تجمع در اعتراض به کشتار حیوانات - شیراز

دکتر سید جاوید آل‌داوود، رئیس انجمن حمایت از حقوق حیوانات در گفت‌وگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به مصوبه سال 87 سازمان امور شهرداری‏‎های وزارت کشور افزود: براساس این مصوبه به تمامی شهرداری‎های کشور ابلاغ و دستور داده شد که از کشتار سگ‎های ولگرد در سطح شهر امتناع کنند و دستورالعملی برای زنده‌گیری و عقیم‌سازی سگ‌های ولگرد تنظیم شده است تا از سگ‌کشی برای جلوگیری از مزاحمت‌ها استفاده شود. 



وی ادامه داد: به دلیل اینکه کشتن سگ‌ها آسان‌تر و درآمدزایی بیشتری داشته، شهرداری‌ها از این مصوبه چشم‌پوشی کرده‌اند چراکه عملا پیمانکارانی وظیفه حل مساله سگ‌های ولگرد را برعهده می‌گیرند که مبلغ پایین‌تری را پیشنهاد می‌دهند معمولا برای انجام این کار انتخاب می‌شوند. 




رییس انجمن حمایت از حیوانات درخصوص فیلمی که از تزریق اسید به سگ‌های ولگرد در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، گفت: احتمالا ماده‌ای که تزریق شده است، اسید نبوده و کارکردی مانند ماده بیهوشی داشته است چراکه در فیلم زخم یا 


سوختگی دیده نمی‌شود و این حیوانات پس از تزریق ماده تنها حرکات کرختی انجام می‌دهند، اما به طور کلی چنین برخوردی با حیوانات نادرست بوده و محکوم است. 


وی ادامه داد: انجمن حمایت از حقوق حیوانات به دلیل عدم اجرای مصوبه وزارت کشور مبنی بر زنده‌گیری و عقیم‌سازی سگ‌ها توسط شهرداری‌ها، موضوع سگ‌کشی در شیراز را از طریق دستگاه قضایی پیگیری خواهد کرد. 




آل‌داوود با تاکید بر اینکه کشتن سگ‌ها در بسیاری از شهرها مانند کرج، مشهد و تبریز به طرق مختلف انجام می‌شود، گفت: انتشار فیلم شیراز باعث توجه به این موضوع شده است، اما همه شهرداری‌ها موظف هستند که مصوبات وزارت کشور در این خصوص را اجرایی کنند اما چون شهرداری قدرت بیشتری دارد، معمولا از این موضوع سر باز می‌زند.


رییس انجمن حمایت از حیوانات درخصوص اینکه آیا عقیم‌سازی سگ‌ها باعث بروز مشکل در جمعیت این حیوانات و به هم خوردن اکوسیستم شهرداری می‌شود، گفت: تنها راه کنترل جمعیت این حیوانات عقیم‌سازی است و در آینده با مشکلات کمبود این حیوان 

مواجه نخواهیم شد، چراکه مرکز پرورش سگ‌ها با نژادهای مختلف برای کاربردهای گوناگون نیز در اختیار داریم. 


وی با بیان اینکه وزارت کشور یک سال به شهرداری‌ها مهلت داده است که برای مساله سگ‌ها راهی جز کشتن انتخاب کنند، گفت: انجمن حمایت از حقوق حیوانات یکی از ناظران امضا کننده این طرح بوده است. 
وی در عین حال مدعی شد که در شهرداری تهران نیز برخلاف صحبت مسوولان، هنوز هم سگ‌کشی انجام می‌شود به این نحو که پس از زنده‌گیری سگ‌ها به منطقه‌ای در گرمدره منتقل و در آنجا کشته می‌شوند. 


سگ کشی ممنوع، زنده گیری 7000 سگ ولگرد




این در حالی است که رضا قدیمی، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر اما با تکذیب گزارشاتی مبنی بر این که سگ کشی در تهران ، افزود: احتمالا افرادی که از این موضوع گله دارند شلیک از اسلحه بیهوشی را با سگ کشی اشتباه می گیرند. 


قدیمی ادامه داد: از بهمن سال گذشته، زنده‌گیری سگ‌های ولگرد انجام می شود و پس از آن سگ‌ها برای درمان و عقیم سازی، واگذاری به سازمان ها، رهاسازی در طبیعت و یا مرگ با ترحم تقسیم بندی می شوند. 


به گفته وی، از ابتدای سال گذشته 7000 سگ در تهران زنده گیری شده که بر روی عمده آن ها فعالیت درمانی و عقیم سازی صورت گرفته است.