به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس ، محمد پرورش روز گذشته در جمع خبرنگاران بازدید کننده از پروژه بزرگ
رینگ آب تهران (طرح قمربنی هاشم(ع)، افزود: از احداث رینگ (طرح آبرسانی دور تهران) آب تهران دو ماه میگذرد و تاکنون از 180 کیلومتر یاد شده 2 کیلومتر پیشرفت داشته است و این پیشرفت نشان میدهد که لولهگذاری با قطر 2000 میلیمتر چه سختیهایی داشته است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: با توجه به اختلاف ارتفاع 800 متری در تهران آب رسانی به این شهر کار سختی است، تا جایی که در برخی از مناطق هشت ایستگاه پمپاژ قرار دارد و 240 هزار متر مکعب آب در روز پمپاژ میشود.
پرورش با بیان اینکه کل پروژه 180 کیلومتر است، بر اهمیت تصفیه خانه سه و چهار تهران تاکید کرد و گفت: تصفیه خانه سه و چهار هشت متر مکعب آب در ثانیه تصفیه می کند و در صورت خروج از مدار برای ما متصور نیست چگونه آب را تامین کنیم.
وی ادامه داد: در پروژه قمربنی هاشم(ع) سیستم آب و فاضلاب تهران شامل هفت تصفیه خانه میشود که به صورت رینگ به یکدیگر مستقیما متصل میشوند و قطعا کیفیت پایدار آب را برای تهران به ارمغان خواهد آورد.
به گفته پرورش، با اجرای این طرح و تکمیل پروژه سد ماملو 70 میلیون متر مکعب آب به تهران و 30 میلیون متر مکعب آب به شهر جدید پرند انتقال داده میشود.
وی گفت: هفت تصفیه خانه تهران شامل تصفیه خانه یک در جلالیه (بلوار کشاورز)، تصفیه خانه دو در کن، تصفیه خانه سه و چهار تهرانپارس، تصفیه خانه پنج در سوهانک، تصفیه خانه شش در شمال غرب تهران و تصفیه خانه هفت در کنار ماملو است.
وی ادامه داد: 50 درصد از منابع مورد نیاز از پروژه قمربنی هاشم(ع) توسط شرکت آبفای استان تهران و از طریق فروش املاک و دارایی و 50 درصد دیگر از منابع دولتی تامین میشود.
وی افزود: اگر خط پروژه اجرا شود، ظرفیت تصفیه 15 متر مکعب آب را داریم، که به تصفیه خانه منتقل و تصفیه کنیم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه پروژه ماملو از پروژههای مهر ماندگار است، گفت: اگر این پروژه در شش ماه اول سال آینده به بهره برداری برسد، آب منتقل میشود و با تکمیل این پروژه 70 میلیون متر مکعب آب به تهران و 30 میلیون متر مکعب به ورامین و پاکدشت منتقل میشود.
وی ادامه داد: این خط 15 کیلومتر است و با بهره برداری از تصفیه خانه هفت کیفیت آب جنوب تهران، پاکدشت، ورامین و قرچک پایدار میشود.
مدیر عامل شرکت آبفای استان تهران با تاکید بر اینکه برای پروژه قمر بنی هاشم نیاز به 500 میلیارد تومان اعتبار است، گفت: طبق قوانین باید به 125 هزار نفر آب رسانی کنیم که 56 هزار نفر دیگر نیز طبق برنامهریزی امسال در برنامهها پیش بینی شدهاند، بنابراین هر جا که بارگذاری شده خدمات آب وفاضلاب را اجرا کردهایم.
پرورش با اشاره به اجرای 300 کیلومتر خط آب و 200 کیلومتر خط فاضلاب گفت: 11 مخزن، سه ایستگاه پمپاژ و 70 کیلومتر خط انتقال اجرا کردیم که در نهایت در حوزه آب برنامهریزی برای بخشهای مختلف از جمله مخازن توسعه انجام شده و سرجمع 1200 کیلومتر در نظر گرفته شده که رقم بالایی است.
پرورش با اشاره به پروژه ماملو گفت: پروژه ماملو شامل 78 کیلومتر خط انتقال از تصفیه خانه هفت تهران است که بخش سازهای آن تمام شده، ولی منتظر تجهیزات وارداتی هستیم و در صورت ورود تجهیزات می توانیم آب را از ماملو به جنوب تهران منتقل کنیم.
وی با اشاره به اجرای 10 کیلومتر خطوط انتقال از 33 کیلومتر در بخش آزادگان و تکمیل تصفیه خانه در چهار ماه سال آینده گفت: با اجرای کارهای مربوط به این بخش میتوانیم آب ماملو را انتقال دهیم.
*تصفیه خانه شهر قدس آماده بهره برداری/فاضلاب تهران عقب است
پرورش در خصوص پروژه فاضلاب تهران گفت: درحوزه فاضلاب در استان تهران مقداری از برنامه عقب هستیم و تاکنون حدود 15 هزار مشترک جدید جذب شده است و بیش از 30 میلیارد تومان هزینه پروژه است که تاکنون 25 میلیارد تومان آن از منابع دولتی و پنج میلیارد تومان نیز از منابع شرکت هزینه شده است.
وی با اشاره به آماده بودن تصفیه خانه شهر قدس برای بهرهبرداری گفت: تصفیه خانه کهریزک تا 97 درصد پیشرفت، تصفیه خانه اسلامشهر 65 درصد پیشرفت، تصفیه خانه لواسان بیش از 90 درصد پیشرفت، تصفیه خانه میگون 50 درصد پیشرفت، تصفیه خانه پردیس 15 درصد و تصفیه خانه پرند هشت تا 10 درصد پیشرفت داشتهاند. تصفیه خانه کهریزک نیز آماده بهره برداری است.
مدیر عامل شرکت آبفای استان تهران با اشاره به اخذ وام 18 میلیون یورویی از بانک اکو برای تصفیه خانه شهریار گفت: برای ملارد نیز طرح به روش BOT برنامهریزی شده است.
وی با تاکید بر اینکه اگر قرار بود منتظر اعتبارات دولتی و غیره باشیم 10 یا 15 سال دیگر هم کارها تمام نمیشد، گفت: دوستان دست به دست هم دادند و کلنگ کار را زدند، اما باید توجه داشت که در بخش فاضلاب کمی عقب هستیم وباید تلاش زیادی کنیم.
پرورش با تاکید بر فاضلاب در تهران به شکل ثقلی است بر دشواری کار در شهر و حجم بزرگ تاسیسات اشاره کرد و گفت: 9 هزار کیلومتر شبکه فاضلاب باید اجرا کنیم چرا که تا سال 1410 جمعیت تهران به 11 میلیون نفر میرسد؛ در حال حاضر جمعیت تهران هشت میلیون نفر است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران تعداد مشترکان شبکه فاضلاب در استان تهران را یک میلیون و 300 هزار مشترک عنوان کرد و افزود: از این تعداد 300 هزار مشترک در سال گذشته و امسال به مشترکان اضافه شده اند.
وی افزود: خطوط انتقال آب تهران مربوط به 35 سال پیش است که این خطوط انتقال باعث میشود، به طور مطلوب نتوانیم خدمات رسانی کنیم، چرا که بر جمعیت تهران همچنان افزوده میشود.
وی با تاکید بر اینکه 1200 کیلومتر خطوط مختلف آب و فاضلاب در استان تهران اجرا شد، گفت: بیش از 700 کیلومتر شبکههای فاضلاب امسال اجرا شد که 200 کیلومتر اصلاح شبکه ،200 کیلومتر توسعه شبکه ، 15 کیلومتر توسعه شبکه فاضلاب و 100کیلومتر خطوط انتقال آب اجرا شد.