حمام کردن مینا پرنده مینا علاقه زیادی به آب تنی دارد و بهتر است در تابستان ها شرایط مناسب برای دو بار آبتنی در روز آماده گردد.
برای آبتنی مینا می توان از ظرفی به قطر 10 الی 15 سانتی متر استفاده کرد و این ظرف را در گوشه ای از قفس و بر روی کف قفس قرار داد. پرنده برای استحمام، سر خود را در ظرف آب فرو برده و آب را به اطراف پاشیده و تلاش می کند که بخشی از آن را به پر و بل خود بپاشد و پس از آن اقدام به تکان تکان دادن خود می کند و سپس منقار خود را در پر و بال خود فرو می برد تا آب درون پر و بال خود را خشک کند و با تکان دادن سر تلاش می کند تا آب را از گوش های خود بیرون آورد. مینا معمولاً پس از آن که به درون قفس بازگردانده شد تمایل دارد آبتنی کند.
از جمله فواید حمام کردن تمیز کردن پر و بال پرنده از گرد و غبار و سایر آلودگی ها و درخشان و براق شدن آن ها می باشد ضمناً حمام کردن باعث می شود که زیر بال پرنده که ممکن است به دلایلی کثیف شده باشد، تمیز گردد همچنین حمام کردن رطوبت پرها را تامین می کند و این امر برای مقابله با گرمای شدید تابستان ضروری و لازم است. پرنده با حمام کردن در حقیقت دمای بدن خود را تنظیم نموده و حرارت زائد بدن را دفع می کند و یکی از نشانه های نیاز پرنده به حمام کردن اینست که پرنده بر اثر حرارت بیش از حد محیط و همچنین بالا رفتن دمای بدن دهان خود را باز نگه می دارد که با مشاهده این کار باید شرایط مناسب حمام کردن را برای پرنده فراهم کرد.
برای حمام کردن پرنده باید از ظروف کوچک مناسب استفاده کرد که کف آن به گونه ای باشد که پای او لیز نخورد و میزان آب در آن به حدی باشد که پرنده در آن غرق نشود و چه بسا دیده شده است که بعلت استفاده از ظروف عمیق پرنده غرق شده است. پرنده معمولاً دوست دارد که سر خود را وارد ظرف نماید و سر و گردن خود را خیس کند. قابل ذکر است که به محض گذاشتن ظرف مخصوص حمام در برابر او پرنده شروع به آب تنی خواهد کرد.
البته گاهی اوقات دیده شده که پرنده بعلت ترس از آب، از حمام کردن خودداری می کند و این حالت بیشتر در پرنده های نر مشاهده می گردد. معمولاً چنین پرنده هایی احتیاج به وقت دارند تا به تدریج با حمام کردن آشنا شده و بدان عادت کنند. در چنین حالتی اگر پرنده دیگری را ببینند که حمام می کند ممکن است که سریع تر بدان کار علاقمند شوند. چنانچه پرنده پس از مدتی همچنان از نزدیک شدن به ظرف آب ممانعت کند باید به تدریج و به صورت ملایم و آرام بدن او را آب پاش های دستی خیس کرد و باید توجه داشت که این کار به ملایمت کامل صورت گیرد تا پرنده نترسد و از این کار متنفر نشود.
ذرات آب باید به صورت غیرمستقیم و به آرامی کامل بر بدن پرنده پاشیده شود و از پاشیدن ذرات آب بر روی چشم ها، گوش ها و سوراخ های بینی پرنده کاملاً خودداری شود زیرا که ممکن است به سرماخوردگی و یا تورم ریه پرنده منجر شود مخصوصاً اگر پرنده بعداً در معرض هوای سرد قرار گیرد. بهتر است که دمای آب را قبل از حمام کردن پرنده مورد آزمایش قرار داد تا آب مورد نظر چندان سرد نباشد که منجر به بیماری پرنده شود. آب مصرفی باید تمیز، شفاف و عاری از هرگونه آلودگی باشد.
مناسب ترین وقت برای حمام کردن مینا، روزهای گرم و آفتابی است و بهترین ساعت روز، میانه روز است و هرچه به ظهر نزدیک شود برای حمام کردن مناسب است و بدترین وقت برای حمام کردن غروب و شب ها است زیرا که در این حالت پرنده فرصت کافی برای خشک کردن پر وبال خود نخواهد داشت و ممکن است که با پر و بال خیس بخوابد. در هنگام حمام کردن ممکن است که شاهد لرزش عضلات سینه پرنده باشیم که این امر باعث نگرانی نخواهد بود زیرا که این امری طبیعی بوده و بعلت انقباض و انبساط عضلات سینه روی می دهد.
نکات مربوط به حمام کردن در هنگام حمام کردن مینا باید موارد زیر را رعایت کرد: ض.از آب کاملاً گرم و یا کاملاً سرد استفاده نکنید
2. در صورتی که پرنده در اتاق کولردار قرار دارد از حمام کردن آن جلوگیری نمایید. بدیهی است که حمام کردن در چنین شرایطی باعث سرماخوردگی پرنده خواهد شد. 3. از سشوار برای خشک کردن پر و بال پرنده خودداری کنید زیرا که به رشد طبیعی پرها آسیب جدی وارد می کند
4. در صورت بیماری و یا ضعف عمومی پرنده از حمام کردن آن جداً خودداری کنید. 5. برای حمام کردن پرنده به هیچ وجه از صابون استفاده نکنید زیرا که پرنده به صابون نیاز ندارد.
6. هیچ وقت پرنده خود را به حمام کردن مجبور نکنید. 7. در هنگام آب پاشیدن بر روی پرنده از پاشیدن آب بر روی میله های قفس خودداری کنید تا میله های قفس زنگ نزند و یا این که این کار را در معرض اشعه آفتاب انجام دهید تا میله ها خشک شود.
8. پس از حمام کردن کف قفس را خیس رها نکنید و سعی کنید که روزنامه های کف قفس را تعویض نمایید 9. ظرف مخصوص حمام کردن را برای مدت طولانی در قفس رها نکنید زیرا که پرنده ممکن است که مدفوع خود را در آن بریزد و سپس از آب بخورد، به همین علت باید پس از حمام کردن، ظرف آن را از قفس خارج نمایید.
PersianPet Forum - www.mypet.ir
http://persianpet.org/forum/thread63052-5.html#ixzz2qVOADcpm
Under Creative Commons License:
Attribution
Follow us:
@persianpet on Twitter |
mypersianpet on Facebook
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.