ایسنا: یک عکاس هندی در صحنهای خارقالعاده موفق به ثبت تصویری از بزرگترین پروانه جهان در جادهای در شمال شرق این کشور شده است. پروانه « آتاکوس اطلس (Attacus atlas) » با طول بال ۲۵ سانتیمتری در قلب هیمالیای شرقی توسط «ساندش کادور» به تصویر کشیده است.
کادور اعتراف کرد: این پروانه در زمان باز کردن بال های خود و قرار گرفتن در یک موقعیت دفاعی بیشتر از موقعیتی شبیه به حمله برخوردار بوده است. پروانههای اطلس به دلیل طرح های نقشه مانند بال های آنها به این نام شناخته شدهاند.
این پروانهها که از دهان شکل گرفته کاملی برخوردار نیستند، با تغذیه از چربی که به عنوان کرم ابریشم بوجود آوردهاند، تنها میتوانند تا حداکثر دو هفته زندگی کنند. این موجودات از ثبات زیادی در زمان پرواز برخوردار نبوده و نمیتوانند مسیر زیادی را در هوا پرواز کنند. پروانههای اطلس در جنگلهای گرمسیری و نیمه گرمسیری جنوب شرق آسیا بخصوص در مجمع الجزایر مالایی زندگی میکنند. برای دستیابی به این میزان رشد، کرم ابریشم اطلس بطور مداوم تا شش هفته به خوردن میپردازد.
به گفته کارشناسان، طرحهای ترساننده بالهای این پروانه به جهت ترساندن شکارچیان است. ظاهر این حشره بقدری گیرا بوده که در چین به آن پروانه کله ماری گفته میشود؛ چرا که سر بال های بزرگ آن شبیه این خزنده است.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.