دادنا: خبر خیلی کوتاه بود؛ «سیمان مجوز افزایش قیمت گرفت»، خبری که اگرچه کوتاه بود اما چه بسا مشکلات طولانی را به دنبال داشته باشد.
طبق اعلام فعالان بازار، وزارت بازرگاني مجوز افزايش قيمت سيمان را در بازار صادر كرده و توليدكنندگان از روز چهارشنبه هفته گذشته قيمت هر تن سيمان فله و پاكتي توليد خود را شش هزار و 800 تومان افزايش دادند.
تا پيش از اين قيمت هر تن سيمان فله در بازار حدود 50 هزار تومان بود كه از اين پس 56 هزار و 800 تومان شده است. همچنين قيمت هر تن سيمان پاكتي تاكنون 56 هزار و 500 تومان بود كه با مجوز وزارت بازرگاني اين قيمت به 63 هزار و 300 تومان رسيد. به اين ترتيب قيمت هر تن سيمان فله و پاكتي در بازار به ترتيب 13.6 و 12 درصد افزايش يافت.
حال این افزایش قیمت چه تبعاتی می تواند داشته باشد؟ سیمان کالایی است که اگرچه در لیست کالاهای اساسی مردم جایی ندارد اما هرگونه افزایش یا کاهش قیمت آن زندگی هر شهروندی از صاحب خانه بگیرید که برای خرید خانه اش باید پول سیمان هایی که خشت به خشت خانه اش را استوار ساخته بپردازد تا مستأجری که در پناه این خشت ها مامنی برای زندگی خود فراهم کرده است، را متحول می کند.
بازار مسکن با روی کارآمدن دولت محمود احمدی نژاد دچار شوک شدیدی شد و قیمت هر متر زمین را نیز حتی صدها درصد افزایش داد اما با تدابیری که اتخاذ شد از جمله پروژه مسکن مهر و برخی اقدامات دیگر؛ این قیمت تا حدودی کاهش یافت اما با افزایش قیمت سیمان در هفته گذشته باید منتظر نشست و دید بازار مسکن چه واکنشی نسبت به این افزایش قیمت نشان خواهد داد.
اما آنچه که در این بازار وانفسا قطعیت دارد آن است که با افزایش قیمت سیمان، قیمت مسکن نیز افزایش پیدا می کند، آن هم در شرایطی که حتی خرید آلونکی کمتر از 50 متر هم برای خیلی ها به آرزویی دست نیافتنی تبدیل شده، آرزویی که ممکن است با برخی دوپینگ ها نظیر قسط و قرض و ... محقق شود، اما زندگی را تا سالیان سال برای خریدار سخت می کند، چه آنکه باید خود را برای 15 سال قسط دادن آماده کند. اگرچه دولت، مسکن مهرها ساخته و می سازد اما این اقدام کمترین تاثیر را در متحول کردن بازار مسکن داشته است.
در شرایطی امروز خبر از افزایش قیمت سیمان می رسد که سال 90 را سال اوج تقاضا در بازار مسکن ارزیابی کرده اند اما آیا میزان مسکن ساخته شده جوابگوی این میزان تقاضا بوده است. دو سال پيش براي اولين بار مركز پژوهش ها و اسناد رياست جمهوري و بعد از آن وزارت مسكن ، آمار نياز مسكن در كشور طي سال هاي 86 تا 91 را محاسبه كردند. اين آمار كه بر اساس تعداد ازدواج هاي سالانه، تقاضاي انباشته شده در بازار مسكن و تعداد خانه هاي فرسوده نيازمند نوسازي، محاسبه شده است نشان مي دهد در اين شش سال، هشت ميليون و 900هزار متقاضی به بازار مسكن مراجعه مي كنند، یعنی به طور متوسط هر ساله یک میلیون و 500 هزار مسکن باید ساخته شود تا نیازها با تقاضاها برابری کند؛ در این حالی است که برابر آمارهای ارائه شده از سوی وزارت مسکن تنها طی سال های 86 و 87، دو میلیون مسکن ساخته شده است. این آمار نشان می دهد که به طور متوسط ما همه ساله با یک میلیون تقاضای بدون پاسخ مواجهیم.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.