خبرگزاري ميراث فرهنگي ـ گردشگري ـ به گفته مسئولان، در نوروز 90 بيش از 82 درصد سفرها توسط خودروهاي شخصي انجام شدهبود و 18 درصد اين سفرها توسط وسايل نقليه عمومي انجام شد. درحالي که مسئولان دم از افزايش10 تا 15 درصدي اين سفرها توسط وسايل نقليه عمومي ميزدند، مدير اتحاديه هتداران تهران با قرار دادن اين آمار و ارقام در تناسبي از اقامت و سفر، خبر از كاهش سفر و تناسب 8 به يك آن داد.
اين معادله " رجبعلي خسروآبادي" در طول سال نمود چشمگيري پيدا کرد و انتشار اخبار کاهش ضريب اشغال اتاقهاي هتلهاي استانهاي مختلف گوياي اين مهم بود چراکه آنچه واضح است آن است که تعريف درستي از اقامت در سفر نداريم. زماني از ترافيك و اوج مسافر در عذاب هستيم و مكاني براي اقامت ايشان نداريم و زماني هم به دليل نبود مسافران تا مرز ورشكستگي پيش ميرويم.
نبود زيرساختها و جاذبههاي گردشگري، بدي آب و هوا به واسطه بروز پديده گرد و غبار، ساخته شدن تعداد زيادي از مهمانسراهاي دولتي از جمله عواملي هستند كه سبب كاهش بيش از 30 درصدي اقامت مسافران در هتلهاي استانهاي جنوبي و غربي کشور همچون خوزستان، ايلام، کرمانشاه شد.
البته هتلهاي استانهاي شمالي مانند گيلان نيز از اين کاهش ضريب اشغال در امان نماندند و با اجرايي شدن طرح هدفمندي يارانهها و افزايش قيمت حاملهاي انرژي با مشکلات بسيار روبهرو شدند.
در اين ميان گويي تنها ضريب اشغال هتلهاي آذربايجان شرقي رضايت بخش بود چراکه در طول سال به واسطه 30 درصد تخفيفي که براي مسافران و 40 درصد تخفيفي که براي تورها در نظر گرفته بود و به دليل توسعه گردشگري سلامت و جذب گردشگران ارمنستان، آذربايجان و ترکيه توانست به ضريب اشغالي بيش از 70 درصد دست يابد که اين رقم در مقابل کاهش 30 درصدي ضريب اشغال ساير هتلهاي ايران، رقم قابل توجهي است.
از ديگر سو، اعلام افزايش 25 درصدي نرخ هتلها در ارديبهشت ماه
سال 90 توسط "شهباز يزداني" معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و اعلام اين مهم به كميته نظارت بازرگاني، ارائه نرخنامههاي جديد و افزايش
25 درصدي قيمت هتلها با واكنشهاي بسياري از سوي جامعه هتلداران استاني روبه رو شد چراکه به اعتقاد آنها جلسهاي كه طي آن براي نرخهاي جديد تصميم گيري شد غير قانوني بود. هرچند يزداني پس از گذشت چند هفته، نرخنامههاي جديد را پس گرفت و دستور عدم عميلاتي شدن آنرا اعلام کرد ولي تعدادي از استانهاي کشور آنرا اعمال کردند و در طول سال با قيمتهاي جديد مصوب
سال 90 اتاقهاي خود را فروختند. اين درحالي است که به گفته بسياري از هتلداران ساير استانها، نرخنامه آنها از سال 88 تاکنون تغييري نداشتهاست.
با اين وجود بيشتر هتلها در دي و بهمن ماه 90 نرخهاي خود را بين 10 تا 25 درصد افزايش دادند تا نوروز 91 را با نرخنامههاي جديد آغاز کنند.
تاخير سه ساله در نظارت بر درجه بندي هتلها و ارائه ستارههاي جديد به آنها و عدم اجرايي شدن طرح استانداردسازي در هتلها از يک سو، عدم ارائه خدمات مناسب به مسافران و عدم حضور کارکنان و پرسنل آموزشديده در هتلها از سوي ديگر سبب نارضايتي مسافران از نرخهاي گران هتلها شدهاست. چنانچه تاثير چنين عواملي را ميتوان در کاهش اقامت گردشگران مشهد از 5 روز به 2 روز شاهد باشيم. در اين ميان ميتوان نداشتن نام تجاري و برندي فعال و جهاني در حوزه هتلداري، تجهيزات و خدمات، عدم تنوع غذايي در تمام رستورانها و عدم توجه به چيدمان محيط و معماري هتلها را نيز بر مشکلات اين بخش از گردشگري افزود.
البته روند استعفاي رييسان اتحاديه هتلداران استانها نيز در سال 90 داغ بود چنانکه "علي اصغر رضايت" رئيس اتحاديه هتلداران اصفهان جاي خودرا به "حسين شادمان" داد، "جواد شکيبازاده" نيز از رياست جامعه هتلداران گلستان استعفا داد و "خداکرم نصرتي" به عنوان نماينده جامعه هتلداران بوشهر به جاي "فاطمي" نشست و "اصغر نبيل" نيز از رياست جامعه هتلداران يزد کنار کشيد تا "طباطبايي" سخنگو شود.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.