صندوق جهاني حيات وحش در گزارش جديد خود با هدف ارزيابي ميزان پيروي كشورهاي جهان از قوانين «معاهده بينالمللي مقابله با تجارت حيوانات وحشي»، 23 كشور مختلف را دستهبندي كرد.
به گزارش سرويس «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين گزارش روي سه گونه از پستانداران كمياب تمركز شده كه وضعيت بقاي آنها بويژه در سالهاي اخير در بازار سياه جهاني تجارت حيوانات وحشي، به مخاطره افتاده و از سوي فعالان محيط زيست به شدت تحت پيگيري است. اين سه گونه شامل فيلها، ببرها و كرگدنها هستند. در اين گزارش بررسي شده است كه برخي از كشورهاي خاص تا چه اندازه در عمل كردن به تعهدات خود در قبال اين معاهده بين المللي، موفق و خوش قول بودهاند.
به گزارش مجله تخصصي لايوساينس، كولمان اوكريوداين، كارشناس تجارت حيات وحش در اين صندوق جهاني خاطر نشان ساخت: در گزارش جديد روي اين سه گونه پستاندار تمركز شده است چون اين حيوانات جزو گونههايي هستند كه اين روزها قربانيان اصلي شكار غيرقانوني به شمار ميآيند.
در اين گزارش، كشورهايي چون هند و نپال، به دليل پيشرفت در زمينه عمل به قوانين و خط مشيهاي معاهده بين المللي تجارت حيوانات وحشي و پيشگيري از تجارت غيرقانوني حيوانات كمياب به نتايج اميدوار كننده دست يافتهاند و نشان سبز گرفتهاند. بسياري از كشورها نيز به دليل ناكامي در انجام تعهداتشان، نشان قرمز گرفتهاند.
در گزارش صندوق حيات وحش كه اين دسته بندي جهاني را براي اولين بار ارائه كرده است، ويتنام بعنوان بدترين كشور به لحاظ حمايت و مراقبت از اين گونهها، معرفي شده و در حال حاضر كانون تجارت غيرقانوني حياتوحش در دنيا محسوب ميشود.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.