عبدالرحیم نظری که تجربه ساخت نخستین مجموعه "حیات زیرآب خلیج فارس" را برای شبکه سحر طی سالهای 75- 78 در کارنامه کاری خود دارد، این بار نیز مجموعه مستند جدیدی را درباره آبزیان خلیج فارس با نام "آبی عمیق" در دست تهیه دارد.
وی در این باره به خبرنگار مهر گفت: این مجموعه مستند در 13 قسمت 30 دقیقهای برای گروه دانش و اقتصاد شبکه یک سیما ساخته خواهد شد و با اتمام تصویربرداری آن تا پایان تیر ماه تحقیقات تکمیلی و مونتاژ آن آغاز خواهد شد.
نظری در خصوص چگونگی ساخت این مستند ادامه داد: در طی 13 سالی که از پایان ساخت مستند" حیات آبی خلیج فارس" گذشت، فکر ساخت مجموعه مستند جذابتر و جامعتری از حیات زیر آب خلیج فارس با من همراه بود، ولی موقعیت آن فراهم نمیشد. در طی این سالها در کنار کارهای دیگر از غواصی و تحقیق دور نبودم و خوشبختانه موقعیتی هم در همان سالها فراهم شد تا بتوانم در اکثر جزایر و مناطق مورد نظر در خلیج فارس غواصی و تصویربرداری کنم. این تجربیات در ساخت مجموعه مستند "آبی عمیق" بسیار مفید بوده است.
وی تصریح کرد: در کنار دغدغههای شخصی، یکی از مهمترین انگیزههای ساخت آثار آبی آشنایی من با آقای اردستانی بود که تصویربردار زیر آب مجموعه هستند. به نظر من یکی از عمیق، ویژگیهای مهم این مجموعه تسلط ایشان در مقوله تصویربرداری و عکاسی زیر آب است.
کارگردان مجموعه مستند "آبی عمیق" تصریح کرد: ما در "آبی عمیق" به زندگی گونههای اولیه ساده همچون اسیدیها شروع کرده و به مسایل پیچیدهای هم چون همزیستی گونهها و اکوسیستم زیر آب پرداختیم.
وی یکی از ویژگیهای مهم مستند را نحوه سیر تکاملی چرخههای زیستی و تعدد لوکیشنهای تصویربرداری دانست و عنوان کرد: این امر موجب خواهد شد تا مخاطبان مجموعه تصاویر زیبایی از دنیای زیر آب خلیج فارس را ببینند و نه صرفاً حیات زیر آب کیش و قشم را.
نظری درباره مشکلات و تفاوتهای ساخت مستندهای حیات وحش و دیگر ژانرهای مستند گفت: در ساخت مستندهای "حیات وحش" مشکلات بسیاری وجود دارد به خصوص در مستندهای زیر آب، چرا که آیتمهای فراوانی وجود دارد که از حیطه تسلط و اختیار شما خارج است. همچنین علیرغم تمهیدات لازم، موارد غیر قابل پیش بینی فراوانی در روند تولید رخ میدهد که انرژی زیادی را از شما میگیرد و هم موجب بیشتر شدن زمان و هزینههای تولید میشود.
نظری در ادامه با ابراز تاسف از نحوه برخورد برخی مدیران به دلیل عدم آشنایی با ویژگیها و مشکلات فراوان ساخت مستندهای حیات وحش، نگاه آنها را در خصوص برنامهها، صرفا نگاهی کمی دانست و این موضوع را دلیل اصلی عدم ساخت مستندهای فاخر در زمینه حیات وحش در کشور برشمرد.