محققان به تازگی دریافته اند فنچها از قدرت ذاتی پردازش "نحوی" ساختارهای زبانی خود برخوردارند و می توانند خطاهای دستوری را در آوازهای خود تشخیص دهند. به گزارش خبرگزاری مهر، شاید پرنده ها فعل، اسم و یا اسم مفعول نداشته باشند اما به نظر می آید چالشها و درگیریهایی که انسانها برای توسعه قوانین دستوری زبان پشت سر گذاشته اند را تجربه کرده اند.
به گفته محققان ژاپنی دانشگاه کیوتو، فنچهای بنگالی قوانین دستوری ویژه خود را دارند، قوانینی که به "نحو" شهرت دارند. به گفته این محققان فنچها از توانایی بی اختیار پردازش ساختار نحوی آوازهای خود برخوردارند.
ژاپنی ها برای نشان دادن قدرت پردازش نحوی در این پرنده ها، ترکیبی از آوازهای درهم و بدون قاعده فنچها را برای گروهی از این پرندگان پخش کرده و واکنش آنها را در قالب آواز بررسی کردند. با وجود اینکه در حیواناتی مانند سگها، طوطی ها و میمونها قابلیت ترجمه و بازسازی جملات و شناسایی واژگان انسانی و ارتباط دادن آنها با اجسام شناسایی شده است، محققان ژاپنی اعلام کرده اند تنها فنچهای بنگالی در زبان خود دارای نوعی دستور زبان هستند.
در طبیعت وحشی، فنچهای بنگالی با شنیدن صدای ناآشنا به ویژه از جانب فنچهای مزاحم به شدت شروع به صدا کردن و آواز خواندن می کنند. محققان اعلام کردند آزمایشهای آنها در راستای این بوده است تا دریابند آیا فنچهای بنگالی توانایی تشخیص آوازهای نادرست و بی قاعده را دارند یا نه.
از این رو محققان در مرحله اول برای فنچها آوازهای ناآشنایی را پخش کردند و تا اندازه ای به این کار ادامه دادند که آوازها برای فنچها عادی شد. سپس بخشهایی از آوازها را با یکدیگر ترکیب کرده و در قالب چهار بخش دوباره آنها را برای فنچها پخش کردند. نتایج این آزمایش نشان داد فنچها تنها نسبت به یکی از بخشهای موسیقی که از برخی از قوانین دستوری یا ترتیب عادی آواز فنچها در آن رعایت نشده بود از خود واکنش نشان دادند و این می تواند نشاندهنده وجود قوانینی خاص در توالی ترتیبی بخشهای مختلف آواز فنچها باشد.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، همچنین آزمایشهای بیشتر نشان داد این قوانین ذاتی نبوده و فنچها آنها را می آموزند. محققان بخشی از مغز تعدادی از فنچها به نام "نیودوپالیوم" را دچار اختلال کردند تا بتوانند بخش مرتبط با درک دستور نادرست زبانی را بیابند. اختلال در این منطقه نشان داد نیودوپالیوم در مغز فنچها نقشی بسیار کلیدی در ثبت خطاهای دستوری دارد. محققان معتقدند مطالعه دقیق بر روی این بخش از مغز فنچها می توان اطلاعات جدیدی را از منشا دستور زبان در مغز انسان ارائه کند.