یک متخصص تغذیه، مصرف لبنیات، قلم و پای مرغ را منبعی سرشار از کلسیم و فسفر عنوان و خاطرنشان کرد: متاسفانه مردم کشورمان بسیار کم از پای مرغ استفاده می‌کنند در حالی که سالانه به کشورهای دیگر صادر می‌شود. 
پای مرغ
به گزارش لقمه، دکتر علی اکبر سهیلی آزاد در گفت وگویی، در خصوص اهمیت اسیدفولیک در زمان بارداری، اظهار داشت: زنانی که با کمبود اسیدفولیک مواجه هستند باید 9 ماه قبل از بارداری نیاز خود را با مصرف قرص برطرف کنند؛ چرا که اهمیت آن به اندازه ای است که کمبود اسیدفولیک و عدم رفع آن در زمان بارداری موجب سقط جنین می شود. 

ضرورت مصرف حبوبات و سبزیجاتی مانند جعفری، اسفناج و چغندر در زنان باردار برای تامین اسیدفولیک 

این متخصص تغذیه با بیان اینکه خوشبختانه در سال های اخیر اقدامات خوبی در خصوص تامین قرص های اسیدفولیک از سوی مسوولین صورت گرفته است، افزود: بهتر است زنان باردار از حبوبات و سبزیجاتی همچون جعفری، اسفناج و چغندر برای تامین نیاز اسیدفولیک بدنشان استفاده کنند. متاسفانه خانواده‌ها با روش نادرست پخت و پز سبزیجات موجب از بین رفتن ارزش غذایی آن می شوند. 

کمبود کلسیم و فسفر به هنگام بارداری سلامت مادر را به خطر می‌اندازد 

وی با اشاره به اینکه متاسفانه 50 درصد از زنان باردار در نقاط مختلف کشورمان مبتلا به فقر آهن و کم خونی هستند، گفت: بهترین برنامه غذایی برای چنین کمبود و مشکلی استفاده از منابع غذایی گیاهی همچون اسفناج، عدس و منابع حیوانی مانند گوشت قرمز و جگر است. 
این متخصص تغذیه یادآور شد: باید توجه کرد که آهن موجود در عدس به خوبی جذب بدن نمی شود، بنابراین مخلوط کردن مرکبات با آن پس از پختن موجب جذب بهتر و بیشتر آهن موجود در عدس می‌شود. 

کمبود کلسیم و فسفر در زمان بارداری باعث لق شدن دندان‌های مادر می‌شود 
دکتر سهیلی آزاد با تاکید بر اینکه نیاز مادران در زمان بارداری به کلسیم و فسفر به خاطر استخوان سازی جنین افزایش می یابد، افزود: کمبود کلسیم و فسفر در زمان بارداری موجب تولد کودک با وزن کم و به خطر افتادن سلامت خود مادر همچون افتادن یا لق شدن دندان‌های او می شود. 
وی خاطرنشان کرد: در صورت کمبود کلسیم و فسفر، جنین مجبور به دریافت آن از استخوان مادر می‌شود. مصرف لبنیات، قلم و پای مرغ منبعی است که سرشار از کلسیم و فسفر است؛ اما مردم کشورمان بسیار کم از پای مرغ استفاده می‌کنند در حالی که سالانه به کشورهای دیگر صادر می‌شود. 


مردم از آموزش‌های تغذیه‌ای خوبی برخوردار نیستند 

دکتر سهیلی آزاد گفت: متاسفانه مردم کشور ما از آموزش های تغذیه ای خوبی برخوردار نیستند؛ به عنوان مثال مصرف سرانه نوشابه در کشورهای پیشرفته حدود 10 لیتر در سال است در حالی که این آمار در کشور ما 41 لیتر در سال را نشان می دهد. 

وی در پایان با تاکید بر اینکه مردم کشور ما باید به جای استفاده از نوشابه در مصرف لبنیات سرمایه گذاری بیشتری کنند، گفت: با داشتن برنامه ریزی‌های درست غذایی می توان به داشتن آینده سالم فرزندانمان مطمئن باشیم.