نکاتی را که در ادامه می خونید را حتما جدی بگیرین..تمامی کلاهبرداریهای این مدت در خبرها و روزنامه ها خوندین بدون استثناء به دلیل عدم رعایت این موارد بوده.ضمن اینکه سعی کنید این مطالب را به سایر دوستانتون هم ایمیل کنید. مطمئن باشید که در کاهش اینجور اتفاقات خیلی تاثیر داره، بی اغراق بگم به آمارش را به صفر میرسونه:
* از رمزهای ساده استفاده نکنید. رمزهای خود را ترجیحاً به صورت ترکیبی از حروف کوچک و بزرگ و اعداد و علامتها انتخاب نمایید. توصیه می شود: از انتخاب شماره شناسنامه و تاریخ تولد خود و یا خانواده ، پلاک خانه و شماره تلفن خودداری نمایید.
* رمز خود را جایی یادداشت نکنید و در صورت یادداشت نمودن آن را در جیب یا کیف پول به همراه کارت قرار ندهید.
* رمزهای عبور خود را به صورت دوره ای تغییر دهید.
* رمز خود را در اختیار سایر افراد قرار ندهید.
* اطلاعات حساس از جمله رمز خود را از طریق تلفن برای دیگران بازگو نکنید.
* در صورت فاش شدن رمز خود، در کوتاهترین زمان ممکن آن را عوض نمایید.
* بعد از بیرون آمدن کارت ، به سرعت آن را از دستگاه خارج کنید و طوری ایستاده باشید که کسی نتواند کارت را از دستگاه برداشته و فرارکند.
* هنگام واردکردن رمز ، مستقیماً جلوی دستگاه قرار بگیرید تا کسانی که منتظر هستند ، از دستگاه خودپرداز استفاده کنند متوجه رمز شما نشوند و در صورت امکان در هنگام وارد نمودن رمز دست دیگر خود را بصورت حایل روی صفحه اعداد قراردهید.
* پس از اتمام عملیات کارت ، پول و رسید خود را دریافت و از آنجا دور شوید. اصلح است بمنظور جلوگیری از خطرات احتمالی در جلوی دستگاه مشغول به شمردن پول خود نشوید.
* برای دریافت پول از خودپرداز ، خودروی خود را رها نکنید. حتماً سوئیچ را برداشته و تمامی درهای خودرو را قفل نمایید.
* اگر احساس خطر کردید سریعاً عملیات را لغو نموده و به سرعت خودپرداز را ترک نمائید. و با مراجعه به داخل شعبه ، هشدار دهید که فرد مشکوکی نزدیک خودپرداز بوده است.
* در شب از خودپردازهایی استفاده کنید که در محل های عمومی کاملاً روشن قرارداشته باشند.
* در صورت ضبط کارت بوسیله دستگاه جهت دریافت کارت خود به شعبه مراجعه نمائید .ضمناً همراه داشتن کارت ملی الزامی است.
* اصلح است برای انجام عملیات بانکی تاریخ های پرترافیک دستگاههای ATM (علی الخصوص روزهای پایانی هرماه ) و یا ساعات اوج شلوغی روز را انتخاب نکنید.
* بعلت افزایش درخواست ارائه خدمات از دستگاههای خودپرداز ATM توسط مشتریان خصوصاً در روزهای پایانی هرماه عملیات درخواستی بعضاً با تاخیر صورت می پذیرد لذا بهنگام درخواست وجه پس از خارج شدن کارت و برداشتن آن حداقل مدتی صبر نمائید تا وجه درخواستی از دستگاه خارج شود. در صورت ناموفق بودن عملیات نسبت به اخذ صورتحساب خود اقدام و مانده حساب را کنترل و در صورت داشتن مغایرت جهت رسیدگی موضوع در وقت اداری به شعبه مراجعه نمائید.
* رسیدهای دریافتی از دستگاه خودپرداز را حتی المقدور تا عملیات بعدی نزد خودتان نگهداری نموده و در غیر اینصورت در محلهایی که به منظور جمع آوری رسیدهای مورد نظر تعبیه گردیده قرار دهید و از رها نمودن آنها در اطراف دستگاههای خودپرداز خودداری نمایید.
* در صورت مشاهده هر گونه دستگاه یا وسیله غیر معمول روی دستگاه خودپرداز و یا اطراف آن مراتب را سریعاً به مسئولین بانک اطلاع دهید.
* لطفاً کارت و رمز خود را به هیچ وجه در اختیار دیگران قرار ندهید . بعضاً افراد سود جو به بهانه کمک کردن و راهنمایی ضمن اخذ کارت و رمز شما پس از انجام عملیات کارت شما را با کارت دیگری (سرقتی ، مفقودی ، باطله و…) معاوضه نموده و حساب شمــا را مورد سوء استفاده قرار می دهند.
* در صورت انجام انتقال وجه و عملیات اینترنتی برروی حساب خود در مرورگرهای اینترنت گزینه ی خاطرسپردن رمز را انتخاب نکنید. این گزینه با نام کلی remember password شناخته می شود، از این قابلیت استفاده نکنید.
* برای ارسال اطلاعات حساس خود از پست الکترونیکی استفاده ننمایید.
* همواره سعی کنید برای ورود رمز خود از امکان virtual keyboard بجای کیبور فیزیکی کامپیوتر استفاده کنید. این امکان در سیستم عامل ویندوز و همچنین در برخی از سایتهای پرداخت آنلاین وجود دارد.
* شناسه عبور و رمز خود را بر روی کامپیوترهای خارج از اختیار وکنترل خود وارد نکنید.
* هنگام ورود به وب سایتها به ویژه وب سایتهایی که در آن اطلاعات محرمانه وارد می گردند، آدرس سایت مورد بازدید را در کادر نوار آدرس کنترل نمایید. بسیاری از کلاهبردارهای اینترنتی بواسطه استفاده از سایتهای جعلی جهت دریافت اطلاعات حساس کابران رخ می دهد.
* در صفحاتی که سایت مورد بازدید از شما درخواست ورود شناسنه کاربری و رمز می نماید، حتماً مطمئن شوید که از پروتکل https استفاده شده است. بدین منظور آدرس صفحه می بایست با عبارت https:// بجای http:// آغاز گردد.
* همواره از نرم افزارهای آنتی ویروس معتبر و بروزشده استفاده نمایید.
* سیستم عامل کامپیوتر خود را همواره بروزرسانی کرده و آخرین وصله های امنیتی را دریافت نمایید.
* در صورتی که احتمال وجود برنامه های مخرب را بر روی کامپیوتر خود می دهید از انجام هرگونه تراکنش مالی انلاین خودداری نمایید.
* پس از انجام کار مورد نیاز در وب سایتهایی که نیاز به رمز ورود دارند، به طور کامل log out کنید.
* به مطالب نوشته شده در پنجره هایی که اتوماتیک نمایش داده می شوند توجه نموده و بلافاصله بر روی ok یا yes کلیک نکنید. بسیاری از برنامه های مخرب به همین شیوه بر روی کامپیوترها نصب می گردند.
* ایمیلهای دریافتی از منابع ناشناس را باز نکیند. به لینکهای ارائه شده در ایمیلها اعتماد نکنید، به عنوان نمونه بانکها و موسسات اعتباری هیچ گاه از طریق نامه های الکترونیکی اطلاعات محرمانه شما را درخواست نمی کنند. بنابراین هرگاه در صندوق پستی خود نامه هایی از این دست را مشاهده کردید به سرعت آن را حذف کنید.از داده های حساس خود نسخه پشتیبان تهیه نموده و در جایی امن نگهداری کنید.
این نکات به نقل از سایت بانک ملی نقل قول شده.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.