انسان تنها گونه ای در سیاره زمین نیست که می تواند در شرایط دموکراسی زندگی کند. بسیاری گونه های دیگر نظیر حیات وحش، پرندگان و حشرات تصمیمات خود برای زندگی در کنار یکدیگر را بر اساس اتفاق آرا می گیرند.
به گزار ش مهر، انسان تنها گونه ای در سیاره زمین نیست که می تواند در شرایط دموکراسی زندگی کند بسیاری گونه های دیگر نظیر چهارپایان، پرندگان و حشرات تصمیمات خود برای زندگی در کنار یکدیگر را بر اساس اتفاق آرا اتخاذ می کنند.
بر اساس مطالعات مرکز اکادمیک علوم طبیعی فرانسه، سوسکها یکی از گونه هایی هستند که از طرق
دموکراسی خود را مدیریت می کنند. هر سوسک در گروه از جایگاه برابری با بقیه اعضا برخوردار است و تصمیماتی که برای گروه گرفته می شود بر اساس نظر همه اعضا در جهت بهبود وضعیت گروه است. سوسکها صدایی تولید نمی کنند که البته این موضوع به حرکت سریع آنها روی کابینت آشپزخانه کمک می کند اما به گفته جوز هالووی مشاور ارشد دانشگاه منابع طبیعی پاریس این جانوران بی صدابا استفاده از مواد شیمیایی که تولید می کنند و همچنین از طریق لمس یکدیگر و یا با استفاده از حس بینایی با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و تصمیم گیری می کنند.
ماهی آبنوس یکی دیگر از گونه هایی است که لیدر خود را از طریق اتفاق آرا تعیین می کنند. اشلی وارد استاد دانشگاه بیولوزی سیدنی که روی ماهی آبنوس مطالعات گسترده ای داشته می گوید: البته میزان شجاعت این ماهی در انجام حرکات در انتخاب شدن به عنوان رهبر گروه موثر است و اعضا ترجیح می دهند ماهی قویتر و بزرگتر را به عنوان لیدر قبول کنند تا ماهی ضعیف را .
در حقیقت تصمیم گیری آنها برای رهبر گروه از قوانین بسیار ساده ای تبعیت می کند. همواره تعدادی از ماهیان راه بهتری را انتخاب می کنند در حالیکه تعدادی از ماهیان در انتخاب مسیر دچار اشتباه می شوند در نتیجه بقیه گروه که هنوز تصمیمی برای ادامه راه نگرفته اند پس از ارزیابی تعداد افراد، مسیری را انتخاب می کنند که اکثر افراد گروه آن مسیر را انتخاب کرده اند و به این ترتیب لیدر مشخص می شود.
بوفالوها بر اساس تحقیقات دانشگاه علوم گیاهی واشنگتن برای تصمیم گیری های گروهی رای گیری می کنند. به عنوان مثال هنگامی که یک یا چند بوفالو در یک مرتع مسیری را برای چرا انتخاب می کنند در ابتدا تعدادی از آنها پیروی می کنند و عده ای مسیر دیگری را می روند اما بعد ازاینکه اکثر افراد گروه مسیر ویژه ای را انتخاب کردند بقیه افراد هم در ان جهت تغییر مسیر می دهند. در حقیت رای گیری در بوفالوها از طریق حس بصری اتفاق می افتد.
گوزن ها نه تنها به نتیجه رای گیری عمل می کنند که با فرادی که در گروه نسبت به نتیجه رای گیری تعلل کنند برخورد می کنند.
میمون ها مانند انسان ها و دیگر نخستین ها در زمینه های مختلف گروههای اجتماعی مختلفی در بین خود دارند که باید برا ی هرکدام رهبر انتخاب کنند .هر یک از اعضای گروهها فارغ از جنس، سن و موقعیتشان تنها در صورتی که روشی ارائه دهند که به نفع کل اجتماع این گونه باشد می توانند به عنوان رهبر انتخاب شوند.
زنبور های ملکه بیشتر از آنکه شبیه ملکه ها باشند شبیه رییس جمهورها هستند زیرا زنبورهای کارگر در انتخاب آنها به عنوان ملکه نقش دارند.استین اشنایدر استاد دانشگاه کارولینای شمالی در این باره می گوید: چگونگی تعامل پرنسس های در حال رشد با زنبور های کارگر در انتخاب شدن آنها به عنوان زنبور ملکه بعدی نقش دارد. همچنین زنبور ها در مورد اینکه کجا تغذیه کنند و یا کجا اقامت گزینند با هم تصمیم گیری می کنند.
گوریل های نر اگرچه در میان شامپانزه ها از اقتدار خاصی برخوردارند اما آنها این اقتدار را بدون حمایت گوریل های ماده و دیگر اعضای گروه نمی توانند کسب کنند. هوگان شروو استاد دانشگاه اهایو که بیش از 8 سال بر روی این گونه در پارک های ملی تحقیق کرده است می گوید: غالباً بزرگترین و مسن ترین گوریل تمایل دارد در جایگاه لیدر قرار گیرد اما این امر بدون اتحاد با دیگر اعضا امکانپذیر نیست.
خفاشها در مور آشیانه شبانه خود به صورت گروهی تصمیم گیری می کنند. البته هریک از اعضای گروه در این گونه می توانند به تنهایی در مورد آشیانه خود تصمیم بگیرند که به عنوان مخالف انگشت نما می شوند و در نهایت پس از مدتی به گروه می پیوندند.
کبوتر ها به ویژه در مواقع حساس و به هنگام تصمیم گیری های مهم تمایل به مصالحه با یکدیگر دارند. به عنوان مثال یک کبوتر به تنهایی می تواند مسیر حرکت خود را مشخص کند اما هنگامی که با یک کبوتر دیگر همراه می شود هردو کبوتر سعی می کنند از اطلاعات یکدیگر در مورد مسیر سفر بهره بگیرند و بهترین مسیر را انتخاب کنند.
اگرچه بیشتر پستانداران از جمله انسان تمایل دارند در قلمروهایی با چارچوب مشخص زندگی کنند اما گونه ای از دلفینها بر خلاف این قانون زندگی می کنند و در اجتماعات بدون مرزبدون چالش جدی در کنار یکدیگر زندگی می کنند. ریچارد کورنر استاد دانشگاه سلطنتی انگلستان می گوید: گاهی رفتار های تهاجمی در میان دلفین های ماده در این گروههای بدون مرز دیده می شود اما اینگونه رفتار ها خیلی رایج نیست و چندان طول نمی کشد ولی در دلفین های نر اگرچه قابلیت تهاجم درآنها بیشتر است اما هرگز رفتارهای تهاجمی دیده نمی شود.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.