این که کلمه ی
ژلاتین بسیار شبیه کلمه ی اسکلته(اسکلتن-جلتن) اتفاقی نیست-واسه اینه که نشون میده دقیقا چیه-.ژلاتین از استخوان حیوانات درست میشه.البته به علاوه صورت حیوانات ،سموم بدنشون،تاندونهاشون و غضروف هاشون که همه و همه با استخون جوشیده شده تا
ژلاتین بدست بیاد!
خوشبختانه تعداد زیادی
جایگزین برای
ژلاتین در پخت و پز و شیرین پزی هست که نیاز به جوشیدن استخوان نداره.
اگار اگار
این ماده ی ژله ای بی مزه از پختن و فرواری نوعی جلبک دریایی بدست میاد که به اشکال ورقه(پولکی)،پودر و رشته(البته نه عین ماکارونی بلکه خیلی ضخیم تر) عرضه میشه.برای گرفتن نتیجه بهتر اگار اگار رو در خرد کن قهوه بکوبید و بعد اون رو بپزید و هم بزنید تا کاملا حل بشه و بعد در دستورلعمل چیزی که میخواید درست کنید به جای
ژلاتین به کار ببرید.اگار اگار طی یک ساعت خودشو میگیره و جالب اینه که نیازی به یخچال نداره.
برای تهیه ژل سخت تر ااگار اگار رو بیشتر کنید و برای تهیه ژل نرم تر مایع رو زیاد کنید.
اگر برای اولین بار موفق نشدید اصلا نگران نشید چون میتونید دوباره گرمش کنید و از نو شروع کنید
در زیر ما نکاتی رو برای جانشین کردن اگار اگار در دستورات شما نوشتیم
*پودر اگار اگار رو به مقدار برابر با
ژلاتین جانشین کنید
*توجه داشته باشید که اگر در دستور مواد اسیدی مثل لیمو یا توت فرنگی داشتید باید اگار اگار بیشتری مصرف کنید زیرا که اسید خاصیت سفت بودن اگار اگار رو از بین میبره و ژله میبره.البته جهت کاهش اسید میتونید این میوه ها رو قبل از استفاده بپزید!
*هر یک قاشق غذا خوری ورقه(پولکی) برابر با یک قاشق چای خوری پودر اگار اگاره
*هر دو فنجون اگار اگار مایع رو با دو قاشق چای خوری پودر یا دو قاشق غذا خوری ورقه(پولکی) درست کنید.
کاراجین
این ماده به خزه ایرلندی هم مشهوره!چرا که این جلبک در سواحل ایرلند و فرانسه و امریکای شمالی یافت میشه
در ژله های نرم و پودینگ به کار میره
برای درست کردنش اون رو کاملا بشورید و ابکشی کنید و بعد در آب بخیسونید تا ری بکنه(عین تخم شربتی).بعد کاراجین رو به مایعتون اضافه کنید و ده دقیقه بجوشونید و بعد کاراجین ها رو خارج کنید.هر اونس کاراجین رو برای هر فنجون مایع به کار ببرید.
ژله ی حلال(والا نمیدونم منظورش چی بوده)
بسیاری از ژله های حلال نیز وگن ان!مثل کرم کارامل!
*کسی فهمید ژله حلال چیه به ما هم بگه