دستگاه ها گزارش خود را درباره مقابله با زمینخواری ارائه دادند
به گزارش سبزپرس، کمیسیون اصل ۹۰ امروز میزبان نمایندگانی از قوه قضائیه، دولت، مجمع تشخیص مصلحت نظام و سازمانهای درگیر در موضوع حفاظت از منابع طبیعی و جنگلها بود که برای بررسی راهکارهای مقابله با زمینخواری و نحوه واگذاری و تملک اراضی طبیعی به این کمیسیون آمده بودند.
عباس جعفری دولتآبادی دادستان تهران، سلاجقه رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و نمایندگان نیروی انتظامی، سازمان بازرسی کل کشور و مجمع تشخیص مصلحت نظام از جمله مهمانانی بودند که در این نشست گزارشی از وضعیت تملک اراضی متعلق به منابع طبیعی و نحوه مقابله با پدیده زمینخواری ارائه کردند.
نشست امروز در کمیسیون اصل ۹۰ پیشدرآمدی بر طرح «آمایش سرزمین برای بررسی راهکارهای مبارزه با زمینخواری و آسیب دیدن منابع طبیعی» بود.
در این نشست «علی اکبر جلالی» که به نمایندگی از کمیسیون زیربنایی مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه حاضر شده بود، کمبود نیروی انسانی برای مقابله با پدیده زمینخواری و تهدیدکنندگان منابع طبیعی را یکی از مهمترین مشکلات مبارزه با زمینخواری خواند و گفت: ۱۳۰ میلیون هکتار از منابع طبیعی تنها با حدود ۲ هزار نفر نیرو محافظت میشوند که این به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
«علی سلاجقه» رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز که در این جلسه حضور داشت، پس از سخنان نماینده مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ۸۵ درصد از کل کشور تحت نظر سازمان جنگلها و مراتع قرار دارد، تاکید کرد: زمان آن رسیده است که با همفکری میان قوای مختلف درباره مخاطراتی که دنیا و کشور ما را تهدید میکنند، چارهاندیشی کنیم.
وی وجود پدیدههایی مانند ریزگردها، سیلاب، خشکسالی و بلایای طبیعی را حاصل بیتوجهی به محیط زیست اعلام کرد و خواستار تخصیص اعتبارات کافی برای حفاظت از محیط زیست کشور شد.
سلاجقه با بیان اینکه ۱۲۵ میلیون هکتار از منابع طبیعی کشور تا به امروز سنددار شدهاند، از احتمال بروز برخی اشتباهات در ثبت این سندها به نام سازمان منابع طبیعی خبر داد و گفت: سازمان آماده است که اشتباهاتی را که تا امروز در تصرف زمینها اتفاق افتاده اصلاح کند.
وی همچنین خواستار نهایی شدن هر چه سریعتر قانون جامع منابع طبیعی و آبخیزداری کشور شد و تصریح کرد: سازمان جنگلها و مراتع نیازمند کمک مجلس چه در بخش قانونگذاری و چه در بخش جذب نیروی انسانی است.
نماینده نیروی انتظامی نیز در این نشست تداوم پدیده زمینخواری در کشور را به دلیل برخورد نکردن با دانهدرشتها دانست و گفت: قانون و لوازم اجرایی قانون هر چه سریعتر باید برای مقابله با زمینخوارها اصلاح شود تا برخورد با پدیده زمینخواری قاطع و پیشگیرانه باشد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش حریق در جنگلهای کشور داشتهایم، تصریح کرد: تخریب در منابع طبیعی تنها به معنای زمینخواری نیست؛ بلکه آسیب زدن به جنگلها و مراتع هم تخریب محسوب میشود.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.