گروهی از دانشمندان علم ایمنی شناسی ، به سرپرستی دکتر قائم مقامی و مارتینز ، با بودجه دولتی که توسط موسسه خیریه آسم انگلستان فراهم شده است در حال شناسایی جزء سلولی که نقش کلیدی را در تحریک پاسخ های آلرژیک به شوره گربه دارد ، میباشند . این مطالعه از آن جهت اهمیت دارد که سبب افزایش درک ما از چگونگی سیستم ایمنی بدن در شناسایی و واکنش به مواد حساسیت زا ، میگردد . این مورد نیز می تواند راه ما را در توسعه شیوه های جدید برای درمان آلرژی ها هموار کند .
دکتر امیر قائم مقامی گفت : شوره گربه متشکل از قطعات میکروسکپی پوست این حیوان میباشد که به راحتی در هوا معلق میشود . در طول چند دهه گذشته ، بشر شاهد افزایش شدیدی در آسم کودکان به خصوص در کشورهای صنعتی بوده است . با وجود پیشرفت در مراقبت از این بیماران ، روزانه سه نفر بر اثر ابتلا به این بیماری در بریتانیا جان خود را از دست می دهند .
بر اساس تحقیقات به عمل آمده این نکته به اثبات رسیده است که بیش از 40 درصد از کودکان مبتلا به آسم به آلرژن های گربه حساس میباشند و در برابر آن واکنش نشان می دهند . درک بهتر ما از چگونگی تعامل بین مواد حساسیت زا و سیستم ایمنی بدن در توسعه درمانهای موثر و کارآمد برای بیماری هایی از این دست ، حیاتی است . این مطالعه بر روی نقش گیرنده مانوز متمرکز شده است . این گیرنده ها در سطح سلولهای دندریتیک قرار داشته و در صف نخست تماس با آلرژنها قرار می گیرند .
این گروه از محققین تمرکز اصلی تحقیقات خود را بر روی مقابله سیستم ایمنی بدن با مهمترین آلرژن گربه با نام Fel d 1 ، معطوف داشته است . بر اساس نتایج به دست آمده در این مطالعه ، گیرنده های مانوز نقشی اساسی را در پاسخ بدن برعلیه آلرژن Fel d 1 ایفا میکند .
نتایج کامل این مطالعه در Journal of Biological Chemistry منتشر شده است .
ترجمه : شقایق نصرتی ، گروه خبری ایران زمین .
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.