تحقیقات جدید نشان می دهد با
اسیدی شدن دریاها،
ماهی ها توانایی خود در بو کشیدن خطرها از دست داده و شجاعتر می شوند و به این شکل بیشتر طعمه انواع شکارچیان می شوند. به گزارش خبرگزاری مهر، بیولوژیستهای دریایی با مطالعه بر روی
اسیدی شدن دریاها که به دلیل حل شدن دی اکسید کربن در آبهای دریاها رخ می دهد، به این ناتوانی بویایی در
ماهی پی بردند آنها دریافتند
ماهی های نوزادی که در آبهای
اسیدی رشد می کنند توانایی خود را در تشخیص رایحه شکارچیان از دست داده و حتی به سوی رایحه آنها جذب می شوند.
این مطالعات نشان می دهند این
ماهی ها تحت تاثیر نقص بویایی شجاعتر شده و اقدام به ریسکهای بزرگی می کنند و از پناهگاه های تاریک خود خارج شده و به سوی قلمرو روشنتر شکارچیان حرکت می کنند که این پدیده میزان مرگ و میر
ماهی ها را افزایش داده و می تواند به تدریج منجر به انقراض آنها شود.
از گذشته اعلام شده بود
اسیدی شدن دریاها می تواند جانداران صدف دار را به دلیل از دست دادن توانایی خود در به وجود آوردن صدفهای محافظ در معرض خطر نابودی قرار دهد، اما این اولین باری است که مدرکی از تاثیر مستقیم
اسیدی شدن اقیانوسها بر جمعیت
ماهی ها به دست آمده است.
به گفته محققان دانشگاه جیمز کوک در استرالیا، قدرت بویایی
ماهی های نوزاد تحت تاثیر افزایش میزان انحلال دی اکسید کربن در آب دریاها قرار گرفته و به همین دلیل این جانداران رفتارهای پر خطرتری را از خود بروز می دهند که این رفتارها آنها را بیشتر در دسترس شکارچیان قرار می دهد.
بر اساس گزارش دیلی تلگراف، محققان برای بررسی بیشتر تاثیر
اسیدی شدن دریاها بر روی دلقک
ماهی ها و
ماهی های رفتگر مطالعه کرده و طی چند روز شاهد بروز تغییرات در توانایی بویایی این جانداران در آبهای
اسیدی شدند با این حال به گفته بیولوژیستها تعیین دلیل قطعی چنین تغییری نیازمند مطالعات بیشتری خواهد بود.