به گزارش سبزپرس و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمد جواد محمدی زاده درباره وضعیت تالاب گاوخونی گفت: ما معتقد هستیم کاربری های نادرستی که در اطراف تالاب گاوخونی انجام شده، بهره برداری آب را در بالا دست بیشتر کرده و ایجاد مشکل کرده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: بر همین اساس، پیگیری های لازم از طریق وزارتخانه های جهاد کشاورزی و نیرو انجام شد تا مصارفی که بر تالاب تحمیل شده، مدیریت شده و مشکل گاوخونی برطرف شود.
سه اقدام مشخص برای رفع مشکل آبی دریاچه ارومیه
وی در ادامه درپاسخ به این سوال که آیا برنامه های دراز مدت می تواند مشکل کم آبی دریاچه ارومیه را حل کند، گفت: در مورد رفع مشکل دریاچه ارومیه، 3 اقدام مشخص را پیگیری کردیم. اقدام اول جابجایی حوضه به حوضه در آب بود که خوشبختانه پروژه در حال انجام است تا از این طریق 700 میلیون متر مکعب آب در سال وارد دریاچه ارومیه شود.
محمدی زاده اصلاح شیوه های آبیاری را یکی دیگر از اقدامت دولت برای رفع مشکل کمبود آب دریاچه ارومیه عنوان کرد و اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی پذیرفت روش های آبیاری را اصلاح کند که از این طریق هم یک میلیارد متر مکعب صرفه جویی خواهد شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: یکی دیگر از اقدامات هم بارور کردن ابرها بود که امسال دو بار انجام شد و خوشبختانه حدود نیم متر سطح دریاچه با بارش هایی که صورت گرفت، افزایش یافت.
نیاز آبی دریاچه ارومیه در سال 1/3 میلیارد متر مکعب است
وی تصریح کرد: علی رغم انجام این اقدامات، هنوز مشکل کمبود آب این دریاچه حل نشده است زیرا نیاز آبی برای این که دریاچه از وضعیت بحرانی خارج شود، در سال 1/3 میلیارد متر مکعب است. تا زمانی که این تامین نشود، این وضع ادامه خواهد یافت.
محمد جواد محمدی زاده خاطر نشان کرد: این شرایط در یک پروسه 5 ساله به نتیجه می رسد اما اقدامات در خصوص بارورکردن ابرها امسال نتیجه داده است./ح.م
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.