فریدون فعالی عصر شنبه در گفتگو با خبرنگاران در گرگان افزود: وجود اقوام مختلف دراین استان و آیین ها و آداب ورسوم این اقوام و انواع غذاها و شیرینی ها محلی هر قوم ، گلستان را از سایر استان ها متمایز ساخته و جذابیت مناسبی را برای گردشگران ایجاد نموده است.
وی سهم غذاو نان ها و شیرینی های
سنتی را درجذب گردشگر موثر دانست و تصریح کرد: پختنی ها و خوراکی های مخصوص عید در میان استرابادی ها را هم می توان به چند گروه حلواها، شیرینی ها، شکلات ها و چند خوراکی متفرقه تقسیم کرد.
به گفته وی، از خصایص ویژه پخت تعدادی از این خوراکی ها، تعاون و همیاری فامیل مخصوصا همسایه ها و هم محلی ها بود.
وی همچنین با اشاره به اقوام مختلفی چون ترکمن، سیستانی، مازنی، گرگانی و سکونت آن ها درشهرهای مختلف استان، غذاها و شیرینی ها و شهرایی که به آن منسوبند برشمرد وافزود: مرغ پلو و ساک که نوعی خورشت گرگانی است، سبزی پلو با گوشت، شامی،عدس پلو با مرغ، کاچی، ماست مرغانه که نوعی پیش غذاست.
فعالی ادامه داد: آلبالو پلو ( کردکوی)، چکدرمه ( بندر ترکمن، گنبد کاووس، آق قلا و کلاله)، چلو خورش کدو ( کردکوی) و شیرینی هایی چون نان عیدی، نان زنجبیلی، پادرازی، حلوا اماج و ساق عروس ، شیرینی عسلی، شیرینی گردویی، حلوای زنجبیلی، حلوای گردویی (گرگان) و پیشمه (گنبد) از جمله غذاها و شیرینی هایی است که برای
گردشگران جذاب است.
دبیر ستاد دائمی تسهیلات و نظارت بر سفرهای استان گلستان اعلام کرد: از 25 اسفند تا روزدوازدهم فروردین سال جاری تعداد 75 هزار و 447 نفر مسافر نوروزی از موزه ها و مکان های باستانی استان دیدن کردند.
فعالی اضافه کرد: از این تعداد، 12 هزار و 4 نفر از موزه گرگان، 38 هزار و 135 نفر از برج قابوس، 11 هزار و 547 نفر از کاخ موزه گرگان، چهار هزار و 756 نفر از موزه امیر لطیفی، 5 هزار و 528 نفر از موزه حیات وحش و تعداد 3 هزار و 477 نفراز موزه مینودشت بازدید کردند.