سپانیا با پیروزی مقابل ایتالیا قهرمان یورو ۲۰۱۲ شد ، تیم ملی فوتبال اسپانیا با پیروزی مقابل ایتالیا برای اولین بار در جهان، سه عنوان قهرمانی پپاپی تورنمنتهای مهم را کسب کرد تا در این زمینه هتتریک کند.
به گزارش « تابناک»، سرانجام تکلیف جام چهاردهم اروپا نیز مشخص شد و اسپانیا با اقتدار کامل توانست قهرمان این دوره از رقابت ها شود. این برای اولین بار است که در تاریخ بازی های جام ملت های اروپا توانسته دو بار متوالی قهرمان شود و این افتخار برای دل بوسکه ثبت خواهد شد.
اسپانیا همچنان با اشتها و انگیزه برای بدست اوردن سومین جام فوتبالی متوالی در بازی فینال به مصاف ایتالیا رفت.
دو تيم اسپانيا و ايتاليا در فينال رقابتهاي يورو 2012 به مصاف يكديگر رفتند كه اين مسابقه در پايان با برتري 4 بر صفر اسپانيا به پايان رسيد تا ماتادورها براي دومين دوره متوالي قهرمان اروپا شده و به سومين قهرماني متوالي خود در تورنمنتهاي معتبر بينالمللي دست پيدا كنند.
در این دیدار که به قضاوت پدر پرونکا از پرتغال برگزار شد، ماتادورها بازی را هجومی آغاز کردند و حملات پرتعدادی را روی دروازه ایتالیا پی ریزی کردند و خیلی زود هم به گل برتری دست پیدا کردند. در دقیقه 14 این دیدار "داوید سیلوا" با ضربه سر دروازه ایتالیا را باز کرد.
در دقيقه 10، فابرگاس پشت محوطه جريمه توپ را در اختيار ژاوي قرار داد اما شوت محكم اين بازيكن درون چارچوب نبود و راهي اوت شد. در دقيقه 14، اسپانيا به گل نخست خود رسيد. فابرگاس از سمت راست درون محوطه جريمه ايتاليا نفوذ كرد و توپ را براي سيلوا سانتر كرد تا اين بازيكن با يك ضربه سر محكم دروازه بوفون را فرو بريزد.
در دقيقه 21، كيليني مدافع ايتاليا به دليل مصدوميت از زمين مسابقه خارج شد و بالزارتي جاي او را گرفت تا ايتالياييها مجبور شوند يك تعويض اجباري انجام دهند. در دقيقه 27، بازيكنان ايتاليا توپي را روي دروازه اسپانيا سانتر كردند اما كاسياس با خروج به موقع خود، قبل از رسيدن توپ به بالوتلي، خطر را دور كرد.
دو دقيقه بعد، كاسانو از درون محوطه جريمه، دروازه اسپانيا را هدف گرفت كه باز هم كاسياس توپ را در اختيار گرفت. مدافع عنوان قهرماني در دقيقه 41 گل دوم خود را نيز به ثمر رساند. داويد سيلوا زننده گل نخست با يك پاس عالي، آلبا را در موقعيت تك با تك با بوفون قرار داد و اين بازيكن نيز دروازه ايتاليا را براي بار دوم باز كرد تا نيمه نخست با برتري 2 بر صفر اسپانيا به پايان برسد.
با شروع نيمه دوم، بازيكنان ايتاليا فشار خود را افزايش دادند تا بتوانند دو گل خورده را جبران كنند. در همان ابتداي نيمه دوم، دي ناتاله كه به جاي كاسانو به ميدان رفته بود، با يك ضربه سر محكم دروازه كاسياس را تهديد كرد اما اين توپ با فاصله كمي از بالاي دروازه راهي اوت شد.
در دقيقه 48، فابرگاس درون محوطه جريمه ايتاليا، چند مدافع را پشت سر گذاشت اما خروج به موقع بوفون اجازه ادامه كار را به مهاجم اسپانيا نداد. يك دقيقه بعد، ضربه سر راموس درون محوطه جريمه ايتاليا به دست بونوچي برخورد كرد اما داور پرتغالي اين برخورد را عمدي تشخيص نداد و پنالتي نگرفت.
در دقيقه 57، تياگو موتا در سومين تعويض ايتاليا به جاي مونتوليوو به ميدان رفت اما تنها چهار دقيقه بعد، اين بازيكن آسيب ديد و نتوانست به بازي ادامه دهد. به اين ترتيب، ايتاليا كه ديگر تعويضي نداشت مجبور شد با 10 بازيكن به بازي ادامه دهد تا كار براي لاجورديپوشان سختتر از قبل شود.
در دقيقه 84، فرناندو تورس روي پاس عمقي ژاوي گل سوم را نيز به ثمر رساند. با اين حال، اين پايان كار نبود و تنها چهار دقيقه بعد، تورس يك پاس گل به خوان ماتا داد تا اين بازيكن نيز در پيروزي تيمش سهمي داشته باشد و تير خلاص را به پيكر نيمه جان ايتاليا شليك كند.
به اين ترتيب، اسپانيا با سه قهرماني متوالي در سه تورنمنت معتبر بينالمللي (يورو 2008، جام جهاني 2010 و يورو 2012) تاريخساز شد و يك ركورد تاريخي از خود بر جاي گذاشت. پيش از اين، هيچي تيمي نتوانسته بود به چنين موفقيتي دست پيدا كند.
محل برگزاري مسابقه: ورزشگاه المپيك كيف اوكراين
هوا: صاف، 26 درجه سانتيگراد، رطوبت 42 درصد
داور: پدرو پروئنكا (پرتغال)
تركيب دو تيم:
اسپانيا: كاسياس، پيكه، راموس، آربلوآ، آلبا، اينيستا (ماتا 87)، ژاوي، فابرگاس (تورس 75)، آلونسو، بوسكتس، سيلوا (پدرو 59)
ايتاليا: بوفون، كيليني (بالزارتي 21)، آباته، بارزالي، بونوچي، ماركيزيو، دهروسي، مونتوليوو (موتا 57)، پيرلو، بالوتلي، كاسانو (دي ناتاله 46)
مالكيت توپ: اسپانيا 50 درصد - ايتاليا 50 درصد
حضور دو تيم از يك گروه در فينال
از سال 1988 در جام ملتهای اروپا، هر 8 سال يك بار دو تيم از يك گروه راهی ديدار نهايی مسابقات شدهاند:
سال 1988: شوروی و هلند از گروه B سال 1996: آلمان و جمهوری چك از گروه C سال 2004: پرتغال و يونان از گروه A سال 2012: اسپانيا و ايتاليا از گروه C نكته ديگر اينكه در سال 1988، شوروی به عنوان تيم اول از گروه صعود كرد ولی هلند قهرمان مسابقات شد. در سال 1996 آلمان به عنوان تيم اول از گروه صعود كرد و در نهايت قهرمان مسابقات شد.
در سال 2004 پرتغال به عنوان تيم اول از گروه صعود كرد ولي يونان قهرمان مسابقات شد. مطابق روال گذشته اسپانيا شد.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.