچه مارهای سرسخت و لجوج بیندازید. در حالی که ممکن است یک طعمه یخ زده به مدت طولانی در این محفظه بماند و شما مجبور شوید برای جلوگیری از فاسد شدن، آن را از داخل محفظه خارج کنید. بسیاری از مارها از اینکه به داخل محفظه محل زندگی شان بدون اجازه سرک کشیده شود متنفر هستند، حتی اگر این کار برای خارج کردن طعمه انجام شود. برخی از بچه مارهای دیگر ترجیح میدهند که در مدت شب غذا بخورند. همین باعث میشود که استفاده از طعمه زنده به شکل گسترده، عملا غیر ممکن باشد.
ادامه دارد ...
مترجم : محمد مسعود کشوری
منبع :
معایب طعمه زنده
اولین ایراد طعمه زنده این است که استفاده از آن کار ساده و راحتی نیست. بیشتر صاحبان مارها در منازل خود محلی برای پرورش طعمه ندارند بنابراین ناچارند هرچند وقت یک بار به دنبال غذا برای مارهای خود بروند. بسیاری از صاحبان مارها از قیمت بالای طعمه های زنده شکایت دارند. مشکل دیگری که در این زمینه وجود دارد نیز این است که صاحبان مارها اغلب حالت بدی نسبت به کشتن موش (یا حتی اطلاع از اینکه موش و جوندگان دیگر به خاطر آنها کشته شده اند) دارند.
در کل میتوان گفت :
«این مار، حیوان خانگی شماست و مرحله اول مسئولیت شما در قبال این حیوان است پس به نحوی با این موضوع کنار بیایید. به یاد داشته باشید که این هم حس ناراحت کننده ای است که سگ شما در ساعت 3 صبح تصمیم به خارج شدن از منزل بگیرد و شما مجبور شوید از خواب بیدار شده و در را برای او باز کنید و این کار فقط لحظه ای به طول می انجامد.»
|
Click this bar to view the full image. |
البته تعدادی معایب پنهانی نیز در این زمینه وجود دارد که کمتر در مقام مقایسه به آنها اشاره شده است. به عنوان مثال امکان انتقال انگل به مار از طریق طعمه زنده (یا تازه کشته شده) وجود دارد. البته در واقع ریسک این مورد بسیار کمتر از میزانی است که شما گمان میکنید. درواقع مارها قرن هاست که از طعمه زنده تغذیه میکنند و با وجود اینکه در معرض این انگل ها قرار داشته اند چندان تحت تاثیر آن قرار نگرفته اند. برای حل کردن این مشکل میتوانید طعمه زنده را از محلی تمیز و عاری از بیماری و با رعایت حداکثر نکات ایمنی خریداری کنید تا با مشکلات کمتری مواجه شوید.
ادامه دارد ...
مترجم : محمد مسعود کشوری
محاسن طعمه منجمد
حسن اصلی در استفاده از طعمه های منجمد شده، آسان بودن مصرف آنهاست. شما میتوانید با یک بار خرید از فروشگاه، به اندازه مصرف مدتی طولانی برای مار خود غذای منجمد شده تهیه کنید. ضمنا قیمت این طعمه ها نسبت به طعمه های زنده تا حدی ارزان تر است.
برخی مدعی هستند که طعمه های منجمد شده در واقع عاری از هرگونه انگلی هستند. این مورد در خصوص برخی گونه های مارها (تعداد کمی از گونه ها) صادق است و مارهای زیادی میتوانند از این پروسه به سلامت عبور کنند. ضمن اینکه آیا شما حاضرید به مار خود موشی را بدهید که میدانید از کرم و تخم مرغ تغذیه کرده است؟ به همین دلیل بهتر است برای خرید طعمه های منجمد شده نیز زمان بیشتری را صرف کنید تا مطمئن شوید که جونده ای که به عنوان غذا به مار خود میدهید کاملا سالم و در شرایطی مناسبی رشد کرده است و ناقل انگل نخواهد بود.
ادامه دارد ...
مترجم : محمد مسعود کشوری
منبع :
معایب طعمه منجمد
پیش از این در همین مقاله به این نکته اشاره کردیم که در فرایند انجماد در واقع مقداری از ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی طعمه از بین میرود. اما به این نکته اشاره ای نکردیم که چه مدت زمانی از انجماد باعث کاهش چه میزان از این موارد خواهد شد. توصیه میشود که از بین طعمه های منجمد شده طعمه ای را انتخاب کنید که به تازگی عمل انجماد به روی آن انجام شده باشد. فرض را بر این بگذارید که فروشگاهی که از آن خرید میکنید به اشتباه جونده ای را برای ماه ها (یا حتی بیشتر) در حالت انجماد نگاه داشته است و آن را پس از این مدت در اختیار شما قرار داده است. برخی از مراکزی که این کار (انجماد طعمه) را انجام میدهند تاریخ این انجماد را ثبت میکنند و شما میتوانید با توجه به این تاریخ، تازه ترین طعمه ها را انتخاب کنید.
اجازه دهید اندکی در خصوص معایب دادن غذای منجمد به مار صحبت کنیم. پیش از هرچیز باید طعمه منجمد شده را قبل از مصرف کاملا از حالت انجماد خارج کرده باشید. هر ساله گزارشات متعددی از صاحبان مارها به ما میرسد که بر اثر انجام نادرست این عمل (باز شدن یخ طعمه) مشکلات سلامتی فراوانی برای مارها به وجود آمده است. بهتر است برای اطمینان از باز شدن یخ طعمه، ضخیم ترین بخش بدن او و سر او (یا سردترین بخش بدن را در دست گرفته و به خوبی لمس کنید و از گرم شدن آن اطمینان حاصل کنید. این بخش های بدن میتوانند نشان دهنده باز شدن (یا باز نشدن) کامل یخ بدن طعمه باشند.
البته به یاد داشته باشید که گرم شدن بیش از حد طعمه نیز مشکلاتی بزرگتری را به همراه خواهد داشت! میتوانید برچسبی که بر روی مرغ های خوراکی منجمد شده وجود دارد را مطالعه کنید. بحث های بسیاری در خصوص خطر قرار گرفتن این خوراکی ها در معرض هوای آزاد (هوای اتاق) وجود دارد. بله، این دقیقا کاری است که پیش از غذا دادن به مار خود باید انجام دهید! ضمنا در صورت وجود آثار ادرار و مدفوع و کثیفی در بدن طعمه، آن را کاملا پاک کنید. میتوانید برای اطمینان از آثار مخرب این مواد، یک بار تکه ای گوشت را که به این مواد آغشته است در معرض هوای اتاق قرار دهید. آیا حس بدی دارید؟ درست است، این از معایب این شیوه است.
ادامه دارد ...
مترجم : محمد مسعود کشوری
سالمونلا و ارگانیزم های مخرب دیگر به سرعت در این شرایط رشد کرده و ایجاد خطرات جدی خواهند کرد. شما با خوشحالی تمام از این طعمه ها استفاده میکنید و به هیچ وجه از مدفوع سبز و باریک و کاهش وزن شدید و آنورکسیا مانند (anorexic) مار خود مطلع نمیشوید که او را به شکل مانکن های شبکه های مد در می آورد. زمانی هم که طعمه را لمس میکنید فقط به این فکر میکنید که آیا طعمه به طور کامل از حالت انجماد خارج شده است یا خیر؟ در این لحظه شما نیز در معرض این عوامل مخرب قرار گرفته اید! همانطور که در خصوص مرغ های منجمد شده عنوان میشود باید پس از استفاده از این طعمه ها، دستان خود و نیز سطوح را به طور کامل شسته و ضد عفونی کنید.
سعی کنید دمای بخشی از اتاق را که این فرایند در معرض آن انجام میشود کم کنید. بهتر است عمل باز شدن یخ طعمه با کمترین سرعت ممکن انجام شود و فورا پس از باز شدن یخ، آن را در اختیار مار بگذارید. جوندگانی را که خورده نمیشوند فورا و حداکثر پس از 30 دقیقه، از محفظه خارج کنید. برخی از صاحبان مارها از مایکروویو برای گرم کردن جوندگان (طعمه) استفاده میکنند. ما این کار را بنا به دلایل زیر به شما توصیه نمیکنیم :
این کار میتواند به راحتی منجر به گرم شدن بیش از حد طعمه و در نتیجه سوزاندن مار شود. امکان دارد بخش هایی از بدن طعمه به صورت اتفاقی پخته شود. (که هضم آن برای خزندگان بسیار دشوار یا حتی غیر ممکن خواهد بود.) قرار گرفتن در معرض تشعشع مایکروویو میتواند منجر به ایجاد مشکلات سلامتی شود که در بالا به آنها اشاره شد. برخی از صاحبان مارها هم اجساد جوندگان را در داخل یک کیف زیپ دار قرار میدهند و آن را درون آب گرم میگذارند. این کار سرعت باز شدن یخ طعمه را به شکل قابل ملاحظه ای افزایش میدهد و شیوه ای مناسبی به شمار میرود.
ادامه دارد ...
مترجم : محمد مسعود کشوری
منبع : vmsherp.com
نتیجه گیری :
با وجود اینکه استفاده از موش های یخ زده به صورت گسترده در واقع بسیار ساده است، اما بهترین گزینه این است که از طعمه های تازه کشته شده (به شکلی که عاری زا هرگونه بیماری باشند) به عنوان غذا برای مار استفاده کنید.
در تیم تحقیقاتی ما (VMS)، همواره سعی بر این است که از طعمه های تازه کشته شده استفاده شود و فقط در شرایط خاص و در زمان هایی که دسترسی به چنین طعمه هایی وجود نداشته باشد از طعمه های یخ زده استفاده میشود. هر دو نوع طعمه «منجمد» و «تازه» نیز حتما در شرایط مناسب و عاری از هرگونه بیماری هستند. از نظر تیم ما، این روش ها در واقع بهترین شیوه غذادهی به مارهاست زیرا به این مثل معروف معتقدیم که :
You are what you eat
(تقریبا معادل فارسیش میشه این : شما را از چیزی که میخورید میتوان شناخت.)
مترجم : محمد مسعود کشوری
منبع : vmsherp.com
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.