سبزپرس- گروه محیط زیست انسانی: قائم مقام سازمان حفاظت محيط زيست گفت كه تاكنون مجوزي براي استخراج از معدن مس دره زرشك واقع در استان يزد از سوي اين سازمان صادر نشده است و فعاليتهايي كه هم اكنون در اين معدن درحال انجام است ، اكتشافي است
علي محمد شاعري افزود: دره زرشك داراي يك معدن مس است كه وزارت صنعت ، معدن و تجارت مجوزهاي لازم براي اكتشاف آن را صادر كرده است و هم اكنون فعاليت هاي اكتشافي در اين معدن انجام مي شود اين در حالي است كه براي استخراج و بهره برداري ازاين معدن بايدسازمان محيط زيست مجوز صادر كند و تاكنون مجوزي از سوي اين سازمان صادر نشده است .
روستاهاي 'دره زرشك ' و 'حسن آباد ' در 45 كيلومتري جنوب غربي شهرستان تفت در استان يزد واقع شده اند و به عنوان منطقه ييلاقي شهرستان تفت محسوب مي شوند. اين دو روستا كمتر از يك كيلومتر با يكديگر فاصله دارند. در قسمت غربي اين روستاها، معدن مس دره زرشك واقع شده است كه با آغاز فعاليت اين معدن روستاييان مجبور به ترك روستاهاي خود خواهند شد.
همچنين' بورق ' ، ' محمدآباد ' ، ' عشق آباد ' ، ' دره گازه' ، ' توران پشت' و ' دهشير' از ديگر روستاهاي منطقه هستند كه با بهره برداري از معدن مس دره زرشك ، آبهاي زيرزميني اين مناطق با آلودگي شديد روبرو خواهد شد و باغداري، كشاورزي، دامپروري و زنبورداري اهالي در پايين دست به كلي نابود مي شود .
اخيرا مردم اين روستاها كه شاهد فعاليت هاي مختلف در معدن دره زرشك بودند نسبت به آغاز استخراج مس از اين معدن اعتراض و خواستار توقف اين فعاليتها شدند.
قائم مقام سازمان حفاظت محيط زيست در مورد فعاليت هايي كه در اين معدن در حال انجام است ، يادآور شد : در حال حاضر فقط فعاليت هاي اكتشافي دراين معدن انجام مي شود ولي با اين حال رعايت استانداردهاي زيست محيطي بايد در تمام مراحل اجراي اين پروژه مدنظر مسوولان باشد .
شاعري گفت : تصميم نهايي سازمان محيط زيست در مورد آغاز فعاليت هاي استخراجي در اين معدن تا چند روز آينده اعلام مي شود . كارشناسان سازمان محيط زيست هم اكنون در حال مطالعه بر روي آبخوان هاي موجود در منطقه هستند زيرا بايد آب شرب روستاييان آلوده نشود و آبخوان ها نيز تحت تاثير فعاليت معدن قرار نگيرند.
معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست گفت: براساس برنامه ريزي انجام شده روستاهايي كه در شعاع تاثير پذيري اين پروژه هستند با مسووليت مجري پروژه جابه جا مي شوند و در يك مكان امن و مناسب كه مورد توافق روستاييان نيز باشد ، مستقر مي شوند. استانداري نيز بر اين جابه جايي نظارت و مسايل اجتماعي ناشي از آن را مديريت مي كند.
وي گفت: همچنين سازمان حفاظت محيط زيست پيشنهاد كرده است تا 'سد باطله ' معدن در يك مكان مناسب و در فاصله 40 تا 50 كيلومتري از روستاها احداث شود تا بهره برداري از اين معدن به قنات هاي اطراف آسيبي وارد نكند تا آن ها آلوده نشوند.
به گفته وي تامين آب مورد نياز معدن هم بايد توسط سازمان آب منطقه اي تضمين شود. همچنين سيستم پايش لحظه اي و آن لاين روي تاسيسات معدن نصب شود و هر گونه خسارت هاي زيست محيطي كه ايجاد مي شود بايد توسط مجري پروژه جبران شود.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.