مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: برداشت بی رویه شن و ماسه از بستر رودخانهها سبب کاهش میزان زادآوری آبزیان شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، “هرمز محمودی راد” صبح امروز، ۱۶ خرداد در نشست خبری که به مناسبت هفته محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: در این راستا ما به پرورش و تکثیر ماهی در قفس روی آوردیم که مغایر با فلسفه محیط زیست است. همچنین تکثیر ماهی، کار هزینه بری است.
وی تاکید کرد: باید بستر رودخانههای استان، پاک و بدون دخل و تصرف باشد.
محمودی راد ادامه داد: در حال حاضر برداشت شن و ماسه از بستر رودخانههای استان با نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان صورت میگیرد و در صورت استفاده بی رویه، محیط زیست با این قضیه برخورد میکند.
وی با اشاره به اینکه وضعیت برداشت شن و ماسه از بستر رودخانههای استان در طول یک سال گذشته بهتر شده است، عنوان کرد: برداشت شن و ماسه از داخل بستر رودخانههای استان، ممنوع و ضابطه مند شده است و باید بر اساس نقشه ارائه شده به سازمان محیط زیست صورت گیرد؛ همچنین در فصل تخم ریزی ماهی با این موضوع به شدت برخورد می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه در فرهنگ ملی ما به مقوله محیط زیست توجه ویژهای شده است، عنوان کرد: در زمینه مسایل محیط زیست از جهت بنیادی به لحاظ ملی و مذهبی دارای جایگاه خاصی هستیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر به تولیدی توجه میشود که همراه با رویکرد زیست محیطی باشد، افزود: با استفاده از سوختهای فسیلی نمیتوان به تمام نیازهای بشر پاسخ گفت، به همین دلیل تولید انرژی پاک ضروری است و در کشور ما به تازگی به این مقوله توجه شده است.
محمودی راد خاطرنشان کرد: در مازندران، نگران بی حرمتی به طبیعت هستیم و در این مورد خودمان را مقصر می دانیم به این دلیل که نتوانستیم هم سو با جوامع دیگر به بهره برداران آموزشهای لازم را بدهیم.
وی درباره موضوع تولید برق از زباله، اظهار داشت: برای تولید برق از زباله در ساری زمین در نظر گرفته شده و در حال دیوار کشی آن هستیم. امسال ۱۱ میلیارد تومان اعتبار به شهرداری ساری برای ساخت نیروگاه برق از زباله اختصاص یافته است.
محمودی راد ادامه داد: برای تولید برق از زباله در نوشهر، زمین در نظر گرفته شده و ۲ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت این نیروگاه در نوشهر در نظر گرفته شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان این که موضوع تولید برق از زباله مشکلات زیست محیطی استان را حل میکند، تصریح کرد: با وجود اینکه موضوع تولید برق از زباله از جمله خدمات زمان بر محسوب میشود، خوشبختانه در حال تحقق یافتن است.
وی درباره ساخت پالایشگاه در میانکاله، گفت: محل انتخابی پالایشگاه میانکاله باید بر اثر ضوابط محیط زیست باشد، ساخت پالایشگاه باید با یک تکنولوژی همراه باشد که تعادل بین صنعت را برقرار کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران درباره دفع زباله و نفوذ شیرابههای آن به چشمهها، خاطرنشان کرد: خوشبختانه بنیاد مسکن با اجرای طرح های هادی روستایی به این مسئله توجه میکند و در تمامی طرحهای هادی روستایی ضوابط محیط زیست رعایت میشود.
وی با بیان اینکه درباره پروژه انتقال آب دریای خزر، تصریح کرد: این پروژه بسیار خوبی است و در حال حاضر در حال ارزیابی شدن و آماده سازی مقدمات است و بی تردید در صورتی که وارد عرصههای زیست محیطی شود با نظر محیط زیست صورت میگیرد. آب دریای خزر یک منبع آبی مشترک بین پنج کشور است که باید از آن به بهترین شکل بهره گیری کنیم.
مدیرکل محیط زیست مازندران خاطرنشان کرد:هنوز زیرساختهای لازم برای استفاده از دوچرخه در مرکز استان فراهم نشده است.
محمودی راد درباره موضوع ساماندهی زباله در سواحل دریایی مازندران، اظهار کرد: در شهرستان بابلسر بالغ بر یک سال و نیم است که با مشکل جمع آوری زباله مواجه هستیم که باید در این خصوص چارهاندیشی جدی صورت گیرد.شهرداری به تنهایی نمیتواند مشکل زباله شهر را حل کند و همه دستگاههای اجرایی در این خصوص باید به شهرداریها کمک کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه باغ وحش ساری بدون ضوابط محیط زیست در داخل محدوده بافت روستایی شکل گرفته است، گفت: در حال ساماندهی باغ وحش ساری هستیم؛ باید پروسهای تعریف شود تا سرمایه گذار بتواند به راحتی از این پروژه بهرهگیری کند.
محمودی راد ادامه داد: معتقدیم که در ساری باید باغ وحش وجود داشته باشد زیرا سبب پرکردن اوقات فراغت دانش آموزان و دانشجویان و استفاده آنها از تنوع جانوری میشود.
وی درباره ساخت سایت ببر، گفت: قرار بود ۲ قلاده ببر از سیبری به مازندران منتقل شود که در حال حاضر این تعداد به ۴ قلاده رسیده است؛ ۲ سایت را برای نگهداری ببر در نظر گرفتیم که یکی از آنها در میانکاله و دیگری در “سمسکنده” در حال ساخت است و هنوز آماده نشده است؛ مقرر شده بعد از آماده سازی سایتها این ۴ قلاده ببر به مازندران منتقل شود.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.