این مسابقه توسط مؤسسه دنیای شب یا The World at Night یا اختصارا TWAN و نشریه Global Astronomy Month برگزار میشود. عکسهایی اجازه شرکت در این مسابقه را دارند که به نحوی نشاندهنده زیبایی آسمان پرستاره یا معضل آلودگی نوری ایجاد شده توسط تمدن ما باشند.
بابک امین تفرشی که مؤسس TWAN است، یکی از داوران این مسابقه بود. به گفته او برای گرفتن عکس خوب از آسمان شب فقط داشتن تکنیک خوب یا دوربین DSLR مناسب با لنز سریع کافی نیست، بلکه بودن در جای درست، در زمان مناسب هم مهم است.
روی هم ۹ عکس برتر در دو رشته زیبایی آسمان پرستاره و همچنین آلودگی نوری معرفی شدند.
- رتبه اول زیبایی آسمان شب: شفق قطبی سبز به مانند قابی کهکشان راه شیری را فراگرفته است. این عکس را استفان وتر، از یک دریاچه یخی در ایسلند گرفته است.
- رتبه اول آلودگی نوری: این عکس را توماس کورات گرفته است و ستارههای چشمکزن را بر فراز کوهستان آلپ در اتریش در حال جدال با نور شهری نشان میدهد، نوری که واقعا به این فکر نیستیم که به سمت زمین متمرکزشان کنیم. این عکس به سبب این که توازنی بین آسمان پرستاره و نور شهری برقرار کرده است، شایسته این مقام شده است.
- عکس رتبه دوم در موضوع زیبایی آسمان شب را الکس چرنی گرفته است، در این عکس به نظر میرسد که وزش جریان کهکشانی، درختی را خم کرده است. عکس در استرالیا گرفته شده است.
- عکس رتبه دوم آلودگی نوری را مهدی مؤمنزاده گرفته است. در انتهای رنگین کمان راه شیری نور شهر اصفهان دیده میشود و نشان میدهد که چگونه ستارههای را محو کرده است.
- عکس رتبه سوم آلودگی نوری را میگوئل کلارو است. این عکس با زمان نوردهی بالا از پلی در لیسبون گرفته شده است و ستارههای محو شده با نور شهری و نور هواپیماها را نشان میدهد.
- عکس رتبه سوم زیبایی آسمان شب را لوک پاروت به صورت پانوراما از جزیره فرانسوی رونیون گرفته است. عکس، راه شیری را بر فراز یک آتشفشان فعال نشان میدهد. این جزیره در نیمکره جنوبی در اقیانوس هند، در نزدیکی ماداگاسکار قرار دارد. ابرهای ماژلان در سمت راست عکس، نمایانند.
- عکس رتبه چهارم آلودگی نوری را باز لوک پاروت گرفته است. این عکس پانورما از فراز کوههای جزیره رونیون گرفته شده است. در حالی که دهکدهای در مه پنهان شده است، نور ناشی از آن تنها به درخشانترین سیارهها و ستارهها مثلا به زهره، امکان خودنمایی میدهد.
- عکس رتبه چهارم زیبایی آسمان شب را ژیایوهوآ گرفته است. ساخت و بازسازی دیوار بزرگ چین در بازه زمانی طولانی ،بین قرن پنجم قبل از میلاد تا قرن ۱۷ پس از میلاد، طول کشید، زمانی که به اندازه یک چشم بر هم زدن در مقیاس کهکشانی است.
- عکس رتبه پنجم آلودگی نوری را بن کانالس گرفته است. او ۹۰ کیلومتر از شهر پرتلند ایالت ارگان فاصله گرفته و با این عکس بازتاب نورهای این شهر را از ابرها نشان داده است. ستارگان تنها در حاشیههای ابرها مشخص هستند.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.