بر اساس گزارش سازمان ملل متحد:
آسیا در صدر جهان در زمینه کاهش فقر قرار دارد
سبزپرس – گروه بین الملل: بر اساس گزارش پبشرفت آرمان های توسعه هزاره سازمان ملل متحد که روز چهرشنبه 2 تیر در جهان منتشر شده است آسیای شرقی و جنوب شرقی همچنان رکورد دار بیشترین میزان کاهش فقر در جهان هستند، یعنی جایی که هدف به نیمه رساندن نسبت افرادی که با روزی کمتر از یک دلار زندگی می کنند، از قبل به دست آمده است. این در حالی است که بیشتر آسیای جنوبی در معرض خطر نرسیدن به این هدف است.
به گزارش سبزپرس و به نقل از مرکز اطلاعات و اخبار ملل متحد (UNIC) در تهران، در این گزارش آمده است: درصد مردمی که با در آمدی کمتر از 1 دلارو 25 سنت در آسیای شرقی زندگی می کنند از 60 در صد در 1990 به فقط 16 درصد در سال 2005 و از 39 درصد به 19 درصد در آسیای جنوب شرقی
کاهش یافته است. انتظار می رود میزان
فقر در چین به 5 در صد در 2015 برسد.
در حالیکه انتظار می رود هندوستان میزان
فقر خود را از 51 درصد در 1990 به 24 درصد در 2015
کاهش دهد یعنی کاستن تعداد افرادی که در
فقر مطلق به سر می برند به 188 میلیون نفر، اما پبشرفت در بقیه آسیای جنوبی آهسته است و به اندازه کافی برای
کاهش فقر به نصف تاسال 2015 یعنی سال هدف برای رسیدن به آرمان های توسعه هزاره نیست.
آسیای جنوبی بیشترین در صد مردمی را در خود جای داده است که به آن ها مستخدمان آسیب پذیر گفته می شود که مشخصه آن ها در آمد ناکافی، اوضاع کاری غیر استاندارد همچنین کمبود ترتیبات وامتیازات شغلی است.
در این گزارش آمده است: 77 درصد از مردم، خود اشتغال و یا کارگران خانوادگی بدون دستمزد هستند که در این
زمینه آسیای جنوبی پس از منطقه جنوب صحرای آفریقا دومین میزان مستخدمین آسیب پذیر را در میان تمامی مناطق
جهان در خود جای داده است.
در آسیای شرقی پس از
کاهش چشمگیر در جلوگیری از گسترش گرسنگی در دهه 1990، میزان سوء تغذیه به میزان 10 درصد در سال های 2000 تا 2007
کاهش یافت.
آسیای جنوب شرقی که می خواست به هدف به نصف رساندن میزان گرسنگی به سطوح سال 1990 برسد، پیشرفت مضاعف داشت اما نه به اندازه میزان پیشرفت خود در
زمینه کاهش فقر. در آسیای جنوبی، گسترش گرسنگی در واقع بین سال های 2000 تا 2002 و 2005 تا 2007 بین 20 تا 21 در صد افزایش داشته است.
به گزارش سبزپرس، در سپتامبر سال 2000 ، 189 تن از سران دولت ها اعلاميه هزاره (Millennium Declaration) را تصويب کردند . اين اعلاميه يک تعهد جهاني بي سابقه و يکي از قابل اعتناترين اسناد سازمان ملل در چند سال اخير به شمار مي رود . اين اعلاميه قدرت ديد همگاني و مشترکي در چگونگي مقابله با برخي ازچالش هاي بزرگي که
جهان با آن روبروست عرضه مي کند.
اين اعلاميه منجر به ارائه هشت آرمان توسعه هزاره (MDGs) شد که تاکيد آن بر تلاش براي
کاهش فقر، بالا بردن کيفيت زندگي مردم، تضمين پايداري محيط زيست، و بنيان گذاري مشارکت هايي به منظور تضمين جهاني شدن به نيروي مثبت تري براي توده هاي مردم
جهان است.
در اين اعلاميه هدف ها و راهنما يا شاخص هاي ويژه اي براي هر يک از اين آرمان ها مقرر شده است که تا سال 2015 بايد به آن دست يافت.
برخي از اين آرمان ها و هدف ها بر شرکت ها و بخش خصوصي مستقيما اثرمي گذارند و برخي ديگر به طور گسترده تري در توان بخشيدن به چارچوب و مرزبندي محيطي مربوط مي شوند که NGOها و بخش خصوصي بايد در آن عمل کنند. البته همه آنها در اقتصاد جهاني وابسته به هم امروز، براي بخش خصوصي و NGOها مطرح هستند.
مسئوليت اصلي دستيابي به اين آرمان ها به عهده دولت ها است؛ به خصوص، نياز مبرم به يک نظارت عالي، اصل حاکميت قانون، رعاين موازين و حقوق بشر، تلاش پي گيرانه مبارزه با ناسازگاري و فساد و اجراي هنجارها و معيارهاي بين المللي وجود دارد.
همچنين، نياز به گسترش همکاري سخاوتمندانه تر و موثرتر دولت ها، معافيت بدهي ها و دسترسي آسان تر به بازارهاي جهاني براي صدور کالا به چشم مي خورد .
اعلاميه هزاره، ازدولت ها، بخش خصوصي و NGOها مي خواهد که در چارچوب حوزه تاثير خود به اين هشت اصل که تمامي آن مبتني بر معاهده نامه هاي بين المللي بين دولت ها است، پايبند باشند.
«ريشه کن کردن
فقر شديد و گرسنگي»، «دستيابي همگاني به آموزش ابتدايي»، «ارتقا برابري جنسيتي و قدرت دادن به زنان»، «کاهش مرگ و مير در کودکان»، «بالابردن سطح سلامتي مادران»، «مبارزه با اچ.آي.وي./ ايدز، مالاريا و ساير بيماري ها»، «تضمين پايداري محيط زيست» و «افزايش مشارکت جهاني براي توسعه» هشت آرمانی هستند که 189 کشور از اعضاي سازمان ملل متحد، متعهد شدند که تا سال 2015 به آنها دست يابند.