جام جم آنلاين: روان‌شناسان دانشگاه اوكلند نتايج 2 تحقيق مهم روي گوناگوني زبان‌هاي بشري در سطح دنيا را در مجلات علم و طبيعت به چاپ رسانده‌اند.اولين تحقيق كه در مجله علم توسط دكتر «كوئنتين آتكينسون» به چاپ رسيده شواهد قوي و مدارك محكمي دال بر اين كه آفريقا زادگاه زبان بشري است ارائه مي‌كند.

آناليز صورت گرفته روي زبان‌هاي مختلف سراسر دنيا حاكي از آن است كه همانند ژن‌هاي انسان، گفتار انسان از مناطق صحراي آفريقا نشات گرفته است.
اتكينسون با مطالعه آواها و بخش‌هاي مشخص ادراكي صداها كه باعث تمايز كلمات مورد استفاده در 504 زبان بشر امروزي مي‌شود دريافت كه بخشي از آواها در آفريقا بيشتر بوده و با افزايش فاصله از آفريقا اين آواها كاهش مي‌يابند.
كمترين آواهاي منشعب شده از آفريقا در آمريكاي جنوبي و جزاير استوايي اقيانوس آرام يافت شد.
از اين الگو مي‌توان به مدلي رسيد كه جمعيت‌هاي كوچك كه در حاشيه و مرزهاي گسترش اجتماعي هستند تدريجا و رفته رفته از تنوع و گوناگوني ايجاد شده عقب مانده و آن را از دست مي‌دهند.
دكتر اتكينسون خاطرنشان مي‌‌كند كه اين الگوي استعمال آواها در سراسر جهان بازتاب الگوي تنوع ژنتيكي بشر است كه با گسترش محدوده جغرافيايي، زندگي انسان‌ها از آفريقا به ديگر نقاط زمين تنزل يافته است.
به طور كلي مناطقي از كره زمين كه بتازگي جمعيتي در آنجا ساكن شده، آواهاي كمتري را در زبان محلي خود به كار گرفته‌اند. اين در حالي است كه مناطق جنوبي صحراي آفريقا هنوز بيشتر آواها را مورد استفاده قرار مي‌دهند.
اين كاهش استفاده از آواها را نمي‌توان به وسيله تغييرات جمعيتي يا ديگر عوامل محلي توجيه كرد. اين موضوع خود دليل محكمي بر منشأ آفريقايي زبان‌هاي مدرن بشر امروزي است.
تحقيق دومي كه از سوي پروفسور «راسل گري» و دكتر «سيمون گريناهيل» از دانشگاه اوكلند انجام شد به اين موضوع مي‌پرداخت كه مغز انسان قواعد عمومي زبان را توليد مي‌كند.
پروفسور گري مي‌گويد: تنوع زبان‌هاي بشري امروز بسيار زياد است، به طوري كه هم‌اكنون حدود 7 هزار زبان براي تكلم انسان‌ها وجود دارد. بعضي از اين زبان‌ها فقط 12 آوا دارند و بعضي ديگر حدود 100 آوا. بعضي زبان‌ها الگوهاي پيچيده‌اي براي تشكيل كلمات دارند و بعضي ديگر ساده‌اند. در بعضي از اين زبان‌ها فعل در ابتداي جمله مي‌آيد و در برخي زبان‌ها وسط يا آخر استفاده مي‌شود.