سبزپرس: موضوع زباله های بیمارستانی انگار از آن دست موضوعاتی است که هیچ زمان خیال تمام شدن ندارند. هر چند وقت یکبار وزیر بهداشت و روسای سازمان حفاظت محیط زیست از موفقیت ها در این مورد سخن می گویند و از سوی دیگر کارشناسان شرکت مدیریت پسماند شهرداری تهران با ارائه عکس هایی از محل نگهداری زباله های بیمارستانی بیمارستان ها و مراکز درمانی و شیوه تفکیکی که به زعم آن ها از اساس زیر سوال است، این صحبت دولتی ها را رد می کنند. در تازه ترین اظهار نظر، مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت گفته است که «زباله هاى بیمارستانى کاملا تفکیک و امحا مى شود». او اضافه کرده است: بیشتر بیمارستان ها مجهز به دستگاه های ضدعفونی و امحای زباله هستند. بیمارستان های بخش خصوصی و دولتی را معرفی کرده ایم تا دستگاه های ضدعفونی و امحای زباله را خریداری کنند. با این حال متخصصان محیط زیست و بهداشت چندان با نظرات وزیر موافق نیستند.


سروش مدبری، مدیرکل پیشین دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست در مورد وضعیت زباله های بیمارستانی در ایران، در گفت و گو با سبزپرس در این باره گفت: تا زمانی که من در سازمان حفاظت محیط زیست بودم به ظاهر در 70 درصد موارد تفکیک صورت می گرفت اما این که این موضوع در دیگر مراحل نیز با همین درصد پیش می رفت یا نه محل تردید است.


به گفته او، درست است که ابتدا 70 درصد تفکیک صورت می گیرد اما معلوم نیست بعد از آن چه بلایی بر سر زباله ها می آید، به علاوه نظارت صحیحی در مورد مراحل بعدی انجام نمی شود.


او معتقد است که در مراحل بعدی این 70 درصد مرحله به مرحله کمتر می شود با این توضیح که: در مرحله نگهداری اگر دستکم 5 درصد خطا وجود داشته باشد، این 70 درصد به 65 درصد می رسد، همین طور در مراحل بعدی برای مثال چون سطل مناسب وجود ندارد یا حمل و نقل استاندارد نیست، این درصد کم و کمتر می شود چون امکانات برای چنین اقدامی کافی نیست.


در نهایت برداشت مدبری این است که با وجود گفته های وزیر بهداشت، زباله های بیمارستانی در ایران وضع ناگواری دارند.