محمدباقر نبوی، معاون محیط زیست دریایی در گفت و گو با سبزپرس با اعلام این خبر گفت: در این فعالیت تمامی زیستگاه های حساس در نواحی ساحلی شناسایی شده و از آن ها نقشه برداری می شود.
به گفته نبوی، این اقدام یکی از بندهای همایش هماهنگی ارگان های دریایی اخیر بود که در رامسر برگزار شد.
او ادامه داد: البته مطالعه در این زمینه در منطقه دریای خزر پیش از این نیز انجام شده بود اما مطالعه کاملی نبوده است.
اما خلیج فارس و دریای عمان نیز یکی از پهنه های بسیار مهمی است که این مطالعه در آن انجام می شود. نبوی در مورد مطالعه در این منطقه گفت: در خلیج فارس و دریای عمان این کار بسیار وسیع تر است ضمن این که در این منطقه هم پیش از این مطالعات موردی انجام شده بود.
نبوی در توضیح زیستگاه های حساس گفت: زیستگاه های مرجانی، جنگل های حرا، بسترهای علفی، خورها و مصب ها و زیستگاه های لاک پشت های آبی از جمله زیستگاه های حساسند.
معاون محیط زیست دریایی در مورد اقداماتی که پیش از این در مورد پهنه بندی و نقشه برداری از این مناطق انجام شده است، گفت: پیش از این محدوده جنگل های حرا را مشخص کرده ایم چون این جنگل ها بیرون از آب هستند و نقشه برداری از آن ها آسان است.
او همچنین گفت: در مورد زیستگاه های آبسنگ های مرجانی هم در خارک و خارکو و نایبند کار کرده ایم و نقشه های آن را تهیه کرده ایم.
نبوی در مورد پهنه بندی این گونه توضیح داد: پهنه بندی به این شیوه است که درجه حساسیت مناطق و زیستگاه های مختلف را مشخص می کنیم و به همه دستگاه های دولتی و غیر دولتی که قصد اجرای پروژه دارند، میزان این حساسیت را اعلام می کنیم و در واقع با این کار به آمایش کمک می کنیم.
او اضافه کرد: برای مثال اعلام می کنیم که فلان منطقه فوق العاده حساس است و نمی توان در آن اقداماتی مانند ساخت پالایشگاه، کارخانه سیمان، اسکله و بندر انجام داد.
ن.ح
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.