رامیزی – Ram cichlide
محمد رسولی نژاد
Support.fishhealth [ at ] gmail [ dot ] com
English names: Ram cichlide ~ Blue Ram ~ Golden Ram ~ German Ram ~ Butterfly Ram

Resigzed Image Click this bar to view the full image.

خانواده: Cichlide
نام عمومی : رامیزی
منشا ( زادگاه ) : نخستین بار این ماهی توسط Harry و Myers در سال 1984 معرفی گردید. این ماهی به طور طبیعی در کلمبیا و ونزوئلا زندگی می کند.
نام علمی : نام علمی این ماهی Mikrogeophagus ramirezi می باشد. در گذشته نام علمی آن Paplilochromis altispinosun و Apistogramma ramirezi بوده است.
دمای مطلوب: 26-29 درجه سانتیگراد
سختی آب : 6-14 ̊dh
Ph: 6-7.5
محل جایگیری در آکواریوم: رامیزی در تمام سطوح آب شنا می کند.
حداقل اندازه تانک: حداقل به 38 لیتر آب نیازمند است.
اندازه ماهی : این ماهی تا 7 سانتی متر رشد می کند.

Resigzed Image Click this bar to view the full image.

خلق و خو:
رامیزی ماهی اجتماعی خوبی است که می توان آن را همراه با دسته ی سیچلاید های کوتوله و حتی ماهیانی دیگر نگهداری کرد. بهتر است که این ماهی را همراه با ماهیان مهاجم نگهداری نکنیم. برخی از ماهیانی که می توانیم از آنها در کنار رامیزی نگهداری کنیم و با این ماهی سازگار هستند سیلور دالر ، دیسکس ، گورامی کوتوله ، ماهی رنگین کمان کوتوله ، سینودونتیس ، کت فیش و تتراهای گوناگون از جمله تترا فانتوم سیاه ، تترا درخشنده ، تترا کاردینال و نئون تترا هستند. رامیزی را می توان به صورت تکی و یا جفتی نگهداری کرد. اگر آکواریوم آنها بزرگ است بهتر است که از بیش از یک ماهی نر نگهداری شود. چنانچه قصد تکثیر این ماهی را دارید ، لزوما خرید یک جفت نر و ماده به این معنا نیست که حتما آنها با هم جفت می شوند و تولید مثل می کنند. بهتر است گروهی از این ماهی ها را با هم نگهداری کنید تا بتوانید جفتی از میان آنها بیابید. اگر نر و ماده رامیزی جفت شوند ، با هم شنا می کنند و در این هنگام می توانید آنها را از ماهیان دیگر جدا کنید و در تانک خودشان قرار دهید.

Resigzed Image Click this bar to view the full image.

تغذیه و مراقبت:
رامیزی سیچلاید گوشتخواری است که می توانید به آن مخلوطی از غذاهای زنده و منجمد شامل میگوی آب شور ، کرم خونی ، کرم سفید ، کرم خاکی ، سیکلوپس و آرتمیا بدهید. ممکن است پولکی و پلت هم بخورند اما نباید از این غذاها به عنوان جیره اصلی در تغذیه این ماهی استفاده کرد. به جای اینکه در روز یک بار و به مقدار زیاد به این ماهی غذا بدهید بهتر است 2 تا 5 بار در روز و به مقدار بسیار کم به آنها غذا دهی شود . با استفاده از این روش می توان کیفیت آب آکواریوم را به مدت بیشتری در حد مطلوب نگهداشت. ویتامین ها و مکمل های افزودنی به غذای ماهی ها هم بسیار مفید هستند.
رامیزی جریان آب آرام تا متوسط را ترجیح می دهد. آب آنها باید به خوبی فیلتر گردد. تانک رامیزی بهتر است که دارای درب بوده و میزان نور آن کم تا متوسط باشد و دارای صخره ها ، چوب ها و گلدانهای کوزه ای برای مخفی شدن رامیزی باشد. رامیزی از پوشش گیاهی مترام لذت می برد اما باید مقداری فضا برای شنا کردن هم در اختیارش قرار گیرد.
مناسب ترین گیاهانی که می توانید همراه با این ماهی نگهداری کنید Java Fern سرخس جاوه ای ، Anubias nana آنوبیاس کوچک ، Amazon Sword plants شمشیر آمازونی ، Vallisneria گندمک آبی یا آب فنر ، Wisteria گلیسین هستند که قابلیت زیست در آبهای اسیدی را هم دارا می باشند.
نگهداری از رامیزی در صورتی که هر هفته میزانی از آب تعویض گردد و مقدار نیترات آب پایین باشد راحت است.بهترین آب برای این ماهی آبی با ph اسیدی تا خنثی است. سنجش میزان نیترات و همچنین میزان اکسیژن محلول در آب جهت حفظ شرایط مطلوب برای زیست این ماهی توصیه می گردد.

Resigzed Image Click this bar to view the full image.

مطمئن شوید که صخره ، شن یا سنگ هایی که برای کف آکواریوم خود استفاده می کنید ph آب را تغییر نمی دهند. برخی از مواد مانند آهک می توانند میزان ph آب را افزایش دهند.
گیاه Java Moss خزه جاوه ای هم می تواند در کاهش ph آب موثر باشد. رامیزی علاقه زیادی به تخم ریزی در نور روشن را ندارد. جهت تحریک رامیزی برای تخم ریزی می توان از گیاهان شناور استفاده کرد ، زیرا این گیاهان موجب پراکنده شدن نور در آکواریوم می شوند.
هر هفته و یا هر 2 هفته یکبار 10 الی 20 درصد از آب آکواریوم رامیزی را تعویض نمایید ، توجه کنید که این مقدار به تعداد ماهی های شما بستگی دارد. رامیزی نسبت به مواد شیمیایی ، تغییرات محیطی و بیماری توبرکلوزیس بسیار حساس است.
اگر کیفیت آب مطلوب نباشد می تواند موجب بیماری و نهایتنا مرگ ماهی شود. یک مشکل معمول در مورد این ماهی بیماری ایک Ich است که می توان این بیماری را با افزایش دمای آب به 30 درجه سانتی گراد و به مدت 3 روز متوالی کنترل نمود.

Resigzed Image Click this bar to view the full image.

تشخیص جنسیت:
نرها کمی بزرگتر و طویل تر هستند و باله پشتی در آنها نوک تیز است. شکم ماده ها دارای رنگهای نارنجی و قرمز می باشند.