الف :خواراک خشک:
درارای حد اکثر 12 درصد رطوبت که به اشکال مختلف به صورت حبه pelletبیسکوییت و سایر اشکال همانند تهیه و بسته بندی میشود .
ب:خوراک نیمه مرطوب :
این خورا ک دارای 23 تا 50 در صد رطوبت میباشد که که به صورت کنسرو بهاشکال و اوزان مختلف تهیه و بسته بندی شده مطابق استاندارد سترون میشود .
ج:خوراک منجمد سگ و گربه:
خوراک منجمد سگ و گربه به صورت نیمه مرطوب و مرطوب تهیه پس از طی مراحاا انجماد سریع به روش بهداشتی بسته بندی میگردد و تا زمان مرف به شکل منجمد در دمای منهای 18 رجه نگهداری میشود
خوراک درمانی
خوراک درانی سگ و گربه خوراکی است که مناسب با نیازهای حیوان منسب با با نیازهای غذایی در شرایط یماریهای خاص(دیابت .بیماریهای کلیوی . بیماریهای کبدی . و غیره . مطابق استاندار های بین المللی تهیه وبسته بندی میشود .
ناپذیرفتنی ها :
وجود اجرام بیماری زا و غیر بیماری زا بیش از خد مجاز
وجود قارهای بیماریزا بیش از حد مجاز
وجود سم ناشی از مایو توکسینها
و جود ترشیدگی و بوی غیر طبیعی
وجود اوره به هر مقدار
وجود نیتروژن کل فرار T.V.N(Total Volatile Nitrogen (
وجود پر کسید بیش از ده میلی اکی والان در کیلو گرم چربی غذا
وجود باقیمانده سموم آفت گش ها و حشره کش ها بیش از حد مجاز استاندارد
وجود هر گونه تقییر رنگ ناشی از سوختگی کمی حرارت یا بدی مواد اولیه همنگام عما آوری .
وجود مواد خارجی مانند خاک خاشاک کلشن . ماسه . فضله پرندگان . و جوندگان . حشرات و بقایای آنها و یا آودگیهای غیر بیولوژیکی.
وجود فلزات سنگین چون سرب .قلع .ارسنیک . جیوه و مانند آن
نایکنوخختی در (ناهمگنی)ذرات مواد اولیه در مورد خوراک خشک
وجود هر گونه هورمون رشد به هر میزان
وجود مواد رادیو اکتیو و پرتوهای یونیزه و سرطاننزا بیش از حد مجاز
ویژگیهای فیزیکی :
خوراک دام باید دارای ویژکی های زیر باشد .
یکنواختی
مواد متشکه خوراک خانگی باید طوری مخلوط شود که نسبت ترکیب شیمیایی در یک نمونه 100 گرمی با جداول استاندارد مطابقت داشته باشد .
رنگ بو :
رنگ و بوی خوراک حیوانات خانگی بستگیکامل به انواع متشکله ان دارد و لی بطوری اید بدون هرگونه رنگ و بوی نامناسب ناشی از فساد باشد .
یاد آوری :
یطور کلی برای تهیه خوراک حیوانات خانگی باید از مواد غذیی سالم و مرغوب که شرایط آنها با استاندارهای موج مطابقت داشته باشد استفاده نمود .
برای تهیه خوراک وراک حیوانات خانگی از مواد اولیه زیر میتوان استفاده نمود
مابع حیوانی شامل پودر ماهی .تخم مرغ محصولا فرعی کارخانه جات تهیه مواد غذایی گوشتی وضایعات کشتارگاههادام و طیور میباشد که به اشکال مختلف در کارخانه جات تهیه خوراک حیوانات خانگی مورد استفاده قرار میگیرد
منابع گیاهی شامل گندم جو ذرت برنج کنجاله سویا . روغنهای گیاهی . محصولات فرعی کارخانه جات قند و شکر نشاسته هویج .سیب زمینی محصولات فرعی کارخانه جات بیسکویت سازی و نان فانتزی سبزیجات خوراکی مانند اسفناج.جعفری
منابع معدنی شامل نمک طعام سنگهای آهکی پودر صدف دی کلسیم فسفات .بیکربنات سدیم و مکملهای معدنی کم نیاز
نمونه برداری
نمونه برداری خوراک حیوانات خانگی (سگ و گربه )باید طبق اساندارد 2836بنام روشهای نمونه برداری از فرآورده های کشاورزی بسته بندی شده که مصرف عذایی دارند . صورت گیرد .
روشهای آزمون :
روشهای آزمون طبق روشهای غید شده ذر استاندارهای خوراک دام طیور و آبزیا بشرح زیر میباشد .
آزمونهای شیمیایی :
اندازه گیری رطوبت مطابق استاندارد
اندازه گیری پروتئین مطابق استاندارد
اندازی گیری چربی مطابق اساندارد .
اندازه گیری الیاف فیبر مطابق استاندارد
اندازه گیری انرژی خام توسط دستگاه بمب کالریمتر
اندازه گیری خاکستر کل مطابق با استاندارد ملی ایران
اندازه گیری کلسیم مطابق با استاندارد
اندازه گیری فسفر مطابق با استاندارد
اندازه گیری اسیدهای آمینه
اندازه گیری ویتامینها
اندازه گیریر مواد معدنی بخصوص فلزات سنگین
اندازه گیری مایکو توکسینها مطابق استاندارد
انداه گیری رسموم و آفات نباتی
آزمونهی میکروبی روش کنترل سترون تجارتی فراورده های غذای بسه بندی شده در بسته های بندی نفوذ ناپذیر مطابق استاندارد
یاد آوری در مواردی که هنوز استاندارد ملی تدوین نشده اس برای انجام آزمون باید از روشهای معتبر آزمایشگاهی استفاده شود .
مشخصات خوراک خشک
بسته بندی خوراک خشک حیوانات :
بسته بندی خوراک خشک حیوانات خانگی :
بسته بندب باید به گونه باشد طراحی و انتخواب شود که نفوذ ناپذیر باشد و جنس لایه های آن بر محویات آنها اثری نداشته باشد . و به فر آورده آسیبی نرساند
بسته ها باید به گونه ای باشد که رطوبت و هوا نفوذ پذیر نباشد
وزن بسته باید کمینه 100 گرم و بیشینه 25 کیلوگرم باشد . میزان تغییرات بین بسته هم اندازه باید حد اقل صفر و حد اکثر 3درصد باشد .
استفاده دوباره پاکتها و بسته های مصرف شده مجاز نمی باشد .بسته بندی
خوراک حیونات خانگی باید در بسته بندی های نو .تمیز سالم و بهداشتی حد اقل دولایه لایه داخلی آن به رنگ مات و از جنس پلی اتیلن یا مانند آن که نفوذ نا پذیر باشد و لایه خارجی آن از جن مقوا .سلوفان و یا ماند آن بسته بندی شود بسته بندی ها باید بگونه ای طراحی وانتخواب شود که نفوذ ناپذیر بوده و جنس لایه های بسته بندی بر محتویات آن اثری نداشته باشد و به فرآورده آسیب نرساند .
بسه ها بید به گونه ای درز بندی شود که رطوبت نفوذ ناپذی باشد .
استفاده دوباره از پاکتها و بسته های مصرف شده مجاز نمی باشد .
جداول مربوط به ارزش مواد غذایی در خوراک خشک:
ترکیب شیمیایی خوراک خشک حیوانات خانگی
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.