پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • صندلی راحتی کلاسیک که دوباره به عنوان یک کبوتر ◄ صندلی راحتی کلاسیک که دوباره به عنوان یک کبوتر
      نسخه مدرن صندلی کلاسیک دارای بدنه ای پلاستیکی است که آن را شبیه مجسمه یک کبوتر می کند . صندلی بازو کبوتر که توسط Muddycap طراحی شده است تا برخی از پرها را در دنیای مبلمان به هم بزند. صندلی راحتی کلاسیک که دوباره به عنوان یک کبوتر شهری طراحی شده است چیزی بسیار غیر معمول است. این یک مجسمه کاربردی روی پایه های فولادی است که از پلاستیک کبوتری شکل ساخته شده است. بازوهای صندلی در واقع بال های کبوتری هستند که شما را به نشستن و آرامش در آغوش گرم دعوت می کنند. نگران نباشید، هیچ کبوتر واقعی برای فاکتور راحتی مشورت نشد. صندلی کبوتر کمی نگرش پرندگان را برای هرکسی که به دنبال اضافه کردن رنگ حیات وحش شهری به خانه خود است، بدون بذر پرندگان، به ارمغان می آورد.
  • کارتن تخم مرغ خلاقانه ◄ کارتن تخم مرغ خلاقانه
      کارتن تخم مرغ خلاقانه دارای طراحی بازیگوشی است که طراوت و ارتباط با فرآیند طبیعی را برجسته می کند. بسته بندی "Just Laid Eggs" که توسط Springetts طراحی شده است، بر تخم هایی که به صورت محلی گذاشته می شوند تاکید دارد و تمایل مصرف کنندگان را برای محصولات مزرعه تا سفره جلب می کند. مکانیسم بستن به عنوان یک نشانه بصری برای تخمگذاری در حال تخمگذاری دو برابر می شود. تصویر چاپ شده از مرغ در حالت های مختلف، طنز و جذابیت را به یک بسته بندی تخم مرغ معمولی تزریق می کند تا آن را سرگرم کننده و به یاد ماندنی کند.
  • بطری چشم نواز ◄ بطری چشم نواز
      بطری چشم نواز شراب که شبیه یک پاندا خندان طراحی شده است، منشا شراب برنج و شایستگی غیرقابل انکار پانداها را ترکیب می کند. بسته بندی شراب برنج چینی لیدائو توسط ShenZhen BOB یک بطری شراب را به یک نماد عاطفی و فرهنگی تبدیل می کند. این بسته بندی با ترکیب پاندا، نماد محبوب و شناخته شده چین در سطح جهانی، محصول را به طور خلاقانه ای با میراث خود پیوند می دهد. بطری سرامیکی شراب پاندا دارای کلاه سنتی کشاورز و طناب کنفی است.
  • پشت خراش های غیرمعمولی که شبیه پنجه گربه ◄ پشت خراش های غیرمعمولی که شبیه پنجه گربه
      پشت خراش های غیرمعمولی که شبیه پنجه گربه و چنگک برگ طراحی شده اند ، لایه تازه ای از طنز و خلاقیت را اضافه می کنند. Cat Paw Backscracher یک پنجه بافت دار و گرد در انتهای یک دسته چوبی براق است. پنجه، در رنگ قرمز پر جنب و جوش یا مشکی کلاسیک موجود است، با طرح‌های خز واقعی و پدهای نرم که شبیه حرکت بازیگوش ورز دادن یک گربه واقعی است. پشت خراش چنگک برگ: تفسیر مجدد چنگک باغچه، این طرح برگ ها را با پشت خارش دار تعویض می کند. سر چنگک جمع و جور و زاویه‌دار است و در روکش‌های فلزی مانند سبز تیره یا خاکستری متال موجود است.
  • مبلی برای شما و سگ شما ◄ مبلی برای شما و سگ شما
      مبل نوآورانه دارای پلت فرم متحرکی است که به سگ شما کمک می کند تا به راحتی به کاناپه دسترسی پیدا کند و در عین حال راحتی را افزایش دهد و از فشار بر مفاصلش جلوگیری کند. «مبل CoZY» طراحی شده توسط هیون جین اوه، یک تکه مبلمان دوستدار سگ است که نحوه به اشتراک گذاشتن فضای زندگی خود با حیوانات خانگی خود را دوباره تعریف می کند. این طراحی مبل مخصوصاً برای سگ هایی که مستعد ابتلا به بیماری هایی مانند کشکک کشکک هستند که 80 درصد سگ های کوچک را تحت تأثیر قرار می دهد مفید است .
  • بسته بندی مربعی ایجاد شده برای برند سوسیس ◄ بسته بندی مربعی ایجاد شده برای برند سوسیس
      بسته بندی مربعی ایجاد شده برای برند سوسیس خوک دارای پوشش بامزه ای با صورت خوک است که هم جذاب و هم چشم نواز است. در دریایی از سوسیس های گرد، کوبر جرأت می کند با شکل مکعبی متفاوت باشد . بسته بندی خوک طراحی شده توسط Bunker Media برای برش ساندویچ عالی . این دستگاه که در پلاستیک صورتی براق پیچیده شده است، دارای یک تصویر پوزه خوک جذاب با دو چشم نقطه ای ریز است که به آن بیانی شگفت انگیز می دهد. روی بسته بندی سوسیس خوک Kuber با برش کلاه سرآشپز کارتونی پوشانده شده است.
  • بسته بندی چشم نواز ایجاد شده برای اسباب بازی سگ ◄ بسته بندی چشم نواز ایجاد شده برای اسباب بازی سگ
      بسته بندی چشم نواز ایجاد شده برای اسباب بازی سگ مرغ لاستیکی آن را در قفسه های فروشگاه حیوانات خانگی متمایز می کند. بسته بندی Doggie Dazzle توسط Mathilde Solanet طوری طراحی شده است که شبیه سگی است که مرغ لاستیکی را در دهان خود می گیرد . قسمت بالای بسته بندی نمای نزدیک از صورت یک سگ را نشان می دهد که پوزه آن کاملاً روی بدن مرغ قرار گرفته است. اسباب بازی مرغ لاستیکی به صورت افقی گسترش می یابد تا به نظر برسد که سگ با افتخار جایزه خود را حمل می کند.
  • نیمکت عجیب و غریب که از آناتومی یک مورچه الهام گرفته ◄ نیمکت عجیب و غریب که از آناتومی یک مورچه الهام گرفته
      نیمکت عجیب و غریب که از آناتومی یک مورچه الهام گرفته شده است، بدن تکه تکه شده و پاهای باریک حشره را به گونه ای بازیگوش و پیچیده تفسیر می کند. نیمکت موراوی که توسط مهدی دخلی طراحی شده است ، نشستن را از دریچه بیومیمیک دوباره تجسم می کند و از فرم زیبای مورچه الهام می گیرد. این نیمکت که از آلومینیوم سبک وزن ساخته شده است، به اندازه کافی محکم است تا بدن شما را پشتیبانی کند و به لطف تودوزی مخملی، به اندازه کافی نرم است تا آن را راحت نگه دارد. پاهای دراز و حشره مانند هم بیانیه بصری و هم گواهی بر تعادل و ظرافت است.
  • بسته‌بندی خلاقانه میان وعده سگ ◄ بسته‌بندی خلاقانه میان وعده سگ
      بسته‌بندی خلاقانه میان وعده سگ ، چوب‌های پوست خام را به‌عنوان دندان‌های سگ از پنجره دهان بریده‌شده نشان می‌دهد . بسته بندی Whitebites طراحی شده توسط Cecilia Uhr دارای تصویر سیاه و سفید از صورت یک سگ است که فورا توجه شما را جلب می کند. ناحیه دهان به طرز ماهرانه‌ای بریده شده است، چوب‌های چرم خام که شبیه دندان‌های سگ هستند نمایان می‌شود و پوزخندی برزخی ایجاد می‌کند که نمی‌توان به آن لبخند زد .
  • چراغ سگ ◄ چراغ سگ
      لامپ ناز برای صاحبان داچشوند شبیه سگی با پاهای کوتاه و دراز است . چراغ سگ شیری طراحی شده توسط استودیو Wants and Needs از کره جنوبی .
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29387    |     صفحه 1 از 2939
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

گفتگوی با دکتر ایرج نوروزیان

مشکل دامپزشکی امروزمان در بعد اجتماعی و نداشتن Leadership است که سابقاً به آن می‎گفتیم رجل! در مسایل سیاسی داشتن یک رهبر و یک رجل چقدر می‎تواند نقش تعیین کننده در مواقع بحرانی داشته باشد؟ حالا در دامپزشکی هم همینطور است. منظورم وجود فرد یا تشکلی است که مسئولانه و با اعتقادات زیربنایی همه ما که الهی است و خدا است که باید از کار و رهبری ما راضی باشد مشکلات را بتواند پیگیری کند...

حکیم مهر - مشروح گفتگوی عیدانه با دکتر ایرج نوروزیان استاد برجسته جراحی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران



- می‎دانستم در دامپزشکی می‌توانم محقق خوبی باشم

- در طول تحصیل فقط یک نمره (ب) گرفتم

- به خودم گفتم باید دامپزشک خوبی بشوم

- عاشق دکتر تاج‎بخش بوده و هستم

- نزدیک‎ترین دوست دوران دانشجویی من دکتر سید محمد مهدی کیایی بوده است

- دکتر علی دبیری هیچگاه رشته دامپزشکی را تنها نگذاشت

- دکتر هوشنگ خاوری یکی از سه معلم تأثیرگذار در زندگی من است

- مشکل امروز دامپزشکی در بعد اجتماعی و نداشتن رجل است

- برکت نان آن پیرمرد هنوز سر سفره‎ام هست

- شجاعت تغییر دادن فضا بسیار مهم است



حکیم مهر : جناب آقای دکتر نوروزیان ضمن تشکر از شما به دلیل وقتی که در اختیار نشریه حکیم مهر قرار دادید فرارسیدن سال نو را تبریک عرض نموده و سالی سرشار از موفقیت ، سلامتی و شادکامی برایتان آرزو می‌کنم. اگر در ابتدا سخنی با بینندگان محترم حکیم مهر دارید بفرمایید تا چند سؤال حضورتان مطرح کنم.

به نام خدا. من هم از تشکر می‌‎کنم از شما بخاطر وقتی که به من دادید تا صحبت و گپ دوستانه‌ای با هم داشته باشیم. من هم نوروز باستانی را خدمت شما ، همه خوانندگان نشریه شما ، عزیزان دامپزشک این مملکت و مردم این سرزمین تبریک می‌گویم. ان‌شاء الله که سالی پر از نعمات و برکات خداوندی برای همه ما باشد و این سال را با موفقیت به پایان ببریم.

حکیم مهر : خیلی متشکرم. متولد چه سالی هستید و اهل کجا ؟

19 بهمن 1325 ، در تهران به دنیا آمده‌ام اما ریشه اجدادی من یزدی است.

حکیم مهر : چه سالی به دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران برای تحصیل وارد شدید؟

1344

حکیم مهر : به یاد دارید ورودی شما چند نفر بودند و چند دختر و چند پسر بودید؟

48 نفر که حدود 16 نفر دختر بودند و بقیه پسر

حکیم مهر : چرا رشته دامپزشکی را برای تحصیل انتخاب فرمودید؟

در اصل انتخاب شدم و این رشته را انتخاب نکردم. در سالی که کنکور دادم دامپزشکی در شکل تبلیغاتی خیلی شناخته شده نبود و اطلاعات زیادی درباره این رشته نداشتم. آن زمان قاعدتاً بیشتر رشته پزشکی مورد نظر بود و من هم خودم را برای این رشته کاندید کرده بود. در کنکور آن سال از بین 480 نفر در گروه تجربی (طبیعی) رتبه من 160 شد. آن زمان کنکور دو قسمت تجربی (پزشکی) و کشاورزی (علوم) بود. در گروه کشاورزی هم نفر سوم شدم. به دلیل رتبه‌ای که داشتم و علاقه‎ای هم که به گروه پزشکی داشتم در رشته دامپزشکی پذیرفته شدم. یعنی رتبه من به دامپزشکی و داروسازی می‌خورد که من دامپزشکی را انتخاب کردم. ابتدا هم این رشته برایم ناشناخته بود ولی این را می‌دانستم که در این رشته می‌توانم محقق خوبی بشوم. آن زمان در مؤسسه رازی و پاستور هم محققین برجسته پزشکی دامپزشک بودند. بعد از شش ماه اول تحصیل علاقمند شدم. در ترم اول در دو سه امتحان شکست سختی خوردم که بیشتر آناتومی و علوم پایه بود. من در دبیرستان فیروز بهرام تهران که مدرسه اقلیت‎های مذهبی بود درس خوانده بودم و شاگرد اول آنجا بودم و اولین نمره من برای یک شاگرد اول دبیرستان در دانشگاه خوب نبود. اگر در قید حیات هستند که خداوند طول عمر به ایشان عنایت کند و اگر از دنیا رفتند که خداوند ان ‌شاء الله رحمتشان کند ، خانم دکتر پوراندخت عطایی که استاد آناتومی من بودند رفتم خدمتشان و گفتم نمره میان ترم من خیلی خوب نشده و اگر من تلاش زیادی کردم و نمره پایان ترم من خوب شد می‎شود این نمره را نادیده بگیرید؟ ایشان هم با سعه صدر قبول کردند.

حکیم مهر : نمره‎‌تان چند بود؟

نه دیگه گفتنی نیست (خنده)! ولی هیچوقت یادم نمی‌رود.

حکیم مهر : بسیار خوب...

نمره‎ای بود که خیلی ناراحت بودم که چرا با بی تفاوتی سر جلسه امتحان رفته بودم. البته بعد در پایان ترم 20 گرفتم. آن زمان البته نمرات الف ، ب ، ج و د بود و در طول تحصیل فکر کنم فقط یک نمره ب از درس پرورش طیور گرفتم. در پایان تحصیلات هم جزء شش نفر اول ورودی بودم که مورد تشویق مقامات آن زمان وزارت علوم قرار گرفتم.

حکیم مهر : فارغ‌التحصیل چه سالی هستید؟

فارغ التحصیل 49-48

حکیم مهر : رئیس دانشکده دامپزشکی در آن زمان چه فردی بود؟

جناب آقای دکتر عزیز رفیعی که خداوند رحمتشان کند.

حکیم مهر : موضوع پایان نامه و استاد راهنمایتان را به یاد دارید؟

بله ... هیسترکتومی در میش با استاد عزیزم آقای دکتر پرویز حکمتی

حکیم مهر : بعد از فارغ التحصیلی بلافاصله وارد دوره تحصیلات تکمیلی شدید؟

آن زمان ما نظام حین تحصیل داشتیم. لذا طول دوره نظام ما 5/1 سال بیشتر نبود چون بقیه را در تابستان مثلاً به اردو در طول دوره تحصیل می‌رفتیم یا مثلاً پنج شنبه‎ها آموزش تئوریک نظامی می‌دیدیم و بعد هم به سپاه ترویج وارد شدم و به استان کرمان و شهر مادری خودم رفتم. در آنجا درخواست شخص آقای دکتر حکمتی که علاقه خاصی داشتند من به ایشان ملحق شوم به دستم رسید. آن موقع تقاضاهایی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور با توجه به توانایی که در خودم می‎دیدم داشتم و برای گروه بارنارد که جراح قلب در آفریقای جنوبی بودند و یک دامپزشک برای تحقیقات خود می‎خواستند درخواست همکاری فرستادم و من را قبول کردند. برای دانشگاه بریتیش کلمبیا در کانادا هم تقاضا فرستادم که رشته پزشکی را دنبال کنم و برای دانشگاه وین اتریش که همه اینها من را قبول کردند. جالب این بود که برای همه اینها به منظور دامپزشکی تقاضا نفرستاده بودم و بیشتر جنبه تحقیقات پزشکی مدنظرم بود. در همین زمان آقای دکتر انصاری استاد مامایی ما که خداوند زنده نگهشان دارد نامه آقای دکتر حکمتی را برایم آوردند. این بود که به تهران آمدم و با ایشان صحبت کردم و از برنامه‌های خود گفتم و ایشان محبت و اصرار کردند و من هم قبول کردم و به عنوان عضو هیأت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران مشغول شدم.

حکیم مهر : چه سعادتی نصیب تعداد زیادی دانشجو از جمله خود من در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران شد.

قربان شما ... این بزرگواری شما است.

حکیم مهر : چه سالی عضو هیأت علمی شدید؟

1351 ... یک چیزی هم اجازه بدهید بگویم که الآن یادم افتاد.

حکیم مهر : خواهش می‌کنم. بفرمایید...

در همان زمانی که نمره بد گرفته بودم در ابتدای تحصیل در دانشکده پیش خودم گفتم ایرج ! حالا که قرار است در دانشکده دامپزشکی بمانی ... چون می‎توانستیم باز امتحان بدهیم و برویم پزشکی مثل آقای دکتر وفایی که الآن از ارتوپدهای خیلی خوب است یا آقای دکتر شاملو که متخصص قلب خوب مملکت است ... لذا گفتم حالا که قرار است بمانم باید دامپزشک خوبی بشوم. در زمانی که در سال چهارم بودم، سه جوان که حالا اسمشان را ببرم با گذشت ایام پا به سن گذاشته‎اند از خارج که برای تحصیل رفته بودند به دانشکده برگشتند. دو نفر از این سه نفر در دانشکده ما ماندند. آقای دکتر پرویز حکمتی ، آقای دکتر حسن تاج‎بخش و آقای دکتر احمد افشار که آقای دکتر افشار بعد از یک سال به شیراز رفتند و آنجا رئیس دانشکده دامپزشکی شیراز شدند و الآن هم مرکز بیماریهای اگزوتیک کانادا را در اتاوا رهبری می‎کنند. یک چهره بسیار تماشایی که از انگلستان آمده بودند. آقای دکتر تاج‎بخش هم از فرانسه و آقای دکتر حکمتی از دانمارک آمده بودند. آقای دکتر تاج‌بخش در علوم پایه و ایمونولوژی و میکروبیولوژی شاگرد اول در فرانسه و پرآوازه و با ادبیاتی قوی و به نظرم واقعاً فیلسوف بودند. ما هم نسل طلبه آن زمان بودیم و هاج و واج نگاه می‌کردیم و یاد می‌گرفتیم. دکتر حکمتی هم با خودش تکنیک‌‎های جدید آورده بود و برای ما جذاب بود و تکنیک‌هایی برای جراحی LDA، سزارین و غیره آورده بود. ابتدا پایان‌نامه من قرار بود با دکتر تاج‌بخش به دلیل علاقه به تحقیقات و علوم پایه باشد و ایشان دو پایان نامه داشتند که به دخترهای کلاسمان دادند که بچه‌های خوبی هم بودند و بعد ...

حکیم مهر : یادتان هست دو نفر چه کسانی بودند؟!

بله ... خانم دکتر فرخ گلبازحق که الآن کانادا هستند و خانم دکتر اکرم فرزام که ازمتخصصین طیور خوب مملکت هستند.

حکیم مهر : و بعد ...

بعد که خلاصه آقای دکتر تاج‎بخش این بی‎مهری را به ما کردند و من هم طلبه خوب ایشان بودم و عاشق‌شان بودم و هنوز هم هستم و ارتباط بسیار معنایی بین من و ایشان هست پایان نامه دیگری در جراحی گرفتم.

حکیم مهر : چرا به جراحی گرایش پیدا کردید؟

دکتر حکمتی در این زمینه و بخصوص شخصیت ایشان خیلی تأثیرگذار بود. از طرفی در فامیل ما هم جراح زیاد بود و هر کدام برای من الگو بودند. جراحی هم بعنوان یک کار خوب که نتیجه کار را می‌شود بعد از عمل می‎توان دید و این خیلی جذاب است و خودتان هم تشریف داشته‌اید و شاید احساس مشترکی داشته باشیم.

حکیم مهر : یقیناً ... خیلی شیرین است.

بله ... البته هنوز کنجکاوی تحقیقاتی با من همراه بود و در بخش جراحی آمدم. هر کسی جراحی را نگاه می‌کند دائم به فکر کارهای تکنیکی آن است ولی من نظرم این بود که تشخیص جراحی هم فضای فکری خیلی خوبی دارد. بخصوص که وقتی شما یک تشخیصی دارید بعد با مثلاً لاپاراتومی صحت این تشخیص هم سنجیده می‌شود و این خیلی جذاب است.

حکیم مهر : فهرست‌وار دوره‌های تحصیلات تکمیلی که طی کردید را می‌فرمایید؟

در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران که کار جراحی را گفتم. بعد به آمریکا رفتم و در دانشگاه کالیفرنیا رزیدنسی جراحی و کار روی اندامهای حرکتی اسب را گذراندم. آن موقع Master در جراحی نمی‌دادند و اول باید یک Master می‌گرفتیم. در آمریکا بیشتر سیستم بصورت Coursework است. من هم این زمینه را بیشتر در اپیدمیولوژی و آمار حیاتی دنبال کردم ولی با گرایش جراحی که آن زمان می‌گفتند یک نفر آمده که اپیدمیولوژی و آمار می‌خواند ولی کار جراحی هم می‎کند و آن موقع هنوز Clinical Epidemiology مطرح نبود. با این حال یادم هست که وقتی مقاله درباره بیماری Navicular در اسب ارائه می‎کردم خیلی‎ها متوجه شدند که چقدر ثبت اطلاعات و اپیدمیولوژی می‎تواند به تشخیص و کنترل و پیشگیری کمک کند.

حکیم مهر : بهترین یا صمیمی‌ترین دوستان شما در زمان تحصیل چه افرادی بودند؟

Beautiful friends ! نه تنها به زعم من و اگر خودستایی نباشد اصولاً ورودی‌های سال 44 دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران فکر می‌کنم جزء بهترین‌ دانشجویانی بودند که در این رشته تحصیل کرده بودند. من که یک ذره بودم اما با احتساب آنها که انصراف دادند آن 42 نفر ورودی اینطور بودند. به علت علاقه‌ای که به آنها داشتم هر کس می‌خواهد بداند اینها کجا هستند از من می‌پرسد!

حکیم مهر : چند نفر از این دوستان نزدیک‎تان را نام می‎برید؟

از نظر نزدیکی فکری و دوستانه و صمیمانه نزدیک‌ترین دوست فکر می‎کنم دکتر سید محمد مهدی کیایی بوده است. هنوز این دوستی پابرجا است و علاقه عجیبی به مهدی دارم و خودش هم این را می‌داند. با آقای دکتر پرویز هورشتی هم که فامیل هستیم و ایشان پسرعمه مادرم است. غیر از روابط فامیلی روابط دوستانه هم داریم. همه خوب بودند و شیطان‎ترین ،پرحرارت‎ترین و پرانرژی‎ترین بچه‎های آن چهار پنج سال دانشکده هم بودیم و در عین حال این بچه‎ها همه بسیار باهوش بودند و به این دلیل بعد هم در موقعیت‌هایی که قرار گرفتند خیلی موفق بودند. اگر بخواهم نام ببرم آقای دکتر رضویلر ، آقای دکتر احمد مرشدی که الآن دانشگاه ارومیه هستند ، خدارحمت کند آقای دکتر غفار اردلانی که ارومیه بودند ، خدا رحمتشان کند آقای دکتر هدایت الله رشیدی که دانشگاه اهواز بودند ، از آن جمع در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران من ماندم ، آقای دکتر کیایی ، آقای دکتر رضویلر و آقای دکتر هورشتی. از بهترین‎های دنیا که در آن جمع بودند آقای دکتر فرخ خمامی اسدی استاد ایمونولوژی دانشگاه شیکاگو ، آقای دکتر عطاءالله میرزابیگی که هر جا اسم Leukocyte باشد نام ایشان هم هست بخصوص در مورد بیماری سل ، آقای دکتر پرویز مالک‎نژاد ، آقای دکتر عبدالحسین کیهانی و آقای دکتر نعمت الله خوانساری سه تا از بهترین اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه ایمونولوژی ، ویرولوژی و میکروبیولوژی هستند. خانم دکتر زهرا سلیمانی که علوم پایه پزشکی هستند ، خانم دکتر تابنده شریعتی همسر مرحوم دکتر مجابی که هر دو همکلاس خوب ما بودند ، خانم دکتر عادله اسفندیاری استاد دانشکده لس آنجلس ، خانم دکتر صبری در فلوریدا ، خانم دکتر قدیمی در میشیگان و خیلی‎های دیگر ... خانم دکتر معصومه محمدی ، دکتر موسی ملک محمدی که آزمایشگاه تشخیص طبی بزرگی در تهران دارند. آقای دکتر جاودانی و آقای دکتر حقیقی هم از همکلاسی‌های خوب ما بودند. در کارهای کلینیک خدا رحمتش کند آقای دکتر هوشنگی که خیلی موفق بود. آقای دکتر استادزاده و کلینیسین‌های خوب دیگر و اگر بخواهیم یک نام را ببریم که هم موفق بوده و هم بعلت توانایی‌های فکری و اثرگذاری و موفق بودنش که هیچوقت رشته دامپزشکی را تا بازنشستگی و حتی بعد از آن تنها نگذاشت و در کنار همه همکلاسی‎ها که موفق بودند بخواهیم بگوییم که خیلی به درد جامعه خورد و من و جامعه دامپزشکی هم خیلی مدیون محبت‎های ایشان هستیم جناب آقای دکتر علی دبیری است. ایشان بعد از فارغ‌التحصیلی جذب شرکت فایزر شدند و تا سی سال این موضوع ادامه یافت. در تمام این سی سال لحظه‌ای از کمک به کارهای تحقیقاتی کوتاهی نکردند و یکی از یاران صمیمی جامعه دامپزشکان ایران هم بوده‌اند و این محبت ایشان تا امروز هم ادامه دارد. یکسری هم جذب کارهای آزمایشگاهی شدند. شاخص‌ترین آنها آقای دکتر جلیل‌ وند یوسفی هستند. خلاصه این کلاس خیلی پرحرارت بودند. دخترخانم‌‎هایمان هم که یکی از یکی گل‎تر و موفق‌تر بودند. بخواهید نامشان را هم می‌برم.

حکیم مهر : حتماً ... بفرمایید.

نسرین مظفری ، پروین شایان ، کبری گلشن ، اکرم فرزام ، حشمت مظفری‌نژاد که شاگرد اول بعضی دوره‌ها و رقیب شاگرد اولی من هم بود و آقای دکتر میمندی‌نژاد بانی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران دایی ایشان بودند و ایشان الآن از متخصصین طیور خیلی قوی در استان همدان هستند ، کیان‎دخت قدیمی ، شهلا صدری ، فرخ گلباز و عادله اسفندیاری که قبلاً نام بردم و الآن خارج از ایران هستند، تابنده شریعتی و زهرا سلیمانی که هر دو در دانشگاه علوم پزشکی ایران هستند...

حکیم مهر : فکر می‎کنم همه ورودی را نام بردید!

فکر می‎کنم همینطور است. بچه‎های خیلی خوبی بودند. هنوز هم ارتباط صمیمی بین آنهایی که در قید حیات هستند برقرار است. خلاصه یکی از یکی بهتر بودند و من هم ناقابل‌ترین آنها ...

حکیم مهر : اختیار دارید، شما گل سر سبد آنها هستید. اگر بخواهید یک نفر را نام ببرید ، در دانشکده بیشتر تحت تأثیر کدام استادتان بودید؟

دکتر هوشنگ خاوری

حکیم مهر : بیشتر از یک نفر هم می‌توانید بفرمایید.

سه معلم در زندگی من تأثیرگذار بوده‌اند. آقای زینالی معلم تاریخ ششم دبستان من در دبستان ابوعلی سینا در خیابان جمهوری امروز ، دکتر هوشنگ خاوری در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و سومی هم مرحوم پروفسور چارلز فرانتی در دانشگاه دیویس کالیفرنیا. آقای دکتر خاوری در سال اول تحصیل در دانشکده در کنار آقای دکتر آزرم درس ژنتیک می‌دادند. این درس با احتمالات و آمار سروکار دارد. ایشان این درس را با زیبایی خاصی تدریس می‌کردند. شما دانشجوی ایشان نبودید؟!

حکیم مهر : متأسفانه خیر...زمانی که من دانشجو بودم ایشان تشریف نداشتند و بازنشسته شده بودند.

ایشان استادیار جوان دانشکده در آن زمان بودند. آن موقع ریاضیات کاربردی در مدارس به ما نمی‎‌گفتند و ایشان این مسئله را با ژنتیک مخلوط کرده بودند و با روانی و زیبایی به خوبی تدریس می‎کردند. الآن هم هنوز در قید حیات هستند و دختر خانم ایشان را که در دانشکده می‎بینم با ادای احترام می‌گویم که عرض ادب و احترام من را خدمتشان ابلاغ کنید. البته افراد دیگری هم تأثیرگذاری داشته‎اند اما من جرقه‌ای که باعث می‌شود مسیر زندگی و انتخاب عوض شود عرض کردم وگرنه آقای دکتر تاج‎بخش هم بودند که نشان دادند می‌شود در کنار دامپزشکی به چیزهایی دیگر هم پرداخت و عشق داشت و همینطور آقای دکتر حکمتی در موضوع جراحی.

حکیم مهر : با توجه به حساسیت صنفی که من شاهد بوده‎ام دارید به نظر شما مهمترین مشکل امروز دامپزشکی کشورمان چیست؟

سؤال خوب و کلیدی است. پاسخ آن چند جنبه می‎‌تواند داشته باشد ولی کوتاه بگویم که مشکل دامپزشکی امروزمان در بعد اجتماعی و نداشتن Leadership است که سابقاً به آن می‎گفتیم رجل! در مسایل سیاسی داشتن یک رهبر و یک رجل چقدر می‎تواند نقش تعیین کننده در مواقع بحرانی داشته باشد؟ حالا در دامپزشکی هم همینطور است. منظورم وجود فرد یا تشکلی است که مسئولانه و با اعتقادات زیربنایی همه ما که الهی است و خدا است که باید از کار و رهبری ما راضی باشد مشکلات را بتواند پیگیری کند. فکر می‌کنم در این سالها گاهی افرادی بودند که سکاندار خوبی بودند و بقیه را زیر یک چتر جمع و مدیریت کردند. توانایی تک تک ما فوق العاده است و باید بدانیم چطور می‎شود این توانایی‎ها را در یک جهت سامان دهیم. این کار یک سیستم یا رجل مناسب می‎خواهد که منافع دامپزشکان را پیگیری کند و دلش برای دامپزشکی که در یک روستا تا آن دامپزشکی که در یک لابراتوار و دانشکده کار می‎کند و همه جزء یک خانواده هستند بتپد!

حکیم مهر : یک خاطره خوب از جراحی‎هایی که انجام دادید تعریف می‌فرمایید؟

بجز خاطرات زیادی که از آموزش به جوانانی که سراپا انرژی مثبت هستند دارم و اگر کسی بخواهد جوان بماند باید با جوانان کار کند ...

حکیم مهر : خیلی عذر می‌خواهم بین فرمایش‎تان می‌پرسم. چون به جوانان اشاره داشتید قبل از بیان خاطره ، بفرمایید شاخص‌‎ترین جوان دانشجویی که داشته‌اید و بعد دامپزشک موفقی شده چه فردی بوده است؟

دو نفر را می‎گویم. یکی در زمینه تحقیقات بدون هیچ تأملی باید سید رضا جعفرزاده را نام ببرم که PhD را الآن در دانشگاه دیویس کالیفرنیا گرفته و تصمیم به بازگشت به ایران و اقامت در آنجا و انجام کارهای تحقیقاتی مشخص نیست. ایشان اول اینجا دستیار جراحی بودند و بعد تغییری ایجاد کردند و من هم همیشه گفته‎ام که در این شجاعت تغییر محیط است که انسان بعضی اوقات رشدهای فاکتوریل‎گونه می‎کند. باید قبول کنیم که برای همه افراد همیشه بستر مناسب نیست و ممکن است توانمندی فرد بیش از محیط فعلی باشد و بعنوان معلم اگر خوب این مسئله را تشخیص بدهیم می‎توانیم فرد را بخوبی راهنمایی کنیم تا با تغییری که ایجاد می‎کند برای سرزمین مادری‌اش چه در اینجا و چه جاهای دیگر مثمر ثمر باشد. در زمینه کلینیک هم اگر بخواهم یک نفر را بگویم ...

حکیم مهر : اگر دوست دارید می‌توانید چند نفر را نام ببرید.

دکتر سید مهدی قمصری با دو ویژگی که هم در بخش آموزش و پژوهش و هم در بخش کلینیک مثل خودم دو بعدی است البته ایشان که خیلی از من بهتر است. در کلینیک به صورت صرف بخواهم بگویم که یک نفر با تمام وجود کار می‌کند و موفق است دکتر حمید قماشچی را باید نام ببرم که خدمتگزاری من بعنوان معلم برای ایشان در سالهای آخر دانشجویی بوده است. البته دیگران هم در کار کلینیک هستند مثلاً دکتر سید مرتضی میرترابی ، دکتر جواد اسماعیلی ، دکتر ابوالفضل رستمی و خیلی زیاد هستند. دکتر ادیب هاشمی و یا دکتر مهدی دهقان که اتفاقاً در جراحی حیوانات کوچک موفق هستند.

حکیم مهر : و خاطره خوب شما؟

منصفانه بخواهم بگویم با همراهی برادر و یار تکنیکی خودم آقای سید محمد کربلایی سید جواد خیلی در کار جراحی دام بزرگ که کار ساده‎ای نیست و هم حوصله و هم توانایی جسمی می‎خواهد خیلی زحمت کشیده‎ایم که تا امروز هم با این تکنسین خوب همراه هستم. یادم هست سال 63 شبی برفی و زمستانی که خیلی برف آمده بود نیمه شب حدود ساعت یک، خدا رحمت کند آقای سلیم علیاری نگهبان کلینیک قدیم دانشکده دامپزشکی تماس گرفت که آقایی زنگ زده و گفته از پشت کوه‎های بوئین زهرا گاو دچار سخت‌زایی را برای سزارین دارم به تهران میاورم. سلیم هم به من زنگ زد و این را گفت. من گفتم الآن ساعت از یک گذشته و برف شدیدی هم آمده و گفتی که هزینه‌ دارد. گفت که بله گفتم و ایشان هم گفته که این گاو برای من مهم است و خیلی هم قربان صدقه می‌رود. من رفتم در خانه سید جوادی و گفتم سید جان یک گاوی هست که به قول عامیانه توش هیچی نداره! فقط ثواب خداوند و از این حرف‌‎ها! خلاصه در برف به کلینیک رفتیم. دقایقی منتظر بودیم که دیدیم پیرمردی با یک وانت آمد و دور گردن گاوش هم از این چیزهایی که برای چشم نخوردن هست انداخته و قربان صدقه گاو هم می‌رود. خلاصه کار جراحی را انجام دادیم و گوساله ماده را درآوردیم. همان وقت که داشتم بخیه می‌زدم دیدم پیرمرد گوساله را در بغل گرفته و کنار شوفاژ داره قربان صدقه گوساله می‎رود و بر اساس اعتقاداتی که داشت متوسل به ائمه اطهار نظیر فاطمه زهرا (س) ، امام حسین و حضرت عباس شده بود. واقعاً مسائل اقتصادی مهم بود و هنوز هم این مسائل را داریم و بخشی از خدمات ما بجز مسئله گاوداریهای صنعتی برای افرادی است که با یک گاو زندگی را اداره می‌کنند. خدا رحمتش کند به سلیم گفتم یک چای برایش بیاور! بعد پیرمرد گفت این زحمت شما را باید چگونه جبران کنیم. گفتم : پدر جان این کار هزینه‎‌اش 3000 تومان است. با اینکه می‌دانستم ندارد مخصوصاً این را گفتم که بداند هر کاری ارزش خودش را دارد. پیرمرد من را کمی نگاه کرد و گفت ندارم. گفتم مگر نگفتند که این کار چقدر هزینه دارد. گفت : چرا گفتند ولی من هم گفتم که چی دارم! گفتم : خوب چی داری؟! گفت : دعا دارم و برای شما دعا می‎کنم. من هم دیوانه این اخلاق بودم و مرامم این بود و ماچش کردم و گفتم حرفی نیست و ایشان رفت و من هم رفتم خانه. دو روز بعد دیدم پیرمرد دوباره آمده و بادام و نان آورده است. گفت : من همین را داشتم و گفتم هر طور شده که باید دوباره بیایم و این را به شما بدهم و برای من هم دعا کرد. گفتم که راضی به زحمتت نبودم و خلاصه باور کنید با اینکه آن زمان قوانین حق محرومیت از مطب طوری تعریف شده بود که من قبول نکرده بودم آن سال یکی از سالهای پررونق چه از نظر علمی و چه از نظر اقتصادی برای من بود. این است که می‌‎خواستم بگویم این دنیا حساب و کتاب دارد و همیشه قیافه این پیرمرد و رفتارش با گوساله کنار شوفاژ را در ذهن دارم. همیشه می‌گویند ببین نان کجاست نه پول ! و این نانی که آن پیرمرد آورد همیشه برکاتش سر سفره من و خانواده‎ام خودش را نشان داده و تا الآن خداوند من را محتاج نکرده است.

حکیم مهر : اشاره به خانواده فرمودید. چند فرزند دارید و تحصیلاتشان چیست؟

دو دختر و شش نوه دارم. نوه بزرگ هجده ساله و دختر است به نام شیوا و نوه کوچکم به اسم مادرم است یعنی کتایون که دو ساله هم هست. یکی از دخترهایم معلم است و دیگری هم فوق لیسانس مارکتینگ دارد.

حکیم مهر : بجز دکتر هورشتی که نسبت فامیلی دارید بهترین دوست شما از بین اقلیت‌های مذهبی در دامپزشکی کیست؟

در بین بچه مسلمان‎ها دکتر محمود بلورچی بهترین دوستم است که ایشان را تحسین می‎کنم و البته دکتر تقی تقی‌پور بازرگانی و دکتر نورمحمدزاده هم همینطور و از بین زرتشتی‌‎ها هم دکتر کوروش دارابیان که چند فارم بزرگ شیری را ویزیت می‎کنند. در عین حال در یزد هم فعالیت دارند و دانشجوی خوب من بوده و پایان‎نامه‎‌اش هم با من بوده است. اصولاً پایان نامه تمام بچه‌های دانشجوی یزدی با من بوده است.(خنده)

حکیم مهر : توصیه شما به دامپزشکان جوان تازه ‎فارغ‎التحصیل چیست؟

به هر شکل ممکن تداوم در یادگیری داشته باشند. یعنی اینکه همیشه در حال آموزش و یادگیری مداوم باشند و به قول آقای دکتر بازرگانی نگوییم فارغ‌التحصیل ، بلکه بگوییم در یک مقطع دانش‌آموخته شده‌اند. مسئله بعد اینکه از تمام پتانسیل‎های مثبت خودشان بهره بگیرند و اگر از ظرفیت‌های مثبت خودشان خبر ندارند حداقل می‌توانند مشورت کنند و در این مشورت‌ها گاهی ظرفیت‌های مثبت افراد کشف می‌شود. مسائل منفی را هم که کاملاً کنار بگذارند. خداوند انسان‌های positive minded را دوست دارد و با negative minded کاری ندارد. بعد هم اینکه باید وارد صحنه رقابت بشوند آنهم رقابت سالم و نباید هم بترسند. نوآوری و خلاقیت داشته باشند. توانایی show up داشته باشند و آن چیزهایی را که به آن اعتقاد و باور دارند و در وجودشان هست را نشان بدهند و هر موقع هم خسته شدند فضا را تغییر دهند. شجاعت تغییر مهم است. من با دامپزشکان آمریکایی زیاد سروکار دارم. یکی از ویژگیهای آنها تغییر است. الآن دوستی دارم که جزء محققین animal lab است که حیوانات را به فضا می‌فرستند و در ناسا کار می‌کند و از آن بچه آمریکایی‌های خیلی نازنین است. ایشان کارش را از مامایی دام بزرگ شروع کرد و آنقدر چرخ زد و دو سال یکجا و سه سال جای دیگر بود تا اینکه آخر خودش را در اینجا پیدا کرد. لذا هر انسانی به خودش فرصت تغییر بدهد می‌تواند beautiful life داشته باشد. تغییر خیلی مهم است. تغییر سازنده و رو به رشد و مثبت آدم‌ساز است.

حکیم مهر : بسیار خوب. جناب آقای دکتر نوروزیان خیلی تشکر می‎کنم به دلیل وقتی که در اختیار نشریه حکیم مهر قرار دادید. مجدداً ضمن تبریک عید نوروز ، امیدوارم سال خوبی در پیش داشته باشید.

خیلی لطف کردید. شما با این سایت خوبی که تدارک دیده‌اید مخاطبین خیلی زیادی خواهید داشت و این خیلی خوب است. یک پایگاه اطلاع‌رسانی خوبی است که اگر روز به روز قوام بیشتری بگیرد و وسعت پیدا کند و به ابعاد مختلف مسائل هم بپردازد فکر می‎کنم می‌تواند به شکوفایی کمی و کیفی حرفه دامپزشکی در مملکت خیلی کمک کند. من هم مجدداً نوروز 1389 را خدمتتان تبریک عرض می‌کنم و برای خانواده بزرگ دامپزشکی این سرزمین اهورایی آرزوی شادزیوی و به کامه زیوی دارم.
محصولات فروشگاه مرتبط با این مقاله
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

10 خبر اخر سایت

◄ صندلی راحتی کلاسیک که دوباره به عنوان یک کبوتر
◄ کارتن تخم مرغ خلاقانه
◄ بطری چشم نواز
◄ پشت خراش های غیرمعمولی که شبیه پنجه گربه
◄ مبلی برای شما و سگ شما
◄ بسته بندی مربعی ایجاد شده برای برند سوسیس
◄ بسته بندی چشم نواز ایجاد شده برای اسباب بازی سگ
◄ نیمکت عجیب و غریب که از آناتومی یک مورچه الهام گرفته
◄ بسته‌بندی خلاقانه میان وعده سگ
◄ چراغ سگ
◄ لامپ گربه ای
◄ فسیل دایناسور لگو تی رکس
◄ کلاه زیبای ساخته شده از نمد
◄ مدفوع وحشی اثر خورخه هررا
◄ میز خانه سگ
◄ تخت سکوی چوبی با خانه سگ
◄ کوزه خرس شکلی
◄ اسب ربات چهار پا
◄ چراغ شب مرغ
◄ مبلمان خالی از سکنه با پاهای عنکبوت
◄ قاب دوربین فیدر پرنده
◄ بستنی قهوه گربه
◄ قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغده
◄ قاب دوربین فیدر پرنده
◄ بستنی آموزشی به شکل کوه یخ
◄ کفش های میکی موس
◄ ماسک صورت Cthulhu
◄ کیف دستی میکی موس
◄ گودال آتش کوسه
◄ کاناپه راحت حیوانات خانگی
بعدی 1 قبلی

جدیدترین مقالات

◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ عقیم سازی
◄ جوش در سگ ها
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ کتامین
◄ كتاب(7)
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ فيبر ها
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ گربه های ناز نازی
◄ German Shorthaired Pointer
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ فصل چهارم
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ British Shorthairs
◄ ماهي و ماهي خور
◄ شباهت حيوانات
◄ صندلی راحتی کلاسیک که دوباره به عنوان یک کبوتر
◄ Dog Fashion
◄ دکتر هومن و جراید
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ معرفی دکتر شیری
◄ iهیولا ها
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ Metynnis Fasciatus
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ دراگون – Dragon
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ تغذیه ایگوانا
◄ قیمت روز خودرو
◄ سگ پیتبول
◄ شی هوا هوا
◄ Belgian Sheepdog
◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ غدای بچه گربه
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ سگ در ایران باستان
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ Z
◄ بیضه ها
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ "وگانیسم"
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ یوزپلنگ
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ حیوانات در برف
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ Redbone Coonhound
◄ Chinook
dram film izle