تحقیقات اخیر دانشمندان نسان می دهد ارتباطی بین اجتماعی بودن و گروهگرایی پستانداران با اندازه مغز متناسب با هیكلشان وجود دارد.
بر اساس این گزارش، طی میلیونها سال مغز سگها نسبت به مغز گربهها رشد بیشتری داشته است چرا كه گونههای اجتماعیتر حیوانات نسبت به جانوران منزویتر نیاز به قدرت مغزی بیشتری دارند.
در واقع برای اولین بار است که محققان دانشگاه آكسفورد تلاش كردهاند تا نموداری از تاریخ تكامل مغز گونههای مختلف جانوری طی 6 میلیون سال قبل را ترسیم كنند و به همین منظور اطلاعات موجود در مورد اندازه مغز و بدن 500 گونه جانوری موجود و فسیل شده را مورد بررسی قرار دادند.
این تحقیقات همچنین حاکی است بیشترین رشد طی این زمان مربوط به میمونهاست و اسبها، دلفینها، شترها و سگها در ردههای بعدی قرار دارند. براین اساس گروههایی از پستانداران كه مغز بزرگتری داشتند تمایل بیشتری نیز به زندگی در گروههای اجتماعی پایدار نشان دادند. از طرفی مغز حیوانات گوشهگیری مانند گربه، كرگدن و آهوی كوهی طی این دوره، رشد به مراتب كندتری نسبت به حیوانات اجتماع طلب داشته است.
تحقیقات قبلی اثبات کرده بود که نرخ رشد مغز متناسب با اندازه بدن در میان تمامی پستانداران از یك روند كلی پیروی میكند اما حالا تحقیقات انجام شده توسط دكتر سوزان شولتز و پروفسور رابین دانبر در آكسفورد این نظریه را در هاله ای از ابهام قرار داده است.
در عین حال، این نظریه، نظریه قبلی مبنی بر اینکه اندازه مغز در میان همه پستانداران افزایش داشته است را رد میكند و در عوض اثبات میکند که گونههای خیلی اجتماعی دچار رشد بسیار سریعتری نسبت به گونههای منزویتر شدهاند. مثلا حتی حیواناتی مانند
گربه كه ارتباط بیشتری با انسانها دارند به دلیل عدم یا کمتر اجتماعی بودن، مغز كوچكتری نسبت به اسبها و سگها دارند.
مترجم: پریسا
منبع: abchealth
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.