متأسفانه در چند سال اخیر استفاده از آبمیوه‌های آماده و صنعتی، جایگزین آبمیوه‌های طبیعی شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در اغلب آبمیوه‌های آماده، فقط 20درصد از عصاره آبمیوه‌های طبیعی وجود دارد و بقیه این نوشیدنی را آب، شکر، اسید، اسانس و موادنگهدارنده تشکیل می‌دهد.متخصصان تغذیه همواره تأکید دارند که کمپوت و آبمیوه‌هایی که به‌صورت صنعتی تولید می‌شوند به‌دلیل کمی خواص غذایی، از حداقل ویتامین‌ها برای موادرسانی به بیمار به‌خصوص بیماران جراحی‌شده برخوردارند.

از سوی دیگر این نوع آبمیوه‌ها در اثر حرارت پاستوریزاسیون و تغلیظ در کارخانه ، ارزش ویتامینی خود را تا حد بسیار زیادی از دست می‌دهند که حتی درصورت به‌کارگیری تکنیک‌های بسیار عالی با آبمیوه‌های طبیعی قابل قیاس نیستند.این عادت غلط نه تنها باعث بهبود بیماران نمی‌شود، بلکه در برخی موارد باعث تاخیر در بهبودی و مشکلات درمانی نیز می‌شود. این موادغذایی از هیچ‌گونه ارزش غذایی که بدن بیمار به آن نیاز دارد، برخوردار نیستند و بیشتر مصرف تفریحی دارند، در حرارت‌های بسیار بالا تهیه می‌شوند و مواد غذایی خود را از دست می‌دهند و برای ماندگاری و تازه بودن آنها از مواد نگهدارنده شیمیایی استفاده می‌شود.
آبمیوه‌های صنعتی به‌دلیل افزودن موادی از قبیل شکر و انواع اسانس می‌توانند مشکلاتی برای سلامتی افراد در برداشته باشند. دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در این خصوص به همشهری گفت: به‌دلیل وجود شکر بالا در نوشیدنی‌های صنعتی، به‌ویژه آبمیوه صنعتی، مصرف آن در بیماران دیابتی، قلبی- عروقی و بیمارانی که دچار اضافه وزن هستند توصیه نمی‌شود.

در تولید بسیاری از آبمیوه‌های صنعتی در کشور به همه موارد لازم برای تأمین سلامتی شهروندان توجه نمی‌شود و میزان قند آنها بسیار بالاست. به‌طور معمول، آبمیوه‌های صنعتی ترکیبی از آب، شکر و اسانس هستند که استفاده از شکر به میزان بیش از حد مجاز، می‌تواند سلامت را به‌شدت تهدید کند.کارشناسان تغذیه بر این باورند که حتی در مورد آبمیوه‌هایی که عنوان آنها طبیعی است هم استانداردها در بسیاری از موارد به‌طور کامل رعایت نمی‌شود و تبلیغات اغراق‌آمیزی در این زمینه صورت می‌گیرد. در مورد آبمیوه‌هایی که عنوان آنها طبیعی است، تنها 20درصد محتویات طبیعی است و باقی محتویات فاقد همه شرایط لازم برای سلامتی انسان است.



گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ