پژوهشگران بلژیکی و آمریکایی با کاوش در معادن آفریقای جنوبی گونه هایی جدیدی از کرمها را شناسایی کردند و نشان دادند که این گونه ها اولین جانداران چندسلولی ساکن اعماق زمین هستند که تاکنون کشف شده اند. به گزارش خبرگزاری مهر، در تحقیقی که نتایج آن در تازه ترین شماره مجله نیچر منتشر شده است محققان دانشگاه "گنت" در بلژیک و دانشگاه پرینستون آمریکا گونه های جدیدی از کرم نماتود را شناسایی کردند که در بعضی از معادن آفریقای جنوبی کیلومترها زیر زمین زندگی می کنند.
گونه های مختلفی از نماتودهایی (کرمهای گرد) که پیش از این کشف شده بودند در مناطق نزدیکتری به سطح زمین زندگی می کنند. بنابراین، این گونه های جدید کرم، اولین ارگانیسم چندسلولی به شمار می روند که تاکنون در اعماق زمین پیدا شده است.
اولین گونه ای که در این تحقیق کشف شد Halicephalobus mesphisto نام دارد که در عمق 1.3 کیلومتری زیر زمین در یک معدن طلا در فاصله 240 کیلومتری جنوب غربی ژوهانسبورگ در دمای 37 درجه سانتیگراد زندگی می کند.
در معدن دیگری دو گونه نماتود جدید کشف شد که اولی Plectus aquatilis نام دارد و دومی گونه ناشناخته ای از Monhysterid است. این گونه ها در عمق 0.9 کیلومتری زیر زمین در دمای 24 درجه سانتیگراد ساکن هستند.
جالب ترین کشفی که در این اکتشاف انجام شد در معدن دیگری اتفاق افتاد. دانشمندان در این اکتشاف توانستند DNA گونه ناشناخته دیگری از کرم monhysterid را در عمق 3.6 کیلومتری زیر زمین در دمای 48 درجه سانتیگراد کشف کنند.
این دانشمندان با آزمایش ترکیبات شیمیایی آبی که نماتودها در آن جمع شده بودند سطوحی از اکسیژن و گوگرد را کشف کردند.
این دانشمندان با استفاده از تکنیک تعیین تاریخ رادیوکربنی دریافتند که این آب بین 3 هزار تا 12 هزار سال پیش از سطح زمین جدا شده و در این عمق باقیمانده است.