خبرآنلاین: چشم بادامیها با یک شخصیت جدید به تلویزیون ایران میآیند تا شاید این بار هم بتوانند مخاطبان ایرانی را با خود همراه کنند. پس از «یانگوم» شخصیت محبوب سریال «جواهری درقصر» و «جومونگ» شخصیت اصلی سریال «افسانه جومونگ» کرهایها این بار با یک سریال ۶۰ قسمتی به شبکه سوم سیما میآیند. این سریال «دونگ یی» نام دارد و محصول سال ۲۰۱۰ کمپانی MBC کره جنوبی است.
ما و شخصیتهای چشم بادامی
البته حضور چشم بادامیها در تلویزیون ایران و استقبال مخاطبان از سریالهای خاور دور محدود به دهه ۸۰ شمسی نیست. در دهههای ۶۰ و ۷۰ هم این مسئله وجود داشت.
سریال «سالهای دور از خانه» با شخصیت اصلیاش که اوشین نام داشت، اولین سریالی بود که از شرق آسیا به تلویزیون ایران راه پیدا کرد. در این مجموعه تلویزونی، زندگی زنی به نام اوشین از کودکی تا سالخوردگی روایت میشد. «داستان زندگی » و «ازسرزمین شمالی» سریالهای بعدی ژاپنیها بودند که در ایران گل کردند.
شخصیت اصلی سریال «داستان زندگی» (مثل «سالهای دور از خانه») یک زن به نام هانیکو بود، در این سریال هم (باز مثل «سالهای دور از خانه») زندگی این شخصیت از کودکی تا بزرگسالی روایت میشد.
این دو سریال با هم یک نقطه اشتراک دیگر هم داشتند که به مضمون و محتوای آن باز میگشت؛ هر دوسریال راوی سختیهایی بودند که شخصیت اصلی میکشید و در نهایت به موفقیت بزرگی دست مییافت. سومین سریال ژاپنیها که روی آنتن سیمای جمهوری اسلامی ایران رفت، تفاوتهای اساسی با دو سریال یاد شده داشت. «از سرزمین شمالی» داستان زندگی مردی بود که از همسرش جدا شده بود و به همراه دو فرزندش از توکیو به زادگاهش هوکایدو برگشته بود. تفاوت این سریال با سریالهای دیگر مسئولان سازمان صدا و سیما را در مقاطعی با مشکل هم مواجه کرد. پس از این سه سریال نوبت به هنرهای رزمی آسیای شرقی رسید تا مخاطبان ایرانی را پای تلویزیون بنشاند. «جنگجویان کوهستان» سریالی بود که ژاپنیها بر اساس یکی از آثار کلاسیک ادبیات چین ساخته بودند. این اثر کلاسیک «لبه آب» نام داشت و در باره ۱۰۸ جنگجو بود که در کوهستان گرد هم میآمدند تا بر علیه حکومت فاسد وقت قیام کنند.
کره به جای ژاپن
در دهه ۸۰ اما سریالهای ژاپنی جایشان را به سریالهای کرهای دادند. اولین سریال کرهای که خیلی زود طرفداران خاص خودش را پیدا کرد، سریال «جواهری در قصر» بود. طبق معمول خیلی زود نام شخصیت اصلی این مجموعه تلویزیونی یعنی یانگوم از خودش مشهورتر شد. این محبوبیت به اندازه ای بود که خیلیها را یاد اوشین و ماجراهایش در دهه ۶۰ انداخت.
دومین سریال کرهای «امپراتوری دریا» نام داشت. شخصیتهای سریال (که مجموعهای تاریخی – رزمی بود) نتوانستند محبوبیت یانگوم را در ایران تجربه کنند تا این که نوبت به سریال «افسانه جومونگ» رسید؛ سریالی تاریخی با تکیه بر هنرهای رزمی. جومونگ به سرعت محبوب شد و توانست در کنار چشم بادامیهایی قرار بگیرد که تلویزون ایران به جامعه معرفی کرده بود. قسمت دوم جومونگ هم اگر چه مخاطبان بسیاری داشت اما نوه جومونگ (شخصیت اصلی سری دوم) به اندازه پدر بزرگش محبوب نشد.
یک داستان تاریخی با خدمتکاری وظیفه شناس
سریالی که قرار است دوباره از شرق آسیا به تلویزیون ایران بیاید، به نوعی در ادامه سریالهایی چون «سالهای دور از خانه»، «روزهای زندگی» و «جواهری در قصر » قرار دارد. در این سریال هم دختری از خانوادهاش جدا میشود و در نهایت پس از طی سختی های زیاد پلههای طرقی را میپیماید.
نام این سریال برگرفته از نام شخصیت اصلی آن «دونگ یی» است. این مجموعه، اثری تاریخی است و داستان آن در دوران سلسله چوزان میگذرد. دونگ یی در کودکی خانوادهاش را از دست میدهد، ناخواسته وارد دربار میشود و مراحل ترقی را از یک خدمکار ساده تا همسر پادشاه طی میکند.
این طور که خبرگزاری ایسنا گزارش داده، پخش این سریال از ۱۴ اردیبهشت آغاز میشود. پخش «دونگ یی» هفتگیاست و قرار است روزهای پنجشنبه ساعت ۲۰ و ۴۵ دقیقه از شبکه سه سیما روی انتن برود. البته طبق اعلام این خبرگزاری در ماه جاری پخش دو سریال خارجی دیگر هم از شبکه سه سیما آغاز میشود. اولی مجموعه «غوطه در منجلاب» محصول سال ۲۰۰۵ کمپانی «بی بی سی» بریتانیاست. این سریال از ۹ اردیبهشت هر شب به جز پنجشنبهها و جمعهها ساعت ۲۰ و ۱۵ دقیقه روی آنتن شبکه سه خواهد رفت. دومین سریال خارجی شبکه سه، مجموعه «کمیسر مونتالبانو» است که در هفت قسمت ۹۰ دقیقهای روز های پنجشنبه ساعت ۱۷ و ۱۵ دقیقه پخش میشود. ۱۴ اردیبهشت زمان آغاز سریال «کمیسر مونتالبانو» است.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.