به گزارش خبرنگار مهر، حوزه بهداشت و درمان کشور در این هفته همچون هفته های گذشته شاهد اخبار و رویدادهای مختلفی بوده است که چکیده ای از مهمترین آنها را در گزارش پایان هفته مرور می کنیم.
افزایش آمار ایدز جنسی
وزارت بهداشت آخرین آمار اداره کنترل ایدز مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، تا اول دی ماه سال 90 مجموعاً 23902 نفر افراد مبتلا به HIV/AIDS در کشور شناسایی شدهاند که 91 درصد آنان را مردان و 9 درصد را زنان تشکیل میدهند.
علل ابتلا به HIV در بین کل مواردی که از سال 1365 تاکنون در کشور به ثبت رسیدهاند به ترتیب، تزریق با وسائل مشترک در مصرف کنندگان مواد (7/69 درصد)، رابطه جنسی (3/10 درصد)، دریافت خون و فرآوردههای خونی (1 درصد) و انتقال از مادر به کودک (9/0 درصد) بوده است. راه انتقال در 1/18 درصد از این گروه نامشخص مانده است.
در مقایسه این آمار با مواردی که ابتلا آنان در سال 1389 گزارش شده است، اعتیاد تزریقی 1/66 درصد، برقراری روابط جنسی 7/20 درصد و انتقال از مادر مبتلا به کودک 7/2 درصد را تشکیل داده است.
سرو قلیان تنها در قهوه خانه ها
بر اساس اعلام علیرضا افشار معاون اجتماعی وزارت کشور، عرضه قلیان از 10 خرداد در رستورانها، تالارها و مهمانپذیرها ممنوع شده و تنها قهوه خانه ها مجاز به سرو قلیان هستند.
وی در خصوص علت اینکه عرضه قلیان چرا در قهوه خانه ها مجاز است، گفت: 26 اردیبهشت ماه امسال مقرر شد که اعمال ممنوعیت عرضه قلیان در رستورانها، تالارها و مهمانپذیرها پس از هفته بدون دخانیات و طی دو مرحله اجرایی شود. به موجب مصوبه دولت در آبان ماه سال گذشته فعلا قهوه خانهها از شمول اماکن عمومی مستثنی شدهاند.
هزینه سرسام آور بیماران سرطانی
یک مادر سرطانی با گلایه از گران بودن قیمت داروهای بیماران سرطانی و هزینه های سرسام آور درمان بیماریهای صعب العلاج در کشور، می گوید: هزینه یک دوره کامل درمان من تا سال گذشته بیش از 8 میلیون بود که در حال حاضر با افزایش قیمت دارو، این رقم به حدود 10 تا 11 میلیون رسیده است.
این مادر 44 ساله با انتقاد از عدم توجه مسئولین به وضعیت بیمارانی که دچار هزینه های سنگین درمان و دارو هستند، می گوید: در انجمن بیماران سرطانی پرونده دارم به این امید که بتوانم از حمایتهای انجمن برخوردار شوم اما به من می گویند خودت برو آدم خیر پیدا کن که کمکت کند.
احتمال قطع همکاری بیمارستانهای خصوصی با بیمه های تکمیلی
نایب رئیس شورای عالی نظام پزشکی، ادامه همکاری بیمارستانهای خصوصی با بیمه های تکمیلی را منوط به تمدید قرارداد در ابتدای هر سال و رعایت تعرفه های مصوب دانست که سازمان نظام پزشکی آنها را تایید می کند.
دکتر محمدرضا نوروزی اظهارداشت: در حالی که 60 تا 70 درصد مراجعین به بیمارستانهای خصوصی از یکی از انواع بیمه های تکمیلی استفاده می کنند، یکی از مشکلات فعلی بیمارستانهای خصوصی، نحوه همکاری با بیمه های تکمیلی است.
وی با تاکید بر اینکه بیمارستانهای خصوصی خواستار تمدید قرارداد بیمه های تکمیلی در ابتدای هر سال هستند، افزود: تعرفه های مصوب سازمان نظام پزشکی باید مورد قبول بیمه ها باشد. همچنین دریافت کننده و ارائه کننده خدمت نیز باید راضی باشند. چون نمی شود هزینه را از مردم گرفت ولی خرج آنها نشود.
احتمالی تعطیلی و فروش داروخانه ها
رئیس انجمن داروسازان ایران نسبت به عواقب افزایش نجومی مالیات برخی داروخانه ها هشدار داد و افزود: در حال نوشتن نامه ای به وزیر اقتصاد هستم که اگر به خواستههای ما جواب ندهد، پشت در اتاق او تجمع می کنیم.
دکتر رهبر مژدهی آذر به اقدام اخیر وزارت اقتصاد و دارایی در افزایش مالیات برخی از داروخانه ها اشاره کرد و افزود: متاسفانه مالیات داروخانه ای که سال گذشته 500 هزارتومان بود به یکباره به 20 میلیون رسیده است.
رئیس انجمن داروسازان ایران، خواستار بررسی درآمد داروخانه ها بر اساس دفاتر و فاکتورهای خرید شد و افزود: مالیات باید با نظر صنف مربوطه تعیین شود. ما به شدت به ادامه چنین روندی معترضیم و اگر تجمع پشت در اتاق وزیر هم جوابگو نبود، داروخانه های خود را تعطیل کرده و کلید آنها را به وزیر می دهیم.