نیازهای اجتماع، سبب میشود که تیپهای شخصیتی متفاوتی در جامعه دوام بیاورند و برخی تیپها هم حذف بشوند. به نظر میرسد حیوانات در جوامع خود گرایش بیشتری به شخصیتها
ثابت و شخصیتهای یادگیرنده دارند
خبرآنلاین: از کلمه شخصیت در زبان روزمره استفادههای مختلفی میشود. از عبارات نصیحتواری چون شخصیت داشته باش گرفته تا ترغیب افراد به انواع و اقسام رفتارهای اجتماعی که در تبلیغات از آنها به عنوان نشانه شخصیت یاد میشود. اما وقتی پای یک مطلب علمی در میان است، شخصیت تعریف متفاوتی دارد.
در متون علمی اغلب به شخصیت به عنوان چارچوبی قابل تعریف از مجموعه رفتارها، نگرشها و .... افراد اشاره میشود که کمک میکنند رفتار افراد قابل پیش بینی باشد. نیوساینتیست در گزارش خود به مطالعه جدیدی اشاره کرده که نشان میدهد شخصیت فقط مخصوص به انسانها نیست.
بر اساس این گزارش، محققین موسسه تحولی انسان ماکس پلانک واقع در برلین آلمان برای بررسی شخصیت در حیوانات و البته درک نقشهای اجتماعی در بین آنها و تاثیر این نقشها بر شخصیت، نمونههای شبیهسازیشده سادهای از حیوانات را طراحی و آنها را با تیپهای متفاوت دستهبندی کردند. برای مثال تیپ
ثابت پرخاشگر، تیپ
ثابت ملایم و تیپی متغیر بین این دو.
سپس هر سه تیپ را در موقعیتهای تکراری قرار دادند. همه موقعیتها به نحوی تعریف شده بودند که نمونهای از موقعیتهای واقعی در زندگی حیوانات باشند. مثلا یکی از موقعیتها دعوا بر سر قلمرو شخصی بود.
در نمونه شبیهسازی شده، همه گروهها میتوانستند به خوبی کنار هم زندگی کنند، تا زمانی که محققین به مجموعه خود یک گروه تازه اضافه کردند: یادگیرندهها. یادگیرندهها گروهی بودند که میتوانستند الگوهای رفتاری را بیاموزند. محققین متوجه شدند که یادگیرندهها در کنار حیواناتی که الگوی رفتاری
ثابت و در واقع شخصیت ثابتی دارند، موجودات دارای شخصیت ناپایدار را حذف میکنند.
از این طریق، یادگیرندهها و حیوانات دارای شخصیت ثابت، جامعه باثباتتری را تشکیل میدهند، چون یادگیرندهها میتوانند رفتار خود را با دیگران هماهنگ کنند و از تعارضهای مخرب بپرهیزند.
بدین ترتیب محققین چنین نتیجه میگیرند که در جوامع حیوانی، اجتماع یک عامل بسیار مهم و تعیینکننده در شکلگیری تفاوتهای شخصیتی است.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.