به گزارش سبزپرس، رهبری مجری سد سیمره که در نشست خبری اعلام آبگیری این سد در آینده ای نزدیک سخن می گفت، اظهار داشت: مطالعات زیست محیطی سد سیمره از سال 82 آغاز شده و در سال 84 این طرح توانست مجوز سازمان حفاظت محیط زیست کشور را برای اجرای این طرح اخذ کند.
مجری سد سیمره در پاسخ به سوال دیگر سبزپرس مبنی براینکه آیا عملیات آبخیزداری در حوزه بالادست این سد انجام شده است یا نه، گفت: متولی عملیات آبخیزداری حوزه کرخه قبلا وزارت جهاد بوده که امروز زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است. به همین دلیل هم الان آنها باید بگویند که تا چه میزان از عملیات آبخیزداری این سد را انجام داده اند. به طور کلی مجموعه اجرایی سد مسئول انجام عملیات آبخیز نبوده است و گزارش این کارها را این عزیزان باید ارایه کنند.
وی ادامه داد: اما ما در حوزه های اطراف خودمان و حوزه های آبخیز اطراف استان ایلام که به آنها دسترسی داریم و در سرشاخه هایی که اطراف ما است، می دانیم که در سال های گذشته عملیات آبخیزداری در جریان بوده و در حال انجام است. اما اینکه کلیت آن چقدر است و چقدر از کار انجام شده است، ما اطلاعاتی نداریم.
رهبری در پاسخ به سوال دیگری درباره برآورد رسوب سالانه وارد شده به مخزن سد سیمره اظهار داشت: برآورد رسوبی 50 ساله این حوزه آبریز611 میلیون متر مکعب است که این میزان بدون در نظر گرفتن اثر طرح هایی که بعدها باید بالادست این طرح ساخته می شود محاسبه شده است.
وی اضافه کرد: همچنین تراز پخش رسوبات در سطح سیمره 623 متر در سطح دریا و در یک بازه 50 ساله است. یادآور می شود به زودی مراسم رسمی عملیات آبگیری سد بتنی دو قوسی 180 متری سیمره به عنوان بلندترین سد استان ایلام آغاز می شود.
این سد در فاصله تقریبی 700 کلیومتری جنوب غربی تهران، حدفاصل دو استان ایلام و لرستان و 40 کیلومتری شمال غرب شهرستان دره شهر بر روی رودخانه سیمره در حال احداث است.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.